Chcem sa podeliť o Váš názor, ak niekto postúpil sklerotizáciu varixov, môj cievny chirurg mi odporučil injekcie Aethoxysklerol 5x2 ml 2%, ale neviem či to postúpiť alebo nie, mám dilemu, mám z nich strach, nakoľko som si v tento rok prešla mnohými vyšetreniami ( začalo to vyrážkami po celom tele, potom vysoké pečeňové testy, vysadenie HAK, schudla som 15 kg) tak teraz neviem či sa dať do tohto, aby som si niečo zasa nevyrobila, odporučil mi pichnúť injekcie až v septembri, oktobri, nakoľko sa to musí potom zabandážovať, robím v kancelárii, a 4 týždne chodiť s takými nohami, no neviem, poprosím ak má niekto skúsenosť
Ja som to podstúpila, vrátilo sa to a potom som si v rámci jednodňovej chirurgie dala operovať jednu nohu a o 3 mesiace druhu. Bolo to v roku 2014 a doposiaľ je to ok.
@dema4016 mne to robili uz 2x,ale neviem, ktorú presne látku mi tam pichali. Nevýhodou je tá bandáž-ja som mala od stehna až po členok a po kontrole kompresné pančuchy pod nohavice.Preto je to lepšie robiť na jeseň alebo v zime. Efekt ale nie je trvalý, mne sa na oboch nohách objavili tie isté, sklerotizované žily do 2 rokov. O nejakom vplyve na organizmus neviem, akurát, že v tehotenstve sa to nesmie robiť. A ak plánujete v blízkej dobe otehotnieť, určite pdporúčam až po pôrode,lebo počas tehotenstva zvyknú varixy ešte viac vyskočiť,tak aby vám to mohli urobiť naraz.