Máte niekto diagnostikovaný tetanický syndróm?

4. máj 2020

Dobrý deň. Mám zistený tet.syndróm po 1. minúte. Zistili mi tetániu pred pár dňami. Veľmi ma obmedzuje, som naozaj zúfalá z bolestí, kŕčov. Stresy nemám. Mám pokojný život. Nejaká rada? S veľkou vďakou.

marytesss
4. máj 2020

ja užívam horčík a som na tom celkom dobre, záchvat som mala iba raz. myslím že by ste mala prísť na to, prečo ste to dostali, čo vás stresuje. väčšinou je to psychikou, preto sa v danej situácii odporúča aj psychológ. lebo je to o tom, že človek nevie niečo zvládnuť. aspoň tak to mne vysvetlila neurologička. cvičte jogu, meditujte, dostaňte sa do psychickej pohody. kľudne to môže byť spôsobené aj súčasnou situáciou okolo korony, lebo aj mňa to dosť vyvádza z miery a mávam tiky svalov. držte sa 🙂

missviolet
4. máj 2020

Treba dobre vstrebatelny horcik (cize nie v podobe oxidu ale aspin citrat) a b1,b3,b6.

112lulu112
4. máj 2020

Pravidelne užívať horčík, ale taky co sa dobre vstrebáva. A nesmie sa užívať spolu s vapnikom, kvôli vstrebatelnosti, má tam byť minimálne 2 hodiny odstup. Ja mam veľmi dobrú skúsenosť s magnéziom magnosolv, je na predpis, ale zvládla som s nim štátnice bez ujmy a to som mala riadny stres 😁 ale aj magnerot je fajn, len je v tabletkách. Pokiaľ však príde na vás stav paniky alebo kŕčov, je lepšie užiť magnézium v prášku rozpusteného vo vode, rýchlejšie sa vstrebe do tela. Mne neurologička tiež vravela, že pomáha dýchanie do sáčku a ukludniť sa. A hlavne si povedať ze o nič nejde, chvalabohu nejde o život, je to stav ktorý sa treba naučiť ovládať. Ja pri sebe vždy nosím sáčok a magnézium, keby niečo. Prajem veľa šťastia 😉

eliska13
4. máj 2020

Musíš doplniť minerály

janulka1985
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. máj 2020

Ďakujem veľmi pekne za rady.

kittyna5
4. máj 2020

Ja som mala diagnostikovaný pred pár rokmi. Nepomáhalo žiadne magnézium ani nič, prišlo to keď som bola v úplnom kľude. U mňa to bolo hlavne v noci, alebo ráno. Trvalo to pár rokov a zmizlo to. Pomáhalo mi na to jedine to, že keď mi to začalo som si hovorila, že si to nebudem všímať a stresovať sa nad tým a vtedy to aj prešlo rýchlo.

maria39
4. máj 2020

@marytesss a co poviete nato ked vam psycholog ani psychiater nepomozu proste nevedia je to smutne

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilynka13
4. máj 2020

Ja som mala tiež 1x záchvat- 2 dni kŕče končatín až som skončila na Kramaroch na infuzii, týždeň potom som ešte oddychovala najviac ako sa dalo a neurologicka mi poradila užívať Magne B6 forte aspoň 1x denne ( pri strese a väčšej únave 2x ) a ked sa cítim "čudne" pridať k tomu Guajacuran 1 tabletku ráno a večer..odvtedy takto fungujem a je to v pohode ..skúšala som aj vyššie spomínaný Magnosolv no mala som z neho hnačky a Magnerot sa zas mne zle prehlta...drzim palce, snáď nájdeš svoju kombinaciu a budeš ok