Maniodepresia - skúsenosti

13. nov 2024

Ahojte prosim vas mate niekto z blizkeho okolia skusenosti s ludmi co tymto ochorenim trpia? Ako to s nimi vyzera pocas manie a celkovo rokmi ako to zvladaju? Ja doteraz poznam len jedneho takeho cloveka a tam to nevyzera uplne fajn pan potajomky pozadlzoval celu rodinu, narobil strasne vela skod za kratku dobu potom ho hospitalizovali nastavili na liecbu a odvtedy je roky rokuce ako chodiaca mumia. Mam len ja az takuto zlu skusenost alebo to casto dopada takto?

kiki68
13. nov 2024

Poznsm a tam zial silne lieky. Inak by to bolo velmi zle

ktobytobolpovedal
13. nov 2024

Ano poznam. Moj ocino ma uz 20 rokov diagnostikovanu bipolarnu poruchu.. ak ma spravne nastavenu liecbu funguje uplne normalne… v manickej faze, ked neberie lieky je to absolutna katastrofa… uz 4x (alebo 5x?) bol hospitalizovany. Vacsinou sme ho za asistencie policie museli dat odviezt v manickej faze… neprajem to ani najvacsiemu nepriatelovi…

biba_18
13. nov 2024

mám pocit že to mame v rodine, dotyčný bohužiaľ o liečbe nechce ani počuť 😞

autor
13. nov 2024

@ktobytobolpovedal ano presne aj ten pripad o ktorom rozpravam ja tak policia ho musela brat na psychiatriu. Mava vas ocino aj take bludy? Tento pan z nasej rodiny bol aj presvedceny ze ma schopnosti ktorymi v skutocnosti nedisponuje alebo ze je na vysokej pracovnej pozicii na ktorej nebol a rozpraval to kde komu a nabral od ludi peniaze pominal vsetko utekal z domu

autor
13. nov 2024

@kiki68 ano aj tu su velmi silne lieky uplne stlmujuce

kattty85
13. nov 2024

áno, mám žiaľ skúsenosti.... Odporúčam prečítať uz aj doterajšie diskusie....spolu s nimi trpí i blízke okolie....no zase o chodiacej múmii úplne až povedať nemôžem....jedine pri hospitalizácii, ale ak je v "primeranom stave" a normálne berie lieky, tak nevyzerá ako chodiaca múmia....

ktobytobolpovedal
13. nov 2024

Ano, v jednej manickej casti videl cierneho anjela, ktory ho navstevoval. V inej manickej faze bol Zid a pochadzal zo stareho zidovskeho rodu. Vzdy je vsak pan sveta, milionar, kym sme pred tymi rokmi na to prisli tak nas pekelne zadlzil… a to sme sa vzdy mali dobre, otec od revolucie podnikal. A tato choroba ho v podstate pripravila o vsetko… ono sa to tazko opisuje. V manickej fazy spava asi hodinu denne, je velmi aktivny, vyvolava ludim, ktorym sa roky neozval, predstavuje sa ako obchodnik s diamantami. Atd atd… toho je strasne vela. Je to hrozna choroba. Moj ocino je velmi inteligentny a vzdelany clovek, ale v manickej faze sa meni na “monstrum”…

kiki68
13. nov 2024

No u nas neboli bludy, ale skor take to chovanie uplne, hovoril z cesty kolegom a detom veci. Potom naopak mimo utlm