Mandľové kamene

30. sep 2023

Mám mandľové kamene, je ich docela dosť. Na jednej strane sú ľahko prístupné, tak si ich vytláčam, ale na druhej strane to nejde, navyše mám daviaci reflex.
Takisto ma trápi zápach z úst, myslím, že to môže byť mandľovými kameňmi.
Ústnu hygienu mám dobrú, pravidelne chodím na preventívne prehliadky, na dentálnu hygienu. Zuby si čistím pravidelne, používam medzizubnú kefku, zubnú niť, škrabku na jazyk.
Ešte ma napadlo, pijem málo vody, ale zato veľa veľa kávy s mliekom. Tak či aj toto nemôže byť problém.
Prosím Vás, ako sa Vám podarilo zbaviť sa tých kameňov?

janetinka27
30. sep 2023

Ahoj, aj ja ich mam na jednej mandli.prvy kamen som mala cca pred 20 rokmi, potom nic,odvtedy jednorazovo mozno pred 5 rokmi.ale zhorsilo sa to za posledny rok, mandla je nimi uplne prespikovana a vyberam ich asi kazdy druhy den.zhorsilo sa mi to, ked sa mi pred rokom spustili opakovane anginy. Brala som postupne mnozstvo antibiotik a pocas brania atb kamene ustupili.po dobrati atb sa objavili zas cca po 4 dnoch. Cize atb mali na tvorbu kamenov vplyv.ale inak nepomohlo zatial nic.

moonlight1210
30. sep 2023

Malo vody a vela tej kavy s mliekom ma urcite vplyv na pach dychu (okrem tych kamenov).

Plus vplyv na oblicky. Ty tou kavou zahanas ciastocne aj pocit smadu, preto sa ti tolko neziada pit ina voda, ale pre ne to vobec nie je dobre.
Podobne im skodi i privela caju, ci mineralnej vody. Treba to vzdy prekladat cistou vodou.

Skus zacat pit po kazdej kave pohar vody (aspon 3 deci). A postupne to posunut na dva 3 dcl pohare vodya caju medzi kavami a o tolko znizit pocet kav denne.
Nepojde to lahko. Ta kava je jednak zavislost, a jednak zvyk. Poznam to. Tazsie sa toho vzdava.
Tiez som musela prejst zo sladenej s mliekom na nesladenu, a potom sa prinutit vynechat i mlieko. Potom znizovat pocet kav denne.
( U nas mame na firme kavomat, co robi kapucino z cerstveho mlieka a cerstvo mletej kavy. A ake bohato husto napenene. No odolaj neist si ho urobit patkrat denne 🙂 )

Kava s mliekom tiez nema zrovna najlepsi vplyv na travenie. Mozes (a nemusis) si kludne urychlit intoleranciu laktozy (ktora vie prist aj s vekom).

ninakajka
30. sep 2023

Moj syn ich ma tiez a na zapach mu zabera Afta clear sprej od spolocnosti G.U.M.

marca12
30. sep 2023

Daj si vysetrit hodnoty aslo. Ja ked mam zvysene,tak mam kamene a mam ich hlavne vtedy,ked jem viac sladkosti.