Mama má 6 diagnóz, hučí jej v hlave a nedokáže ísť k doktorovi

17. okt 2022

Dobrý deň,
Mám mamu, ktorá ma 6 diagnoz(problém so srdcom,cievy,DNA,cukrovka a iné). V lete bola v nemocnici, ledva prežila, našťastie je doma avšak je slabá, nevládna. Dnes mi povedala, že by jej pomohli lieky lebo už ani nemôže spat, hučí jej v hlave a podobne. Viete mi poradiť, čo mám robiť? Ona teraz nedokáže ísť k doktorovi. Nevládze chodiť

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
17. okt 2022

Vziat ju k lekarovi alebo rovno na pohotovost?
Aku inu radu cakas?

lucka_ke
17. okt 2022

nemôže ju niekto odviezť? ak nie sú aj lekárske dopravné služby, alebo taxíky, len musí ísť niekto s ňou...

autor
17. okt 2022

@bilberryday obvodný lekár jej predpísal a robia jej zle.
@tenerifka
@lucka_ke baby čítajte 🙂 nedokáže ísť, je nevládna. Nevieme ako ju tam mame dostať, hore som to písala

lucka_ke
17. okt 2022

tak treba volať sanitku a hospitalizovať ju

oli18
17. okt 2022

V lete kedy? To su 2, 3 , ci 4 mesiace? To bola aj pred tou nemocnicou nevladna (nechodiaca) ? Je niektora dg taka, z ktorej vyplyva nevladnost? Ak ano, tak je to ok. Ak nie, tak ste ju mali za tych par mesiacov dat doma do kopy. Ak jej lieky robia zle, to uz za ten cas tiez mohla riesit. Z tvojho popisu nic nie je jasne, jedine, ze je nevladna. Daj viac info, alebo volaj pohotovost.

marianeta
17. okt 2022

Opýtať o pomoc niekoho kto ju odnesie do auta ( dvaja dospelí muži ) a v poliklinike požičať vozík a z auta odtlačiť k lekárovi.. Alebo zavolať RZP a ti si ju znesú a aj odvezú do nemocnice, ak je na Tom tak zle. Dávať lieky hala bala cez telefón jej stav nevyrieši..

simca06022011
17. okt 2022

treba sa jej hybat ak sa da, hucanie v hlave velmi casto pri takychto diagnoozach z lezania a niektore lieky to maju aj napr. ako vedlajsi ucinok atd. Detto dna, problemy s cievami, srdcom bez pohybu sa to zhorsuje. Ale teda ak myslis, ze je to vazne, tak volaj sanitku. MOzes aj k praktickej lekarke zavolat aporadit sa, ale myslim, ze sanitka a urgent je najrychlejsie riesenie. Na MK ti to nik nevyriesi.
Inak prakticky lekar chodi aj k pacientom, ale aj tak myslim, ze odbery a vysetrenia zase len bude musiet obehat.

sisaka
17. okt 2022

Však čítame, je nevládna. Si myslíš, že je jediná nevládna v republike? Nevládnych ľudí je kopec, to ešte neznamená, že sa nedostanú k lekárovi. Zavolaj jej obvodnej lekárke, nech navrhne riešenie.
Viem, že napríklad obvodná mojej mamy robí aj domáce návštevy

iva812
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
17. okt 2022

@iva812 ale tak pre tychto imobilnych posielaju sanitky take tie "specialne", dokonca aj neimobilnych.. posledne som frflala tak pre seba, prisla jedna pani z neviem kade, na MRko ze ju doviezli sanitkou z domu, elbo nema sa ako dostat... pritom ziadna nevladna, ziadna extra diagnoza. A ja som sa terigala do martina autobusom :DDD ani by ma nenapadlo ine moznosti odvozu / dovozu zhanat.

viestta
17. okt 2022

Existuje zdravotná dopravná služba. Všeobecný lekár vypíše žiada ku, oni ju k lekárovi dovezú. Ak jej teda neviete zariadiť odvoz autom alebo taxíkom ako rodina. Záchranka ju odvezie len pri náhlom zhoršení stavu.
Na sprevádzanie mamy na ošetrenie, vyšetrenie mate nárok, ty, všetci tvoji súrodenci aj vaši manželia a manželky na paragraf z prace, takže netreba sa oháňať pracovnými povinnosťami. Treba hľadať spôsob ako ju k lekárovi dostať.

martul
17. okt 2022

Čo znamená nevladna, už vôbec nechodí, neprejde kúsok do auta, sanitky? Treba zavolať obvodnému on jej predpíše sanitku, oni pre ňu prídu naložia do stoličky a odnesú, ty choď ako doprovod.

tenerifka
17. okt 2022

anonym, prepac, ale ty sa pytas, ako keby si mala 5 rokov, aj ked nemoze chodit, je xyz rieseni, ako ju dostat k lekarovi ci do nemocnice.
Ze si ty z nas robis kozy?

barbora0308
17. okt 2022

@tenerifka presne! To akoze caka, ze jej tu niekto navrhne, ze prene zbehne autom a odvezie ich? Nechapem, co autorka ocakava, ake navrhy na riesenie dostane na MK okrem toho, co je standardne riesenie .. 🤷

janinah
17. okt 2022

Tak ju teraz nechajte doma zomrieť lebo je nevladná... bože.to čo ste za ľudia....

taktotedanie
17. okt 2022

@janinah a radsej ide hladat radu na MK 👏🏻

aandrea9
17. okt 2022

Véd zavolaj obvodnej ako na tom mama je. Moja obvodná robí bežné výjazdy k pacientom...teda starším a invalidom iste ak je to nevyhnutné.

zenazaba
17. okt 2022

@viestta ja mam pocit, ze ty si jedina osoba na MK, ktora vie pisat k veci 🤔

kacena4
17. okt 2022

neviem co je podla teba nevladna... leziaca? nevhodiaca?? treba si cez rehabilitacneho cez obvodaka vybavit invalidny vozik a dostanes sa vsade. tak isto aj v jazdej poliklinike mas k dispozicii erarny vozik na pozicanie. a hned bude mobilna.