Mám zubný kaz a bojím sa ísť k zubárovi

paaaaj544
21. apr 2022

Ahojte mam zubny kaz ale bojim sa ist k zubarovy nechcem ho dat hned vytrhnut tak som rozmyšlala vytiahnutie iba nervu zo zuba mate skusenosti velmi to boli?….dakujem

bloger
21. apr 2022

@paaaaj544 Nevytrhne ti ho iba odstráni kaz. Možno sa ešte dá zachrániť.

stannkal
21. apr 2022

@paaaaj544 chod čím skôr, ošetrenie bolieť nebude. Ak to budeš odkladať môžeš skončiť na zubnej pohotovosti kvôli nevydrzatelnej bolesti

ndrag
21. apr 2022

@paaaaj544 daj si pichnut umrtvovaciu injekciu a ziadna bolest nebude.

luccija
21. apr 2022

@paaaaj544 ty nerozhoduj čo bude lekár robiť🙂
Veď, ak mas kaz vyvrta Ti ho dáš si injekciu, ak chces.. možno aj nerv vytiahne trhanie je posledná moznost

sissy27
21. apr 2022

@paaaaj544 no lebo čakaním sa to určite vyrieši a kaz si povie, že stačilo a odíde inam...
čím dlhšie to budeš odkladať, tým to bude horšie, bolestivejšie, náročnejšie na liečbu a drahšie. A teda neviem kto ti povedal, že pri zubnom kaze sa rovno trhá, to vôbec nie je pravda, trhanie je až posledná možnosť. Okrem toho ako vieš, že máš kaz, keď si nebola u zubára? Môže to byť čokoľvek iné.

jaroe
21. apr 2022

@paaaaj544 s injekciou to neboli, naozaj. Ani oprava kazu, ani ťahanie nervu a cistenie kanalika.

unicornlady
21. apr 2022

Daj si pichnúť injekciu proti bolesti a zvládneš to.
Niektorých ľudí vŕtanie až tak moc nebolí (závisí, aký ma kto prah bolesti).
Zuby sa netrhajú len tak. To fakt len keby iná možnosť nebola.
Ja keď som menila zubára na tohto, tak tiež som bola celá vyklepaná zo začiatku. Ako fakt, ak má človek zlé skúsenosti, bolestivé, tak sa proste bojí.
S injekciou to dáš, neboj. Medzičasom, ako ti to bude tŕpnuť, sa kľudne popýtaj zubára, ak ťa niečo zaujíma o zuboch atd..

roja01
21. apr 2022

Neboj sa. Prekonaj ten strach. Dnes ti na poziadanie daju injekciu a ver, ze potom vrtanie vobec neboli a ani ak by vyťahovali nerv to nebude boliet. Ja som sa takto bala v mladosti, tak ta chapem. Dnes chodim k zubarovi ako do obchodu. Len skoda tych zubov, ktore v mladosti zo strachu zanedbas. Na starobu ti budu chybat.

nelca84
21. apr 2022

@paaaaj544 no ty si si to uz aj zdiagnostikovala... vsak kaz pravdepodobne postaci vyvrtat a zaplombovat. Preco hned tahat nervy a trhat zub??

anickaaa6aaa
21. apr 2022

@nelca84 tiež nechápem tejto logike...

bagerka
21. apr 2022

@paaaaj544 Ja som mala veľkú fobiu zo zubára. Keď som sa nakoniec odhodlala, bol to pozitívny zážitok. Hneď na začiatku s9m mu povedala, že mám strašný strach a tak ku mne pristupoval akoby s humorom. Dal injekciu, 8čka musela von. Na chvíľku si odskočil, že kým zareaguje injekcia. Vrátil sa a ze: pozrieme sa na to-čosi mi tam "skontroloval" a zahlásil, môžete vyplachnuť. A ja s údivom, že to už? Odchádzala som vysmiata a veru odvtedy sa už nebojím, je to 8 rokov. Takže čím skôr, tým lepšie, teraz su zubára tak8k že ti všetko komentujú, čo idú robiť a ako, takže nemaj strach 😁

paaaaj544
autor
21. apr 2022

@nelca84 hej len ho mam trochu vačší skoro po celej stoličke

anickaaa6aaa
21. apr 2022

@paaaaj544 pokial nezasahuje do nervov je to ok... aj to sa da preliečiť. nie je potrebné hneď ťahať nervy alebo trhať.

nelca84
21. apr 2022

@paaaaj544 aj taky sa da opravit. Nerozumiem strachu z opravi zuba, a ze budes bez zubov sa nebojis?

flientica
21. apr 2022

treba si to dat opichnut injekciou a bude to ok 🙂 zuby si treba dat do poriadku, lebo inak je to jednak velka bolest a ide to aj do penazi pokial su velke rozsiahle kazy.

lujza123
21. apr 2022

Žiadny zubar už nevrta bez umrtvovacej inekcie.
Strach, nestrach rozmýšľaj. Oprava klasického malého kazu 30 €, oprava veľkého 60 €, vyťahovanie nervu 200 €, nova korunka na starý zubný koreň 400 €, komplet nový zub 1000€....

Tak co koľko si ochotná zaplatiť za svoj strach?

kormino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kormino
21. apr 2022

Ja si pamatám tie staré metody vrtania u zubara,rozhegané staré vrtačky.To teda bolelo,ale tieto moderné nástroje čo už teraz používajú sú aspoň pre mňa a každého v mojom okolí bezbolestné.Ja sa normálne teším,ked mi ma zubárka len vrtať,od vrtania su ovela bolestivejšie úkony u zubára.Aspoň podľa mňa.