Manžel má virózu a máme novorodenca

11. dec 2024

Ahojte je mi do plaču, manžel chytil asi nejakú virozu hnackuje grca mal aj zvýšenú teplotu , mne nieje nič ale bojím sa aby to nechytilo babatko ...sú bábätka náchylné na virozy ? Ako zabrániť nakazeniu

gabilopatka
11. dec 2024

Nech ho nebozka, umýva poriadne ruky, často vetraj. Aši inak nič.

lucia13022023
11. dec 2024

Izolovať ak sa dá.

really8
11. dec 2024

Mech si rusko a drzi sa mimo. Moze ho vziat do kocika

zojanka
11. dec 2024

No ak sa dá pošli manžela na pár dní k jeho rodičom, alebo ty s bábom k svojím rodičom.

petronellla87
11. dec 2024

My sme boli chorí niekoľkokrát a bábätko malo.iba raz sopliky, čiže to zvládla najlepšie z nás. Ja to pripisujem kojeniu. Ale.ak sa dá tiež by som manžela izolovala. Držte sa🙂

janinah
11. dec 2024

Izolovať.zvysena hygiena.ruky.uteraky.spat mimo vás dvoch.dezinfikovat kúpeľňu.wc.klucky.

kitycat
11. dec 2024

Toto sa prenasa dotykom, cize umyt ruky, dezinfikovat ruky a nechytat tvar, usta, ruky...
Kazdy svoj uterak. Ty aj muz sa naucte pouzivat laket na otvaranie a tak 😄
Do placu ti nema preco byt, to prejde

dusankomoj
11. dec 2024

Chápem, že sa bojíš,ale je to viróza a nie mor. Mužovi rúško, často vetrať a čo najlepšie umývať. Bábätko nebrať k nemu (ale to určite vieš) neboj,o pár dní bude dobre.

kiki68
11. dec 2024

Ak to uz je takto, tak uz ste v inkubacnej lehote a bud alebo. Akoze teraz naozaj dobre umyvat ruky, vetrat, ale viac nespravis.

taktotedanie
11. dec 2024

Ak boli spolu predtym tak uz boo v inkubacnej dobe cize izolovat a uz len cakat co bude
Aj novorodenec to moze dostat pokojne

matrioshka333
11. dec 2024

Tak mňa púšťali domov z pôrodnice a doma akurát viróza, som ich prosila nech nás nechajú ešte v pôrodnici 😂 ale nesúhlasili. Bolo mi nakázané:
- Dať bábätko do samostatnej izby
- Hneď pri dverách mať dezinfekciu a vždy si ňou pri vstupe umyť ruky
- Chodiť tam len s rúškom
- Ostatní členovia rodiny nech nechodia

Vydržali sme tak len 2 dni, potom to už nik nedodržiaval, ale je pravda, že aj všetkým bolo lepšie. Neboj. A ak sa dá, veľmi pomôže aj kojenie

Držím palce a veľa síl prajem 🍀🍀🍀

lesiaoldi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika23t
11. dec 2024

My sme mali bábätko v decembri, k tomu dve školáčky v čase po covide. A aj keď sme sa všetci prestriedali s x virozami, malá od nás 8 mesiacov nedostala ani nádchu. A to som aj dávala moje mlieko. Nemusí sa vôbec nakaziť. A ak by k tomu došlo, neboj sa, normálne preliecis aj bábätko.

saxana000
11. dec 2024

Dva dni po prichode z porodnice dostala starsiq dcera siedmu chorobu.doktorka odporucila len nechytat nebozkavat vetrat a umyvat ruky.. izolovat sa velmi nedalo ked som s babom na prse robila s prvackou povinne ulohy ale za tyzden dcerka vyzdravela a babo nic nechytilo.