Ahojte keďže v mojom poslednom zamestnaní som mala zlé skúsenosti až natoľko že to ovplyvnilo moje ďalšie fungovanie čo sa práce týka začala som navštevovať psychiatra pretože som sa nedokázala opäť začleniť do práce a mala som silné úzkosti. Beriem antidepresíva 1-1/2 elicei a večer 1 prothiaden už pol roka ale teraz som skúsila nastúpiť po pol roku do práce s tým že som si myslela že už je to za mnou a budem vedieť fungovať ale nie úzkosti sa vrátili aj keď nie také silné ako predtým ale sú späť aj s tými myšlienkami že sa niečo zlé stane aj keď sa nemá čo stať...inak v živote fungujem normálne cítim že lieky niečo robia ale stále mám problém sa začleniť do práce bez prehnaného stresu vlastne sú to doslova panicke záchvaty...stretli ste sa niektorá s tým že trebalo lieky po takej dobe zmeniť? Alebo je treba ešte počkať? Alebo máte rady ako to proste prekonať a začať chodiť do tej práce bez toho aby som prežívala také záchvaty stresu? Pretože som zúfalá z toho že ich beriem už tak dlho a stále to nedokážem. Samozrejme že sa budem radiť aj s lekárom len ma zaujíma či nemá niekto podobnú skúsenosť. Ďakujem.
lieky ktoré by ti sadli , tak by za ten čas pol roka už by ti pomohli. Už by si po úzkostiach nemala ani chýru - ani slýchu....
Ja mam pocit, ze toto je pripad pre psychoterapeuta a dokonca aj s velkou sancou na uspech. Ak je to sposobene len problemami v byvalej praci, to by sa pod dobrym vedenim malo podarit vyriesit.
Pol roka je dlha doba na to, aby lieky zabrali. Ak nezabrali doteraz, uz ani nezaberu, treba zmenit liecbu. Je normalne, ze v novom zamestnani sa uzkosti zhorsili, moze to byt prechodne. Nastup do novej prace je vzdy stresujuci, treba pockat par tyzdnov, kym sa to utrasie.
Mne aj terapie pomohli.
A keď vieš že ťa klame mozog, že sa má niečo stať...
Tak večer si zrekapituluj, že čo sa teda tragicke, katastrofálne stalo.
A keď máš taký pocit, tak či je možné si povedať že nech sa stane čo chce, a keď sa stane, budeš k tomu pristupovať najlepšie ako vieš.
Lieky pomáhajú ale človek sa nebude cítiť až tak úplne najlepšie na svete
Treba pracovať s tým strachom
Terapeut ťa má cez to previesť. Nehovorím o psychológovi.