Chcem sa spýtať manžel od rána hnačkuje, vracia a sťažuje sa na bolesti brucha, teplotu nemá, jesť zjedol ráno kúsok suchého chleba a dal si horkú čokoládu potom, pije čierny čaj a čistú vodu, o 12:00 som mu dala hylak, ktorý som našla doma a manžel ho aj vypil ale stále sa sťažuje, že ho bolí brucho taká kŕčovitá bolesť a má akési nutkanie na WC, aj keď už s neho nič nejde, ako mu viem pomôcť, lekáreň už nemáme otvorenú žeby sme niečo na to zašli kúpiť, okrem hylaku, máme doma ešte nejaké probiotiká a enditirl, môže napr. ten enditril kombinovať s hylakom?
@mogaa máme doma ja colu, kofolu, pepsi keďže deti nakúpili všade čo bolo v akcii ale manžel má cukor a cola mu nerobí dobre aj keď si ju dá normálne, enormne mu to zvýši cukor a je mu potom zle, čiže preto si dal čierny čaj (pigy) a on nejedol nič, ráno si dal kúsok včerajšieho chleba a horkú čokoládu si dal preto, že zvyčajne to nám pomáha doma pri hnačke to je prvý liek po ktorom v takomto prípade siahame až potom klasické lieky, preto som sa snažila zistiť či mu ešte viem niečo iné dať
Mrkvovy alebo ryzovy odvar sa dava pri hnačke. Ale pokiaľ ma kŕče a zvracia mal by ho vidieť lekár.
@janka_lolo takze bud zjedol nieco vcera, alebo crevna viroza, alebo nieco akutne.... skuste ten enditril, myslim ze s hylakom by nemal byt problem, to su vlastne bakterie a dietu, hlavne nech ma dostatocny prijem tekutin, ak je to len viroza, do vecera by mu malo byt lepsie, ak by sa pridala teplota, tak radsej volajte na pohotovost, nech poradia, ci to nebude slepe crevo alebo daco ine.
@janka_lolo nemáte smektu? Alebo susedia? 1 vrecko rozrobis vo vode a malo by pomôcť. Smekta pohltí toxíny v črevách a naviaze ich na seba. Príp.cierne uhlie.
@heln on už slepé črevo nemá od vojny a áno mohol včera niečo kľudne zjesť, keďže celý deň ešte pracoval ale doma sa večer napchával ešte koláčmi kysnutými čo som piekla ale nevylučujem ani to, že dojedal aj zemiakové placky čo boli na obed keď prišiel domov, uvidíme ako bude, teploty nemá šalát a kapustnicu nám už pripravil čiže budeme mať ostatný čo jesť a áno on nič neje ale piť pije dosť keďže si varí aj čierny čaj a aj vodu pije, a uvidíme ako bude do večera keď tak zájdeme na pohotovosť u nás predpokladám, že nebude veľa ľudí na pohotovosti ak by bolo horšie, pôjdeme rovno na urgent
@h2o2 uvidíme zvracať zvracal naposledy okolo obedu od tej doby nie a no kŕče ma ale nie stále ale každopádne zatiaľ nechce ísť na pohotovosť
@janka_lolo on ma diabetes? ked pises o cukre
cierny caj prisna dieta a oddych
teraz som docitala co pojdeol tak najskor to budu vetey feniklovy (kminovy caj mu uvar a nech pocvici nohami
zastavene vetry nie je stav na pohotovost na stedry den hlavne ak to ma len kratko
@lucimax nemáme, takéto veci nikdy ma to nenapadlo odkedy sú detí už veľké mať doma, už som sa aj nevesty pýtala či náhodou ona nemá, ale nemá ani moja mama nemá, a susedia tiež vôbec, volala som všetkým na okolo ale nikto nič také no uvidíme ak nie tak pôjdeme na pohotovosť
@loginexistuje áno v ľahkej forme presne neviem aký ma nejaké lieky berie a dvakrát ročne chodí na kontrolu, skúsim mu uvariť uvidíme či mu to pomôže
@janka_lolo tak si zisti ako sa tie lieky volaju ale teda je bezne ze ak skombinuje metformin (najcastejsie uzivana latka v lieku na cukrovku) a nevhodne jedlo tak bude mat hnacky
takze najskor dietna chyba
Kľudne viroza môže byť. Nejesť, zohnať čierne uhlie u susedov, známych, deti, pohotovostná lekáreň. To striedať po 2 hodinách s hylakom. Piť po duskoch, minerálku BEZ bubliniek, čaj harmanček alebo slabý čierny. A počkať. Dcéra má teraz virozu. Nečakať, že to prejde za deň.
Žiadne suché pečivo a podobne.
Po 24h potom ryžový alebo mrkvový odvar.
@loginexistuje ale píše že aj vracal. Autorka pozri si niečo o norovirusoch. Hlavne v zime sa vyskytujú a bacha sú veľmi infekčné teda zvýšená hygiena. Smectu aj aj vracal by som ja nedávala.
Ale môže byť teda aj diétna chyba.
@janka_lolo smecta
@janage ano moze aj vracat z tych liekov ked urobi dietnu chybu ale samozrejme aj viroza
čo sa týka diétnej chyby tak to podľa mňa nebude keďže on stále aj tak všetko je akurát colu nemôže niektoré vody sladené lebo po nich mu strašne cukor vyskočí a je mu zle, ale inak sa stravuje normálne ako všetci ostatný nerobíme špeciálne jedlá alebo podobne, akurát ma dosť vie nahnevať, že otvorí bonboniéru a celú ju zje a nič mu nie je čiže ja toto skôr viróze pripisujem alebo tomu, že niečo zjedol čo mu nesadlo
@loginexistuje
@janka_lolo to moze byt az z vysokeho cukru, kyselinu nema? Moj vtedy vracia. Ale ked aj 💩, bude to vyroza. Po troche nech pije. A pozor zas na nizky cukor
@janage samozrejme, že nečakám, že to prejde za deň len som chcela vedieť, či mi tu niekto niečo neodporučí čo by si mohol dať, čierne uhlie starší syn nám po večeri donesie zohnal u jeho susedov, keďže u nás susedia nikto nemá na ulici z tých s ktorými vychádzame aspoň v zmysle, že sa pozdravíme a neje od rána, akurát čierny čaj si varí a minerálku si tiež zobral a strieda to
@erickatt on má toľko diagnóz by som povedala, keďže stále sa na niečo sťažuje ale lieči sa akurát na cukor a nízky cukor to hádam nebude mať, piť pije stále a má aj čaj takže snáď ten cukor je aj v tom trochu obsiahnutý a áno predpokladám, že je to viróza
@janka_lolo ale cocacolu v takomto pripade po lyzickach cajovych, a vybublinkovana, nie pit klasicky.
@janka_lolo najlepsie by bolo zohnat reasec a hned 2kusy zobrať
@janka_lolo a čierne uhlie vstrebe všetko takže 2 hod.odstup od iných liekov alebo doplnkov. Určite probiotika hylak výborný. A nie, cukor čaj neobsahuje žiaden. Teda buď prihlásiť ak hrozí pokles cukru alebo tu colu tak ako pisali
A pozri, kde máte pohotovostnu lekáreň tie idú nonstop,
Dobrý je aj nekadex alebo poradia priamo v lekárni.
@janka_lolo žlčníkový záchvat?
@janage nie žiaľ nejdú u nás do 12:00 ale v krajskom meste by mala byť do 22 pri nemocnici tak pošlem detí nech idú kúpiť ale každopádne syn donesie čierne uhlie tak minimálne do zajtra vydržíme ak sa mladším nebude chcieť ísť predsa sú veľké hmly a zároveň tma tak nechcem aby sa im niečo stalo, prinajhoršom o 9 pôjdem do lekárne kedy majú zajtra opäť otvárať a dal si kúsok oblátky s medom aj keď som bola proti ale neposlúchol má ale tak hádam mu to neuškodí moc keďže už sa teraz cíti lepšie tak uvidíme
@janka_266 to myslím, že nie prešli sme si nimi naposledy v júni pri dcére a to byvaki iné bolesti a väčšinou v noci a nie cez deň ale už našťastie ho má vonku takže máme pokoj ale keď ju to chytilo pomaly jamy kopala od tej bolesti kam sa chcela zahrabat toto bude podľa mňa nejaká viróza
@janka_lolo ak má kŕče mal by ísť na pohotovosť
@dadka128 áno šiel, nevesta keď prišli so synom ku nám mu povedala, že ak nechce skončiť v nemocnici ešte na zbytok sviatkov tak šli tak uvidíme ale hovoril, že včera sa so zákazníckou rozprával a tá hovorila, že má brušnú virózu keď jej tovar doniesol a že hodinu tam sedel a čaj popíjal a ňou čiže predpokladám, že má tiež nejakú virózu manžel ale šiel na pohotovosť lebo sa naňho už nevesta so synom nemohli dívať
@janka_lolo no určite je to lepšie, že išiel, viem čo to je trapenie, mne až tretia infuzka pomhola
@janka_lolo držím palce
@dadka128 novodobá diagnostika vo dverách ambulancie, že mu povedal doktor, že sa nemá prejedať ☹️ nevesta ostala zhrozená, syn povedal, že nevesta tam poriadky robila aby sa vôbec naňho doktor pozrel a nie len sestrička tak, uvidíme ako mu bude a keď tak pôjdeme ešte na urgent a snáď tam lepšie pochodime
no v prvom rade nejesť....ak máš doma Colu alebo Pepsy - kludne zmiešaj s trochou minerálky a nech po glgoch pije.....alebo len samotná Cola či Pepsy