Manžel má opäť vodu v kolene. Môžem s nim ísť na urgent mu to dať vytiahnúť? Na urgente píšu, ze slúži ako príjem pacientov privezených RZP. Alebo musíme ísť na pohotovosť? A spravia mu to tam vôbec?
Voda v kolene pocka do pondelka
Čiže zajtra môže celý deň ležať v posteli, nakoľko nevie ani chodiť
Nejde o urgentny pripad, cize treba pockat do pondelka.
Ano, pises, ze zas, takze to nie je ani zivot ohrozujuci stav a ani zavazne zhorsenie zdravotneho stavu. Polezi si v nedelu, v pondelok s tym pojde
Kludne zavolaj na chirurgickú pohotovost alebo kto to riesi a spytaj sa ich na to, ci mozete prist, lebo nevie chodit.
Na toto určite neslúži pohotovosť a už vôbec nie urgent. Treba ísť v pondelok ku chirurgovi
na urgente rozdeluju pacientov v zivot ohrozujucom stave na dalsie oddelenia, cize by ti len dali papier s odporucanim k ortopedovi
A si myslíš, že keď mu dnes tú vodu vytiahnu, zajtra bude záhradu rýľovať? Mne keď vytiahli jeden deň vodu, tak druhý deň koleno stále bolelo. Veď to je tam také citlivé po tých vpichoch, boli to ešte dobrých pár dní. Navyše treba mať potom kludovy režim. Žiadne náročné činnosti. Čiže by zajtra tak či tak iba polihoval. Toto ozaj nie je na pohotovosť. Kvôli vode v kolene tam potom čakajú niektoré vážne stavy tri hodiny, keď sa tam chodí s blbosťami.
@livuska124 prosim ta dnes na urgente vodu vytiahnu a zajtra hajde na panske-kto by sa to tak dlho vyvaloval na gauci😂😂😂🏋️🏋️🏋️
to nie je stav na urgent zbehnite pondelok rano na chirurgiu/traumatologiu
Ja by som šla normálne na pohotovosť - známy tak bol nemali s tým problém. Vodu vytiahli a urobili ďalšie vyšetrenia keďže mu tam aj niečo našli.... tiež to mal v stave kedy nemohol ani šoférovať ani poriadne chodiť.
Chod na pohotovosť. Otec tak bol, nevládal prejsť ani do kúpeľne nieto čakám 2dni na vyšetrenie do pondelka. Nikdy ho neodmietli ani nemali blbé komenty
dole je odkaz na čo slúži pohotovosť a urgent. Gyneko, chirurgia sú aj pohotovostné ambulancie nie len urgent. Tie slúžia na to aby ta ošetrili po ordinačných hodinách v prípade ak nastane úraz, zhorší sa stav a pod. Nielen keď umieras .... preto to mesačne platíš.... ja som napr pri urologii a gynekologii a chirurgii nikdy neplatila 10€ vždy len 2€ ako na pohotovosti po 22 sa platí 10€ - to sme platili pri dcérke keď mala COVID a skončili sme v nemocnici na RTG pluc na odporúčanie pediatra....🤦♀️ žiaľ šli sme až o 7 večer lebo sme čakali na výsledky ci sme pozitivny alebo nie. Detto na chirurgii keď ju zapieklo a grcala sme nešli na detskú pohotovosť ale rovno na chirurgiu a tiež sme neplatili...
Ako vieš, že má vodu v kolene?
Ak to má po čerstvom úraze,že nemôže zohnúť koleno-tak choď na pohotovosť.
Ak má horúce koleno a zvýšenú teplotu-pohotovosť.
Ak sa mu teraz len zhoršil stav,ktorý už nejaký čas trvá -tak to počká a pohotovosť na toto neslúži.
a čo umiera doma v posteli? Však tu vodu tam mal určite aj v piatok, tak mal ísť v piatok k doktorovi.
@joesvk lebo už sa mu to stalo aj predtým a vyťahovali mu žltú tekutinu odtiaľ. Príznaky rovnaké a áno, má horúce koleno, 3x väčšie a teplotu, zimnicu.
@sasa1310 predstav si, že áno, má obrovské bolesti a nie, v piatok to ešte nemal
Ja som tak bola na pohotovosti na ortopedii. Poznám to, noha je ako klát. Ale potom nech mu urobia nejake vyšetrenia a nech to rieši u ortopeda.
Tak určite na pohotovosť. Keď je teplota a horúce koleno.
Keď nemáte v meste ortopedickú pohotovosť, tak na chirurgiu.
Necakajte do pondelka,chodte.
tak keď má obrovské bolesti, tak choďte, na to nepotrebuješ odsúhlasenie polovice MK
Vsak ked vidis, ze sa mu to zhorsuje a ma aj teplotu tak preco sa pytas na mk. Vsak vidim, ze nie je ok tak idem na pohotovost alebo urgent alebo kde do marie sa na sk chodi ked mas urgentny problem
Nech si vyloží nohy, neviem či ľad pomôže, treba vyskúšať, a previazať. Také veci asi riešia na ortopedii. Alebo tam zavolať že čo robiť
Môjmu mužovi sa po operácii kolena robila v ňom voda. Išli sme na úrazovku a vytiahli mu ju tam.
Riešili sme to, odmietli. Toto počká úplne v pohode na pondelok.