Maródka kvôli zlomenej päte

2. jan 2021

Ahojte prosim vas poradte mala som dohodu do 31.12 zlomila som si patu dala som od 15teho.12 marodku firme a oni mi hned k 15.12 dali ukoncenie taze som vedena na urade prace marodujem dalej ako teraz treba mi nosit nejake prechodky k marodke? A dostanem vobec nejaku marodku(peniaze) a este taka otazka mam si pichat kazdy den fraxiparine iniekcie to sa tak robi uz? Dakujem

nika82
2. jan 2021

pichat si ich musis lebo mas menej pohybu

autor
2. jan 2021

@nika82 som si myslela dik

mogaa
2. jan 2021

Nemôžeš byť súbežne vedená na UP a zároven poberať PN(platenú).....

zalka
2. jan 2021

@mogaa môže mať súbez UP a PN ... alelen za predpokladu, že na UP bola evidovaná skôr ako začala PNka.

Zadávateľka, od kedy si pracovala v tom zamestnaní? Kde si dávala marodný lístok? Odovzdala si zamestnávateľovi, alebo po tom ako ti skončili dohodu, si rovno odniesla na SP? Bola si stále evidovaná na UP?

autor
3. jan 2021

@zalka marodku som odniesla zamestnavatelovi dohodu som mala od 7.12 a uradnicka z uradu mi volala ze ona potrebuje odomna marodku tak som jej poslala email s tou ktoru mam doma. A z uradu mi poslali ze ked mi skonci marodka hned na dalsi den mam prist. Taze neviem kde mam nosit prechodku.

simca06022011
3. jan 2021

Prechodka sa nosi do socialnej poistovne, aj zamestnavatel ju tam nosi.... cize rpedpokladam, ze tam ju treba dorucit.. ked tak si ju odfot aby si mala kopiu, a posli na urad emailom, ak nahodou potrebuju vediet, ze ti PN stale trva.

zalka
3. jan 2021

No len ide o to či vôbec máš nárok na platenú PN, či marodka červený papier bol zamestnávateľom doručený do SP ... na to som sa pýtala ... nie na úrad práce ale na sociálnu poisťovňu ... lebo ak si zamestnávateľovi odniesla PN a on ti ukončil PP tak ti mal za 1 den zaplatiť PN .. a poslať papiere do SP ... a kedže si tak krátko pracovala, tak mám pocit, že ani platenú PN nebudeš mať, záleží ako ťa zamestnávateľ nahlásil do SP na akú dohodu, či pravidelný alebo nepravidelný príjem.
Prechodku ako bolo písané, zašli originál do SP, a kopiu na UP ...

autor
3. jan 2021