Mám zlomený vrchný zub a koreň je zarastený ďasnom

jaja875
18. aug 2020

Ahojte chcela by som sa spýtať... Mám taký problém že mám vrchný zub (dvojku) zlomenú a mám tam len koreň ktorý je už bohužiaľ zarastený ďasnom :(
Máte niektorá s tým skúsenosť? Mam veľký strach zo zubárov a určite mi to bude rezať a neviem ako to prežiť :/ Ďakujem za každú radu 🙂

eriksonka1234
18. aug 2020

@jaja875 ja som práve dnes bola u stomatochirurga, odkedy chodím k nemu, zubára sa nebojím. Absolútne bezbolestne pracuje. Odporúčam ísť k odborníkovi a dat si to do poriadku.

ivka27101
18. aug 2020

Ahoj, áno bude sa to rezať ale všetko sa robí v lokálnej anesteze takze budeš cítiť len tlak nie bolesť. Mysli na to ze je lepšie pre teba to dat von ako to tam nechať hnit 🙂

florianabotosova
18. aug 2020

@jaja875 ahoj ja som dnes bola na chirurgickom odstránení zubu múdrosti. Takže sa nemusíš vôbec báť lokálna anestéza a idete ako nič ja som sa tiež bála veľmi ale doktor veľmi príjemný. Musím ho pochváliť

janka2273
19. aug 2020

@jaja875 ale neboj sa,mne sa tak zlomila stolička a dlhšie dom s tým nešla k zubárovi a to ďasno tiež troška prerástlo koreň ...
Ani som nevedela o tom,keď mi to robil,to je u nich bežná prax😉
Ak to máš už celé pokazené,treba koreň dať von,ak nie,tak dať čap a korunku...to už záleží na tebe a na financiách...ja som mala len kúsok tej stoličky zlomenej,tak to len odsunul to ďasno a dorobil zub plombou😉