Ahojte maminky, potrebujem poradiť ☹️ manžel sa ráno začal cítiť choro, tak sa objednal na test a bum Pozitívny. Doma máme malého 3 týždňového novorodenca a hrozne sa o neho bojím. Horšie je že od poobedia som soplava aj ja ☹️ malého kojím a hrozne sa bojím aby sa nenakazil. Maminky máte s tým skúsenosti? Boli ste pozitívny pri tak malom bábätku? Ako mám teraz postupovať, mám ho ďalej kojiť? 😭 Ďakujem vám za rady
kojit urcite respirator umyvat viac ruky dezinfikovat a nformovat pediatra predpokladam ze angelsound alebo obdobu mate v postielke
vy teraz nemozete velmi k pediatricke do cakarne tak mozno dohodnut sa s nou ze ak sa ti nebude nieco zdat ta objedna na cas kedy nema ine deti tam
Mña by len zaujimalo, kde je zodpovednost pana manzela, ma male babo, a rusko, odstupy a dezinfekcia ruk su preñho asi neznamy pojem, a najma v dobe pandemie
@tenerifka a odkiaľ vieme že sa nechránil a nedezinfikoval? To sa nikde nepíše
@patus_2
@michaela789
Sudim tak podla roznych prispevkov tu na MK, vacsinou sa tato nakazi od kolegu v praci ci od kamosa alebo bratanca, pri obede ci v aute(ked uz ich nikto nevidi a daju dole rusko), a nasledne nakazi celu rodinu. 90% je tu o tom
@loginexistuje manžel rúško nosí a určite dodržiava aj hygienu. Žiaľ musí chodiť do roboty kde je kopa ľudí a určite keby vedel že je pozitívny tak k malému nejde. Manželovi do dneska nič nebolo iba po obede v práci sa začal cítiť choro, hneď sa aj išiel otestovať, žiaľ nemal z kade vedieť že je pozitívny keď nemal žiadne príznaky. Určite by zámerne neohrozil svoje dieťa.
@tenerifka jaj no ale tak to nemôžeš takto generalizovať..... Jasné, nájdu sa aj takí ale toto vôbec nemusí byť ten prípad.
Môj manžel sa v práci izoluje, obeduje aj desiatuje sám, dezinfikuje sa, ale aj tak nevylučujem možnosť že sa nakazí, tá tam vždy, bohužiaľ, je ale neznamená to že by to bola jeho vina.
@lilly2303 ja som nepisala ze by ohrozil dieta a vobec som ani manzela nespominala posala som ze ty si davaj aspon rusko ked kojis a castejsie umyvat ruky a dezinfikovat ale tak to je normalne
vobec sa nestresuj kvoli manzelovi proste to chytil to sa stane
@loginexistuje ona to chcela poslať tenerifke, pomýlila sa
@tenerifka 🤦🤦🤦🤦
@loginexistuje ospravedlňujem sa, nejako som sa preklikla a odoslala to zlému adresátovi, to nemalo byť adresované vám. Ďakujem krásne za podporu, snáď bude všetko OK 😔
@tenerifka myslím si ze ked ma doma malé bábätko tak si dava pozor preboha určite by covid nechcel mat naschvál, my sme mali doma 5 mesačne a tiez sme sa nakazili nosili sme povinné respirátor nechodili sme na návštevy len na nákup dezinfikovali sme si ruky a predsa sme sa nakazili takze nemyslím si ze jej manžel je nezodpovedný a do prace predsa tiež musí chodiť
@lilly2303 bejby bude ok, ale ty sa aspon trochu izoluj od neho (ak sa da, aspon ina izba) a podpor svoju imunitu. Sebe aj muzovi vit. B komplex, C, D, zinok, magnezium a omega 3. Do tyzdna bude muzik ok.
@prihlassa v takom pripade mu ta vakcina zachranila zivot.
Ak mozme pre seba nieco urobit, tak to urobme a ochranime aj druhych...sice ten typ virusu je pre nas novy, s inymi typmi sars sa ludstvo uz stretlo...vakciny vyvijaju vedci, ktori sa tomu venuju roky, studuju stale a vyvinuli toho mnoho...V buducnosti pojde vyvoj zas dalej. Ano, mozme sa nakazit, ale nateraz nam vakcina minimalne zachrani zivoty a to je najvacsia hodnota.
@madeline1 ,,v takom pripade mu ta vakcina zachranila zivot." Nezmysel. Ako vieš ako by zvládal covid bez očkovania? Zvážila si možnosť, že sa mu z vakcíny nevytvorili žiadne protilátky a teda bol nechránený rovnako ako keby bol neočkovaný? Vakcína má účinnosť (ako ktorá) oficiálne cez 90 %, tie zvyšné percentá znamenajú, že na toľko percent ľudí neúčinkuje = žiadne protilátky = žiadna ochrana. Ale ty sebavedomo trepneš, že keby nebol zaočkovaný, tak by zomrel. 🤦 O mein Gott! 🤦
@tenerifka sorry, ale toto keď som precitala🤦♀️🤦♀️🤦♀️... Vy aj doma s pánom manželom nosíte rusko??? Alebo keď sama sedíš v aute? Alebo vôbec nechoďte do roboty, aby sa pán manžel nestretol s kolegom s ktorým má pracovať 10 hodín denne??? Pane bozeeeeee🤦♀️
Autorka tebe prajem aby ste to zvládli co najlepšie a neboj babo bude oki😉
Ano v pôrodnici som sa nakazila doma sme fungovali s respiratormi ked sme brali malu na ruky az dokym neodzneli priznaky,vela sme vetrali stale umyvali ruky malu som kojila spali sme v jednej miestnosti vsetci 4ria bez nahubkov to sa nedalo spat s tym v pohode sme preckali brali sme D,C,a bezne dostup.lieky od nadchy a kasla a alergie nakolko sme aj alergici...malej isli protilatky z mlieka a starsi bol bezpriznakovy
kojit urcite, do 2 dni od teba ma protilatky, deti prezivaju najma take malicke toho ochorenie najlahsie