Mám zlý tlakomer?

petinka9
28. okt 2024

Ahojte,
Chcem sa spýtať ci sa niekomu stalo ze si meral tlak 1x-162/85hned na to bez čakania som merala znovu a už bol 129/88. A to som ani nečakala medzi meraním, ako sa odporúča... Môže byť zlý tlakomer?
Lebo sa mi nezdá taky rozdiel hneď po sebe v meraniach.
Dakujem

nikoleta999
28. okt 2024

Máš odpoveď na to, prečo máš čakať medzi meraniami a nemerať hneď po sebe ...

petinka9
autor
28. okt 2024

@nikoleta999 myslíš ze to môže byť tým ze som nečakala? Nevyznám sa len som chcela poradiť.

patka06
28. okt 2024

@petinka9 Pokojne to môže byť tlakomerom.
Digitálne merajú dosť nepresne.

petinka9
autor
28. okt 2024

@patka06 ďakujem 🙂 už sa mi to stalo niekoľko krát ze prvý vyšší a druhy pohodicka.... a vždy som sa čudovala ze prečo. Ale ja mam aj dosť strach z merania tlaku takže tak.

petinka9
autor
28. okt 2024

@patka06 len teda takýto skok sa mi zdal moc 😀

patka06
28. okt 2024

@petinka9 Ak by si mala reálne tak vysoký tlak, pri druhom meraní by ti nenameral tlak v norme.
Ak si potrebuješ pre kontrolu merať tlak odporúčam zabezpečiť si kvalitný tlakomer a samozrejme správne merať

janababana
28. okt 2024

@petinka9 aku znacku tlakomeru mas?

petinka9
autor
28. okt 2024

@patka06 áno, to máš pravdu klesol by len o trosku nie hneď o polovicu... No no je to tým ze keď som bola tehotná som vždy mala vysoký tlak na poradni.(160 takmer vždy) Poslali ma na interne kde mi napísala ze mam syndróm bieleho plášťa lebo som si merala tlak a zapisovala 3x denne (aj keď idem s dcérkou lekárovi sa trasiem 😀) a od vtedy mam v sebe tu tendenciu stále si merať tlak pre istotu ale niekedy fakt veľa krát za deň.

petinka9
autor
28. okt 2024

@janababana mam truelife

patka06
28. okt 2024

@petinka9 Ak sa cítiš dobre, tlak nemeraj, je to zbytočný stres pre teba

nevenka
28. okt 2024

@petinka9 bezne sa mi to deje. Tlak sa ma spravne merat po 3-5 minutach pokojneho sedenia.
Ja si tiez meriam aj tak, ze hned si sadnem a meriam, chcem vediet, aky je aj v takomto pripade. Ja beriem aj lieky. Doma som mala dobry a na kontrole, hned ako som si sadla, merali a bum, 180/110, doktor povedal, ze na mrtvicu a zvysil mi davky a pridal dalsi liek. A doma po zvysenych davkach 99/65 🙈

nevenka
28. okt 2024

@petinka9 tiez mi to ostalo od tehotenstva, ale ja beriem lieky, musim. Len vidim tlakomer a tlak leti hore 🙃

petinka9
autor
28. okt 2024

@nevenka presne toto robím ja ze niečo robím a napadne ma ze aha aký mám tlak asi tak? Sadnem si a bum meriam... Takže to nemusí byť zlý tlakomer ale môže mi tak skákať tlak?
No ja som pri cisárskom sa tak triasla ze som mala 200 tlak ale hneď mi ho zrazili. A ja celá vyplasena se to mam taky vysoký tlak? A oni ze no trošičku a úplne kľudne boli asi skrz ten syndróm co mam ja neviem..... Ja som hrozna panikarka neverím ze si niekto meria tak často tlak ako ja.

siska53
28. okt 2024

@petinka9 idealne merat 3x vzdy s par minutovym odstupom.

petinka9
autor
28. okt 2024

@nevenka no len horšie je to ze niekedy sa bojím ísť aj na prechádzku lebo stále myslím na to ze keď chodím určite mám vysoký tlak a tak...

patka06
28. okt 2024

@petinka9 Upokoj sa, zamestnaj hlavu niečím iným a všetko bude ok.

stanulienkat
28. okt 2024

@petinka9 A prečo stále myslíš na to, že máš vysoký tlak??? Veď to nie je v poriadku. Ideš na prechádzku a obávaš sa zvýšenia tlaku?? Každému človeku, aj zdravému sa pri fyzickej namáhe tlak zdvihne. Ide o to či sú tie hodnoty fyziologické danej záťaži, alebo nie. Pred meraním by si mala aspoň päť minút posedieť a do úvahy brať druhé, alebo tretie meranie.

slovakboy
28. okt 2024

@petinka9 môj otec je srdciar a prestal si merať tlak lebo kym ho meral bol vysoký. Teraz si zmeria tlak raz za týžden a super. U lekára samozrejme vysšie. Lieky berie, lekárovi to vysvetlil a tak lekár píše oba tlaky do správy. Inak prvé meranie je vždy vysšie. Treba sa upokojiť vydýchať ukľudniť aj 5 minút a tak merať.

petinka9
autor
28. okt 2024

@stanulienkat.. Ja neviem. Priateľ mi už ten tlakomer chcel vyhodiť.... Áno to máš pravdu každému sa zdvihne pri námahe.

petinka9
autor
28. okt 2024

@slovakboy ďakujem 🤗

petinka9
autor
28. okt 2024

@stanulienkat ja som proste taka ze po všetkom som schopná si merať tlak po upratovaní, keď vyjdem schody atď...

petinka9
autor
28. okt 2024

@slovakboy takže si úplne zbytočné meriam stále tak niekoľko krát denne pri každej príležitosti

januska12323
28. okt 2024

Tlak sa má merať v kľude a nie po námahe. Alebo keď sa cítiš zle. Ty si ho sama zvyšuješ strachom.

petinka9
autor
28. okt 2024

@januska12323 to je asi pravda... Lebo sa stále na to sústredím

rozculena
28. okt 2024

@nevenka pomeraj si doma,odfoť to a ukáž doktorovi.Zrejme trpíš syndrómom bieleho plášľa.

taktotedanie
28. okt 2024

@petinka9 meraju sa 3 merania a urobi sa priemer

petinka9
autor
28. okt 2024

@taktotedanie no dnes som mala že 162 potom 129 a potom 128

petinka9
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taktotedanie
28. okt 2024

@petinka9 odpovedala som v komentari vyssie sorav si sucet vydel 3

nevenka
28. okt 2024

@rozculena ja som mala aj holter a dopadol (ten druhy na liekoch) uz celkom dobre, ale aj to bolo take, ze bum, meria mi to, streeees...🤪. Ale hej, musim si to zapisovat a ukazat, lebo potom tam na mna sestricky kukaju, ze preboha. Ved ja mam horsie tlaky ako dochodcovia, co tam chodia vacsinou 🙈.

petinka9
autor
29. okt 2024

@nevenka no mne keby dajú holtier ja by som bola stále v strese 😀