Dobrý deň, prosím Vás je tu niekto s reálnou skúsenosťou ?? Jadra sú vraj vysoko toxické, no mnohi tvrdia, že aj silne peotirakovinove. Keď sme boli male deti jedli sme ich na kilá a tak isto aj moji rodicia a starí rodicia. Zaujima má viac názorov postojov, ale aby to malo nejakú výpovednú hodnotu, bolo by fajn keby sa vyjadrili, taki, ktorí reálne boli chorí a jedli alebo nejedli jadra. Ďakujem
@janetinka27 teraz tá dobrá či tá zlá ?
Babička ich pri rakovine jedla - tie horké, teda nie z klasickej domácej marhule, tie sa nazývajú sladké, lebo veľmi chcela, ako sa hovorí topiaci sa slámky chytá, ale nejaký účinok sa podľa mňa nedá zhodnotiť, keďže podstupovala aj normálnu liečbu a aký by mala choroba priebeh bez nich nevieme ...za mňa asi skôr placebo, človek má pocit, že aspoň niečo robí a aspoň nejak bojuje, až taký zázrak za tým nevidím, vedecký dôkaz tam nie je
@mijama29 ta lieciva je ta cudzokrajna horka
Klikla som na tému lebo som čítala o oleji z marhuľových jadierok, že by mal byť protirakovinový vďaka b17 tuším? Tak som zháňala info aj na zahraničných stránkach, ale vraj to nie je vedecky potvrdené. 🤷♀️
@mijama29 a teda pamatam cca 10 rokov dozadu som o nej pocula, aj sme si ich v robote objednali (preventivne) viacere kolegyne. vtedy o tom bolo par clankov, ale skutocne pribehy nepoznam,lebo odvtedy som o tom nepocula
@mijama29 Toxické sú preto, lebo obsahujú kyanid (preto je to aj horké).
@michkat co nie je vedecky potvrdene neznamena, ze nie je ucinne. Uz davno vieme, ako funguje svet, a su firmy,ktore maju hodnotu miliard, ktore jednoducho nepotrebuju takyto vedecky vyskum, skor by im uskodil, preto je dost pravdepodobne, ze tomu nejako zabrania a ziadny vysum sa nekona
@tenerifka - babička mala rakovinu, už tu nie je. A všetci rôzni "utajovaní zabijaci" rakoviny, nuž, takisto sú v tom neskutočne peniaze...
@tenerifka Z b17 sa v procese trávenia uvoľňuje kyanid.
Ahoj, ja som mala rakovinu, o jadrách som si veľa čítala, no nakoniec som ich nejedla, vyliečila som sa klasicky- chemoterapiou...
@mijama29 je to ale ina marhula, ma horke jadra, nie je to klasicka"nasa" marhula