Mama mala tumor v hlave a po operácii vracia

simonkatomiova
5. dec 2023

Mama mala tumor v hlave na hypofyze, v Košiciach jej to operačne odstranili, ale po operácii zvracia, nevedia zistiť prečo, niekedy je to len také napinanie a niekedy aj normálne zvracanie, začína to najprv kašlom a čo je najhoršie z ničoho nič ju to chytí hocikde...
Možno sa tu niekto nájde s tou to chorobou a napíše viac
Ďakujem

karush
5. dec 2023

@simonkatomiova Koľko je po operácii? Hormóny ostali všetky v poriadku? Iné príznaky nemá? Veľmi výrazná únava, bolesti hlavy, opuchy, veľa močí alebo naopak skoro vôbec?

karush
5. dec 2023

@simonkatomiova Bolo po operácii spravené CT na vylúčenie komplikácií alebo vtedy, keď sa objavili tieto komplikácie? Operácia cez nos alebo otvorením lebky? Kedy boli naposledy kontrolované hormóny, osmolalita v krvi i v moči a minerály, a kým? Aj endokrinológom?

simonkatomiova
autor
12. feb 2024

@karush CT bolo robené už viac krát, v Ľubochni boli už dva krát a ide znova na endikrinologiu, operácia bola cez nos, hormóny kontrolovali v Ľubochni aj v Košiciach, ma zvýšený kortizol

karush
12. feb 2024

@simonkatomiova Operácia bola úspešná? Keď už má hypokorticizmus (úspešná operácia), tak vracanie môže byť znakom začínajúcej krízy a možno nedostatočných dávok hydrocortisonu. Vznikol jej po operácii aj diabetes insipidus? Z toho tiež môže vracať, keď je napr. predavkovaná minirinom, ale na to by už prišli. A možno sú to ešte abstinenčné príznaky po kortizole.

simonkatomiova
autor
16. feb 2024

Čo myslíte začínajúcej krízy?

simonkatomiova
autor
16. feb 2024

Tuším ma zvýšený diebetes po operácii, ale asi berie len lieky, nepicha si inzulín

simonkatomiova
autor
16. feb 2024

Kortizol brala tiež, ale ten jej vysadili po pár mesiacoch od operácie

simonkatomiova
autor
16. feb 2024

Zvracanie začalo hneď po operácii,keď ešte ani tie to lieky, ako je kortizol a podobne neboli nasadene.. pred dvoma týždňami bola na vyšetrení v Košiciach tam kde chodia ľudia s rakovinou, a momentálne čakáme na odpoveď, vraj jej ten kúsok čo ostal v hlave budú vysušovat(ožiarovať)

karush
16. feb 2024

@simonkatomiova Cukrovka je niečo úplne iné ako diabetes insipidus, tak sa nepodarilo všetko odstrániť, keď pôjde na gama nôž do Prahy plus k tomu sa dáva ešte liečba na zníženie kortizolu, lebo to trvá dlhšiu dobu, kým sa prejaví účinok rádioterapie.

simonkatomiova
autor
16. feb 2024

Vidím že sa dosť v tom to vyznáte, mohli by sme si zavolať, ak by ste bola taká milá, veľmi by mi to pomohlo, som dosť zničená už z toho, nikto nám viac nepovie, len nás naháňajú po doktoroch aj to musíme na všetko čakať, však od operácie je už pomaly rok a dosť ma to mrzí pozerať sa na mamu v tom to stave.. myslím že to robí veľmi zle aj na jej psychiku

simonkatomiova
autor
17. feb 2024

Našla som iba týchto lekárov v Ľubochni
Prípadne máte vy číslo, email?