Ahojte, minulý rok v apríli som otehotnela a odvtedy sa so mnou ťahá toto "ochorenie". Dá sa povedať, že počas tehotenstva to bola jedna z prvých zmien, ktoré v mojom organizme nastala. Myslela som si, že po pôrode sa môj jazyk vráti do normálu, ale nie. Rodila som začiatkom roka a ten jazyk je stále rovnaký, bez zmeny. Niekedy ma to aj bolí, niekedy nie. V každom prípade je mi nepríjemné, že taký jazyk mám, nie je to normálne... Čo sa týka mojej ústnej hygieny, tak zuby si čistím pravidelne, používam aj niť aj škrabku na jazyk aj ústnu vodu. Ku zubárke chodím pravidelne a nemám žiadne kazy, potravinové alergie taktiež nemám žiadne. Nemáte niekto prosím skúsenosti s tým ako riešiť/liečiť tento stav?
@dadis Ahoj, nie, nemyslím soor. Soor je taký biely ako keby povlak alebo čo a áno majú ho hlavne bábätká. Ja myslím také fľaky na jazyku, ktoré sa poväčšine objavujú napríklad keď niekto zje niečo na čo je alergický alebo niekedy sa to vyskytne na jazyku, keď niekto zje paradajku, ananás, orechy... Ide o to, že u mňa je tento stav od tehotenstva trvalý a tie fľaky vôbec nezmiznú...
@calathea97 Som myslela, ze soor. Tu je asi k tvojmu problemu viac https://www.modrykonik.sk/zdravie/mapovity-jazyk/
Soor? Ten sa vyskytuje skor u babatiek, ale aj u jedincov so slabsou imunitou. Skusala si dezinfikovat usta Cordosilom, alebo geniacianovou vodickou? Probiotika uzivas?