Bola som 1x na mamografii, volala som o výsledky a sestrička mi povedala, že je potrebné ultrazvukové vyšetrenie. Pýtala som sa, či je nejaký problém, snažila sa ma uchlácholiť, že to robia skoro každej. Má s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za odpovede.
@gviera Ďakujem, veľmi si ma potešila. Myslela som, že k mamo už nie je potrebné žiadne ďalšie doplnkové vyšetrenie. A dnes mi sestrička na gynekológii telefonicky povedala, že musím ísť na ultrazvuk, tak som ostala zaskočená. Na ultrazvuk ma objednali hneď zajtra. Aspoň že nemusím dlho čakať.
@mokon ja som bola na mamografii 2x v zivote a oba razy bolo treba aj sono. Do papierov mi napisali , ze mam nepriehladne tkanivo. Kedze mi k tomu nikto viac nepovedal, vygooglila som si, ze niektore zeny taketo tkanivo maju. Ale moja logika mi hlasi, ze to tkanivo je jednoducho geneticky take ake je, a ked mi pri kazdej mamografii neukaze ziadny vysledok, ma vobec zmysel tu mamografiu vobec robit?
to ste dobré, že výsledok mamo do 1-2 hodín, ja budem čakať 2 mesiace !!! na výsledok skoro ma piclo.. a k uzv - napr. mne striedajú raz ročne uzv a raz ročne mamo .. intervaly oboch sú podľa nálezu...
@bocianka123 to co mate za cudny system? Ja mam vysledky mamografie do pol hodiny. Asi zalezi od vybavenia pracoviska.
Ženy, neodmietajte mamografiu. Ta je základ a ak treba, tak sa doplní sono, kvoli hutnosti tkaniva.
@0silvia0 má zmysel ta mamografia. Lebo aj keď je žľaza neprehľadná v mamografickom obraze, dôležité je, či tak vidieť zhluky mikrokalcifikatov a tie v sono vyšetrení nevidieť. Mikrokalcifikaty niekedy nemusia nič znamenať, ale často sú prvým upozornením že sa dačo deje. A dôležité je sledovať dynamiku v porovnaní s predošlým vyšetrením.
@0silvia0 tiez a tam skoro piclo.. ze 2 mesiace cakat??? Napisem svojnu dr nech to posuri..a vraj pri prevencii je to takto... vraj...ze sa tak dlho caka.. neviem co tam 2 mesiacce dokazu cumakovat ...
Ja som bola na mamografii, ultrazvuku a ešte ma poslali aj na magnetickú, všetko je v poriadku ale vtedy som sa veľmi bála
Ahojte. Chcela by som sa opýtať... Dnes som si bola pre výsledky z mamografie a ze mam prísť ešte raz na vyšetrenie zajtra ráno.... Ze to musia zpakovat
.. Ma s tým niekto skúsenosť? Strašne sa bojím
@maminkaaja predpokladám ze fotil laborant, lekár rádiolog dostal snímky a možno len potrebuje k vyhodnoteniu len ešte inú projekciu, alebo kúsok prsnika inak stlačiť.. Nemusí to byť hneď dačo zlé.. Zvyknú sa dopĺňať snímky
@mokon a ako ti to vysvetlila prosim?
@lenka54321happy vysvetlila mi, že sono a mamo sú podobné vyšetrenia inou metódou, ak na mamo nevedia úplne zhodnotiť, čo vidia, posielajú ešte kontrolné na sono. Presné mi vysvetlila nález a všetky otázky, ktoré som k tomu mala.
Prosím Ťa, neplaš sa. Aj mne sa to stalo. Bola som na mamografii a čakala som na výsledok /u nás ti ho dajú asi tak o hodinku - dve aj s CD, a posielajú aj gynekológovi/. Ale mne povedali, že je potrebné ešte ďalšie vyšetrenie, neoznámili mi žiadny výsledok. Tak prišla ďalšia pani doktorka, a robili mi sono, potom zavolala ešte jednu doktorku /to už som fakt nevedela, čo sa deje/. Po takýchto stresoch mi povedali, že je všetko v poriadku, že bolo treba ešte sono, lebo skúmali akési tuhé tkanivo. Vtedy mi nebolo všetko jedno, nikto nič nevravel, ale teraz s odstupom času si myslím, že je dobre, keď to tak dôkladne vyšetria, a čo vlastne mali povedať, keď vyšetrenie ešte nebolo hotové. Tak ti radím, choď na ten ultrazvuk a potom sa dozvieš viac. Predsa to nebudeš zisťovať telefonicky. A dovtedy sa nestresuj. Moja kamoška mi tiež vravela, že vždy keď ide na mamografiu, musí ísť aj na sono prsníkov. Tak asi je takých žien viac. Držím palce! 🙂 🙂 🙂