Máte niekto obličkové kamene?

arasidka11
18. okt 2019

Dievčatá, zistili mi viac kamienkov v obličke, v jednej aj také, že 8 mm a 5 mm, potom viac menších. A bolí ma ta, kde su tie kamienky vačšie, tupa, pichlava bolesť, nie taka, že steny by som skrabala, ale bolí, niekedy ked zjem niečo na nafukuje, tak ma tam začne pichať ešte viac, a trošku to polavi, ked vetry odídu. Podla doktorov som inak v poriadku, bola som u viacerých na sone, urolog povedal, že mozu sa kedykoľvek kamienky pohnuť, odkedy viem, že mam kamene pijem veľa, čaje na zmenšenie, vyplavenie, pivo. Máte niekto tiež nejaké takéto problémy?

mia37
18. okt 2019

@arasidka11 Ahoj, ja som mala priamo v oblicke v kalichu 6mm. ale chvalabohu zbavila som sa ho. Co povedali lekari? vsak to musi ist von.

darina1952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubkavargova1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cukroska
18. okt 2019

@arasidka11 @arasidka11 môj muž mal 2x taky záchvat, že sa od bolesti aj po stene skriabal ako sa vraví. Zimnica, studený pot, nevedel sa pohnúť. Prvý krát sme nevedeli čo to je, utekali na pohotovosť povedal,aj doktor, že záchvat obličkových kameňov je najbolestivejsi. Ostal v nemocnici, urobili mu vyšetrenia, ležal v ukrutnych bolestiach na infúziach, ešte šťastie, že som bola pri nom celý čas, lebo zvracal, zimnicu mal. To bolo hrozne. Ale mal šťastie,kameň bol už v močovej rúre takže aj preto ta bolesť keď sa pohol. Nakoniec sa mu podarilo ho vymočiť. Dali mu ho aj domov v skúmavke. Druhý krát mal ešte väčšie bolesti, museli sme volať sanitku. Mal dva a napriek liekom, infuziam sa mu za 4 dni v nemocnici nepohli tak išiel do BB a tam mu to laparoskoicky rozbili. Od vtedy poklopem, dúfam nezakriknem nemal.. Snaží sa veľa piť, aj keď v robote ani to nestíha veľa krát, ale dá si pozor. Iné skúsenosti nemám. Tak to len nejako vyriešte lebo ten záchvat neprajem. Veľa zdravia hlavne.

arasidka11
autor
18. okt 2019

@cukroska dakujem, záchvat som mala pred 16 rokmi jeden, zrovna tehotná som bola, a bola to teda bolest riadna. A vtedy ani kamene nenašli nič,,,, a teraz aby som čakala, je to na šlak trafenie, vraj sa nemusia pohnuť nikdy, ale mozu aj o týžden, tak aby clovek trpol a čakal, a dávať sa operovať to vraj ani podla doktorov nie je dobre. zatiaľ.vela pijem, čo som teda kedysi podcenovala, keby sa aspon zmensili, že odídu, ale keby odchádzali to by boli asi tie fest bolesti, čo?

arasidka11
autor
18. okt 2019

@mia37 a ako sa ti to podarilo?

mia37
18. okt 2019

@arasidka11 treba ísť do najbližšej poradni na urolitiazu. poradia a vysvetlia. Potrebujete odporúčanie od urológa. Sú rôzne spôsoby ako sa ich zbaviť. Určite by som to len tak nenechala musí to ísť z tela von. Ja som bola na ultrazvukovom rozbíjani kameňa. Je to veľká bolesť nie každý vydrží. Mne to kameň nerozdrvilo ale celý sa posunul z miesta. Trvalo to týždeň pokiaľ vyšiel. Strašne strašne bolesti. Ja by som to bez injekcií na bolesť nedala. Odporúčam kvapky Rowatinex, kameň obalia a ľahšie sa bude klzat. A samozrejme viac piť.

cukroska
18. okt 2019

@arasidka11 verím ti, aj keď chvalabohu ja som nezažila na sebe, ale stačilo vidieť trpieť muža a neprajem to zažiť naozaj nikomu. Takže presne viem o com píšeš. Mužovi povedali to isté, ešte mu ostal, nedalo sa s tým nič robiť, bol ešte pár dní na maródke, stým, že len čakať. Pamätám bál sa aj do roboty ísť hneď, lebo mu povedali, že sa môže zopakovať. Navyše u neho to bolo prácou, lebo veľa robí fyzicky a ako sa nasťahoval tak asi sa pohol. No už je odvtedy 2 roky a chvalabohu nič. No dúfam, že už to nadobro odišlo. Nik nevie, ani prečo sa tvoria. No neviem vám poradit fakt nič, len ten pitný režim. A len to nech vás to obíde.

cukroska
18. okt 2019

@mia37 áno aj manželovi rozbíjali ultrazvukom v BB. Ale najprv ho nechali v nemocnici na infuziach liekoch a keď to nešlo museli mu to robiť.

mia37
18. okt 2019

@cukroska no mne ten kameň poslali na rozbor. Dostala som presne zloženie. Povedali z čoho sa to vytvorilo co nemám jest. A každý rok kontrola u urológa a ultrazvuk.

arasidka11
autor
18. okt 2019

@mia37 a ako sa ti podarilo ho chytiť, si ho vycikala? Bolelo to a aky bol veľký?

cukroska
18. okt 2019

@mia37 a co nemáte jest a s čoho sa to tvorí? Mužovi nepovedali, len piť musí veľa.