Ahojte je mi do plaču, manžel chytil asi nejakú virozu hnackuje grca mal aj zvýšenú teplotu , mne nieje nič ale bojím sa aby to nechytilo babatko ...sú bábätka náchylné na virozy ? Ako zabrániť nakazeniu
Izolovať ak sa dá.
Mech si rusko a drzi sa mimo. Moze ho vziat do kocika
No ak sa dá pošli manžela na pár dní k jeho rodičom, alebo ty s bábom k svojím rodičom.
My sme boli chorí niekoľkokrát a bábätko malo.iba raz sopliky, čiže to zvládla najlepšie z nás. Ja to pripisujem kojeniu. Ale.ak sa dá tiež by som manžela izolovala. Držte sa🙂
Izolovať.zvysena hygiena.ruky.uteraky.spat mimo vás dvoch.dezinfikovat kúpeľňu.wc.klucky.
Toto sa prenasa dotykom, cize umyt ruky, dezinfikovat ruky a nechytat tvar, usta, ruky...
Kazdy svoj uterak. Ty aj muz sa naucte pouzivat laket na otvaranie a tak 😄
Do placu ti nema preco byt, to prejde
Chápem, že sa bojíš,ale je to viróza a nie mor. Mužovi rúško, často vetrať a čo najlepšie umývať. Bábätko nebrať k nemu (ale to určite vieš) neboj,o pár dní bude dobre.
Ak to uz je takto, tak uz ste v inkubacnej lehote a bud alebo. Akoze teraz naozaj dobre umyvat ruky, vetrat, ale viac nespravis.
Ak boli spolu predtym tak uz boo v inkubacnej dobe cize izolovat a uz len cakat co bude
Aj novorodenec to moze dostat pokojne
Tak mňa púšťali domov z pôrodnice a doma akurát viróza, som ich prosila nech nás nechajú ešte v pôrodnici 😂 ale nesúhlasili. Bolo mi nakázané:
- Dať bábätko do samostatnej izby
- Hneď pri dverách mať dezinfekciu a vždy si ňou pri vstupe umyť ruky
- Chodiť tam len s rúškom
- Ostatní členovia rodiny nech nechodia
Vydržali sme tak len 2 dni, potom to už nik nedodržiaval, ale je pravda, že aj všetkým bolo lepšie. Neboj. A ak sa dá, veľmi pomôže aj kojenie
Držím palce a veľa síl prajem 🍀🍀🍀
My sme mali bábätko v decembri, k tomu dve školáčky v čase po covide. A aj keď sme sa všetci prestriedali s x virozami, malá od nás 8 mesiacov nedostala ani nádchu. A to som aj dávala moje mlieko. Nemusí sa vôbec nakaziť. A ak by k tomu došlo, neboj sa, normálne preliecis aj bábätko.
Dva dni po prichode z porodnice dostala starsiq dcera siedmu chorobu.doktorka odporucila len nechytat nebozkavat vetrat a umyvat ruky.. izolovat sa velmi nedalo ked som s babom na prse robila s prvackou povinne ulohy ale za tyzden dcerka vyzdravela a babo nic nechytilo.
Nech ho nebozka, umýva poriadne ruky, často vetraj. Aši inak nič.