Manžel má kašeľ a hlieny

mima75
25. dec 2013

prosím poradte - manžel berie ATB, má kašel - akoby z trubice, ale potrebujeme sa zbaviť hlienov - ktoré nemôže úplne vykašlať z tej trubice. čo je najlepšie na rozpustenie týchto hlienov? a ako poriešiť ten kašeľ? čo naňho? vďaka za každú radu.

luba28
25. dec 2013

@mima75 mucosolvan sirup,....

m_ij_ka
25. dec 2013

@mima75 stopex, acc long,

cikyta
25. dec 2013

@mima75 najprv sme mucosolvan, no nepomohol a v lekárni nám povedali, že on iba riedi hlieny, no solmucol ich aj vstrebáva a veru iba ten nám po dva krát po tretej dávke super pomohol. Poskúšajte. Aj po zápale pluc na hlieny nám to dr. radila.

janka2501
25. dec 2013

Aj mna dala dr vsetkym solmucol. Ato mala malinka zapal pluc a ja zapal priedusiek. Mne ten kasel trva stale hoci som vyuzila atb. No teraz he vraj ten kasel dost hnusny a trva dlhsie kym sa clovek z neho dostane.

janka2501
25. dec 2013

Aj nam dala dr vsetkym solmucol. Ato mala malinka zapal pluc a ja zapal priedusiek. Mne ten kasel trva stale hoci som vyuzila atb. No teraz he vraj ten kasel dost hnusny a trva dlhsie kym sa clovek z neho dostane.

keram3053
26. dec 2013

Na niektore typy kasla velmi dobre zabera tannem sirup,mozem doporucit z vlastnej skusenosti

maca_p
26. dec 2013

expektorant, mukolytikum. je ich vela druhov. treba vyskusat rozne, jednemu zaberie to, druhemu to.
ambrobene, timomel, solmucol, calcium chloratum, uz spominany mucosolvan...
ak nezaberie jeden, trba nasadit iny druh, s inou ucinnou latkou, lebo niektore druhy mukolytik maju tu istu ucinnu latku. 😉

maca_p
26. dec 2013

@keram3053 co je to za sirup? tento nepoznam 🙂

danielita111
26. dec 2013

Solmucol,uzivame cela rodina 🙂) u nas pomoze vzdy.

keram3053
26. dec 2013

@maca_p
Ja som sa o nom docital tiez na diskusnom fore, firma just to vyraba a predavaju to predajcovia,nie v lekarni.Inak je to vytazok z vyhonkov smreka + dalsich bylin.Je vsak drahy 25 eur.