Ahojte manzelovi trpnu v noci ruky.
Hlavne v noci.
Palce hlavne.
Na obidvoch rukach.
Krvny obraz ma ok, magnezium skusal.
Ma to uz dlhsie.
Zhorsuje sa to.
Co by to mohlo byt?
Dik
listok na ortopediu, je to z krcnej asi karplany tunel
@mareka49
Mozno Tetania. Smer neuro. Drzim palce.
@nika82 čo má spoločne zúženie tunelu medzi dvomi kosťami v dlani s krčnou chrbticou??? Nič...
Väčšinou sú to príznaky karpálneho tunelu. Treba neurologické vyšetrenie, niekedy pomôžu rehabilitačné cviky, zmena stereotypov, pokiaľ pracuje s prstami v špičke, napr. Zubár, ručne práce, informatik....
@mareka49 Podľa mňa to má buď karpalný tunel alebo krčnú chrbticu. Nech skúsi navštíviť rehabilitáciu na začiatok a dovysetriť to na neurológii. Niekedy to môže spôsobovať aj veľká záťaž na krčnú chrbticu a ruky ,ktoré si ani neuvedomuje alebo môže mať zlý stereotyp pohybu. Ťažko povedať.
Môže byť aj malo vody. Ja keď som bola mladšia tak som sa v noci budila na krče v nohách, nepila som vôbec vodu. Tak som musela zaviesť pitný režim aj večer pred spaním vodu a už bolo dobre. Nech vyskúša.
Mne keď trply ruky poslal ma doktor na vyšetrenie karpalneho tunela, nebolo to ono.. Bolo to z krčnej chrbtice
Pri karpalnom netrpnu palce a už vôbec nie symetricky na rukách. Moja mama mala neurologicky problém a tiež si to myslela a neurológ jej to takto vysvetlil. Nakoniec to bola neuropatia.