ahoj,vedel by mi niekto poradit ?pred 3 mesiacmi mi brali krv na onkomarkery SCCS na rakovinu krcka maternice a ties cytoster!!vyslo to ,ze onkomarkery boli zvysene na 3,80 !!a normal je 1,5 a cyto vyslo v poriadku !!teraz mi to bolo opakovane a onkomarkery sa zase zvysili az na 6,60 co je vela a cyto este cakam !ma niekto skusenost ?alebo ako bude dalej ?dakujem
@charluc ahoj, onkomarkery mozu signalizovat rozne veci ... moj otec mal pred 3mi rokmi zvysene onkomarkery - velmi... je onko pacient takze nasledoval celotelovy scan etc. ... nic sa nenaslo a onkomarkery sa po mesiaci vratili na normalne hodnoty - vtedy nam povedali ze to sposobil asi nejaky zapal ...
treba co najrychlejsie vysetrenie celeho tela aby sa vylucil nadorovy povod - mojmu otcovi vtedy robili vsetky vysetrenia za tyzden v nemocnici v malackach - je tam super nadstandartne oddelenie, perfektna starostlivost😉
@kiki68
@dai ahoj 🙂)tak citit sa citim asi dobre na 80 percent ale popravde si to ani nemam kedy uvedomit ako sa citim,lebo asi kazda z nas pozna co to je byt s detmi a starat sa o domacnost a tak !!mam uzcite problemy co sa menstruacie !!!je silna a ties vytoky ,uz sama nechapem ,ze ak su tie onkomarkery na krcok maternice a cyto je dobre co je tam za problem ☹ a neviem co bude nasledovat teraz ak vyjde ties o.k.,ale uz je to vela aj na moju psych.stale sa len bat ako o bude !!neviem si pomoct uz a to je skoda ze to v Malackach,lebo ja som od Presova
@charluc hm, silne krvacanie moze suvisiet s maternicou - moja mama ju ma vonku prave kvoli tomuto... ja mavam cyto vzdy hranicne , mam ranku na krcku maternice tak som kvoli tomu stale sledovana - ak mas nieco taketo ty, tak moze byt ze mas aj to krvacanie preto silnejsie a tym padom aj nejaky zapal - ale toto by mal tvoj gynekolog vediet...
treba asi tie zenske organy nechat skontrolovat - pozri nemocnicu kde sa daju spravit co najrychlejsie kompletne vysetrenia - my sme to vtedy riesili preto malackami, lebo v statnych normalnych nemockach sa na jednodlive vysetrenia cakal aj mesiac a via... otec tiez nie je z tadialto, ale teda my - deti byvame v ba, takze otec lezal v malackach a mama bola u nas v tej dobe... mozno aj u vas je niekde taka nemocnica - pozri na nete, volaj... ak nenajdes tak chod do tych malaciek... za tu istotu a pokoj v dusi to stoji mat co najrychlejsie za sebou
no mozno to bude chciet pozriet nie krcok,ale maternicu, mojej kamosky mama si musela nechat maternicu vybrat,aj vsetko ostatne z tychto reprodukcnych,po 2 detickach to neskor zacalo blbnut a mavala velmi silne mestruacie,ale az prilis,bolesti casto byvala PN a nakoniec hrozilo,ze by sa to mohlo zvrtnut,tak to vybrali a ma pokoj. Radsej si spravit aj vylet do malaciek, aj ked pocestujes po SK,ale stoji to za tu istotu.
@kiki68
@dai no este cakam na cyto a budem musiet to nejak riesit !! 😒 mne to ties zacalo blbnut po detoch mala som sekcie obe a potom este operacie 2 na gyn.na reze zo sekcie sa mi robili hrcky co boleli a tak po prvej sa mi urobila a jak som mala sekciu tak mi ju dali von a potom zase o 4 mesiace po sekcii som bola zase operovana,hrcka bolestiva na druhej strane !!to som doma nechala 3 rocneho a 4 mesacnu a teraz v aprili som zase mala tu hrcku zase nadruhej strane !takze pekne na striedacku a po operacii mi dali urobit tie prve testy a teraz opakovali ☹
@charluc rakovinové bunky produkujú látky,ktoré sa dajú z krvi charakterizovať ako spomínané onkomarkery. Áno, je to upozornenie,že niečo nie je v poriadku, ale netreba panikáriť, treba sa podrobiť potrebným vyšetreniam. Zvýšené onkomarkery môžu signalizovať akýkoľvek zápalový proces v tele, virózu a pod. Držím palce,nech to nie je nič vážne.
Netuším,čo vám gynekológ naordinuje,ale myslím že pošle na CT.
@stejja9 ahoj, tak bola som opäť na operácii, robili mi konizáciu a kyretaž, tých pár dní čakania na výsledky neprajem ale že nikomu, ten strach.... Ale chvalabohu boli dobre, tak som šťastná, ale problémy mam stále aj teraz mam už vypísané papiere na kyretaž opäť, ale bojím sa, lebo po tej poslednej operácii mi dali silnú narkózu a nemohli ma prebrať, čo som sa dozvedela neskôr len od ošetrovateľka a mala som čo robiť, lebo moje srdce začalo robiť problémy, takže sa nebojím operácie, ale narkozy, preto odkladám, ďakujem za opýtanie
tak asi Ta len celu preskenovat a najst pricinu toho,preco sa zvysuju,to uz sa na moj vkus zvysili dost. A ako sa ina citis? ci nie si unavena,neustale smadna,pripadne nejake nechutenstvo k jedlu...ak sa citis inak uplne fajn a ziadne zmeny,tak to stale vyzera dobre podla mna.