Ahojte,
Chcem sa spýtať ci sa niekomu stalo ze si meral tlak 1x-162/85hned na to bez čakania som merala znovu a už bol 129/88. A to som ani nečakala medzi meraním, ako sa odporúča... Môže byť zlý tlakomer?
Lebo sa mi nezdá taky rozdiel hneď po sebe v meraniach.
Dakujem
@nikoleta999 myslíš ze to môže byť tým ze som nečakala? Nevyznám sa len som chcela poradiť.
@petinka9 aku znacku tlakomeru mas?
@patka06 áno, to máš pravdu klesol by len o trosku nie hneď o polovicu... No no je to tým ze keď som bola tehotná som vždy mala vysoký tlak na poradni.(160 takmer vždy) Poslali ma na interne kde mi napísala ze mam syndróm bieleho plášťa lebo som si merala tlak a zapisovala 3x denne (aj keď idem s dcérkou lekárovi sa trasiem 😀) a od vtedy mam v sebe tu tendenciu stále si merať tlak pre istotu ale niekedy fakt veľa krát za deň.
@janababana mam truelife
@petinka9 bezne sa mi to deje. Tlak sa ma spravne merat po 3-5 minutach pokojneho sedenia.
Ja si tiez meriam aj tak, ze hned si sadnem a meriam, chcem vediet, aky je aj v takomto pripade. Ja beriem aj lieky. Doma som mala dobry a na kontrole, hned ako som si sadla, merali a bum, 180/110, doktor povedal, ze na mrtvicu a zvysil mi davky a pridal dalsi liek. A doma po zvysenych davkach 99/65 🙈
@nevenka presne toto robím ja ze niečo robím a napadne ma ze aha aký mám tlak asi tak? Sadnem si a bum meriam... Takže to nemusí byť zlý tlakomer ale môže mi tak skákať tlak?
No ja som pri cisárskom sa tak triasla ze som mala 200 tlak ale hneď mi ho zrazili. A ja celá vyplasena se to mam taky vysoký tlak? A oni ze no trošičku a úplne kľudne boli asi skrz ten syndróm co mam ja neviem..... Ja som hrozna panikarka neverím ze si niekto meria tak často tlak ako ja.
@petinka9 A prečo stále myslíš na to, že máš vysoký tlak??? Veď to nie je v poriadku. Ideš na prechádzku a obávaš sa zvýšenia tlaku?? Každému človeku, aj zdravému sa pri fyzickej namáhe tlak zdvihne. Ide o to či sú tie hodnoty fyziologické danej záťaži, alebo nie. Pred meraním by si mala aspoň päť minút posedieť a do úvahy brať druhé, alebo tretie meranie.
@petinka9 môj otec je srdciar a prestal si merať tlak lebo kym ho meral bol vysoký. Teraz si zmeria tlak raz za týžden a super. U lekára samozrejme vysšie. Lieky berie, lekárovi to vysvetlil a tak lekár píše oba tlaky do správy. Inak prvé meranie je vždy vysšie. Treba sa upokojiť vydýchať ukľudniť aj 5 minút a tak merať.
@stanulienkat.. Ja neviem. Priateľ mi už ten tlakomer chcel vyhodiť.... Áno to máš pravdu každému sa zdvihne pri námahe.
@stanulienkat ja som proste taka ze po všetkom som schopná si merať tlak po upratovaní, keď vyjdem schody atď...
Tlak sa má merať v kľude a nie po námahe. Alebo keď sa cítiš zle. Ty si ho sama zvyšuješ strachom.
@januska12323 to je asi pravda... Lebo sa stále na to sústredím
@petinka9 meraju sa 3 merania a urobi sa priemer
@taktotedanie no dnes som mala že 162 potom 129 a potom 128
@petinka9 odpovedala som v komentari vyssie sorav si sucet vydel 3
@rozculena ja som mala aj holter a dopadol (ten druhy na liekoch) uz celkom dobre, ale aj to bolo take, ze bum, meria mi to, streeees...🤪. Ale hej, musim si to zapisovat a ukazat, lebo potom tam na mna sestricky kukaju, ze preboha. Ved ja mam horsie tlaky ako dochodcovia, co tam chodia vacsinou 🙈.
Máš odpoveď na to, prečo máš čakať medzi meraniami a nemerať hneď po sebe ...