Baby co mate fibroadenomy, mavate bolesti pred ms , v case ovulky? Bola som nedavno na sono mam ich v oboch prsnikoch, v podpazusi nic nenasla dr na sone, ale mna tam nejak stale nieco boli, nemate skusenosti
mne našli v ľavom prsniku hneď ma objednali na biopsiu je to nezhubne ale lekár odporučil vybrať to lebo že časom sa to môže aj zmeniť... som tehu ale keď porodim a dokojim urcitte si to dám vybrať .. keď som chodila do práce (mala som náročný prácu) tak ma to bolievalo teraz som pn už dlhodobo a je to v pohode
@kikina38 mne biopsiu nerobili, vraj je to fibrom a o pol roka zasa sono, no moje su malicke a tie som sa docitala ze sa nevyberaju iba sleduju, mne sa vytvorili po tehu :/
Mna to zacne boliet ked nosim maleho ten ma cez 13,5kg, na done na tu bolest nepovedala nic no docitala som sa ze to moze boliet pred ms 🤷♀️
@kikina38 ja som precitala vela clankov a vela nazorov lekarov, ale vraj je horsie ak sa to otvori lebo vraj vtedy sa vnutro narusi a moze sa spravit nieco zhubne, ale co lekar to iny nazor, moj vyzera ze je v pohode, lebo 4m co o nom viem tak vyzera ze len pred ms sa trocha zvacsi a potom splasne a tak stale dokola, dufam ze to tak ostane
@evuska135 mne ho vybrali ako 20 ročnej a do 2 rokov sa spravil opäť, rovnako veľký na tom.istom mieste. Odvtedy mi ho už len 15 rokov sledujú, vybratie už neodporúčajú...
Inak teda ma ale zvykol bolievat a áno, pred menzesom viac.. po pôrode uz menej. Alebo si už nestiham všímať 😀
@evuska135 aj ja mám v oboch prsnikoch . Bola som len na sone a o pól roka zase . Neposlali ma ani na biopsiu. Doktor povedal že len v prípade žeby sa to zväčšilo tak potrebná biopsia inak nie . Nietreba do toho sparat ani sa nejak vŕtať v organizme lebo keby sa to aj výbere tak bunky sa začnú bujarit a potom tam vznikne kadečo . Pokial ja viem tak z fibroadenomu nikdy nie je zhubný nádor . Neboj nestresuj sa ak si ich vieš nahmatať tak si len kontroluj či sa ti zvažuje . Mna tiež pobolievaju a v obdobi ms som ho mala vždy viac zdureny
@kikina38 určite si dva krát premysli či si to dáš vybrať . Pokial sa ti nezväčšuje tak by som ho nevyberala . Nie je dobre sa sparat v organizme potom sa tam tie bunky narušila a z toho vznikne niečo horsie z fibroadenomu sa nikdy nestane zhubný nádor preto sa to aj vola že nezhubny nádor . Je to z hormónov poznám veľa žien čo to mali a zmizlo im to samé .
na mamorafiu ťa neposlali?