Na podobné stránky ako je koník radšej nechodím, ale teraz už neviem, čo mám robiť. Je možné, že noha sa mi bude liečiť dlhšiu dobu a mám výčitky svedomia. Moja maličká má len 3 a pol mesiaca, nekojím je na UM. Nemám problém dať ju rodine, lebo mám babky, čo veľa pomôžu a majú malú radi, nemám s nimi žiadne konflikty, dokonca sesternica, ktorá má už odrastené detičky sa mi o malú často stará, teda chodí ju kočíkovať a raz za čas u nej aj malinká prespí bez problémov. Niekedy (aj keď ju strašne ľúbim moju malinkú), som rada, že mi s ňou má kto pomôcť, je to klasické bábo, občas plače, potom zas nadídu pekné dni. Zo začiatku som trpela popôrodnou depkou, keďže som trpela úzkostnou poruchou už predtým, depka však v pohode zmizla. Ale ako vravím, stále som rada, keď mi malinkú niektokto (len rodina, nie hocikto!!!) zoberie na pár hodín na prechádzku. Problém je však v tom, že mám nohu v sadre, čiže malú má často buď jedna alebo druhá babka alebo sesternica, spinká s nami doma, manžel pracuje. Neviem, ako dlho sa to bude liečiť, ale nie som schopná sama sa postarať ani o seba, nie ešte o môjho anjelika, som z toho smutná a mám výčitky, že malinká je často preč. Nechcem ju stále držať doma, pretože je od malinka zvyknutá poobede spinkať na prechádzke v kočíku a teraz je ešte aj krásne.... Čo mám robiť, čo ak si odo mňa odvykne a nebude ma mať rada, čo ak si pomýli, že kto je jej mama, je mi z toho všetkého smutno....Som zlá mama? ☹
@danjelca dakujem, len ona stale nespi, oni sa s nou tiez hraju mojkaju atd.... aj sesternica, aby si potom nezmylila, ze kto je mama, toho sa len bojim ☹
ale vdaka za povzbudenie
@sofinecka310 ale prosím ta má 3 mesiačiky..kým sa ty zahojíš to su také 2 mesiace a potom s nou budeš stále.
Fakt sa neboj toto obdobie je v tom, čo ešte spolu zažijete uplne minimálne🙂
@sofinecka310 Podľa mňa si skvelá mama, ktorá pri svojich ťažkostiach stále myslí na dcéru, aby sa mala a bolo jej dobre. A to si jej zabezpečila. Práveže v tom vidím aj výhody. Dieťa vždy vie, kto je jeho mama, to puto sa nedá len tak pretrhnúť. Ale má pri sebe ľudí, babičky, tetu, ktoré ju majú rady a dcérka ich bude mať tiež rada, bude smelšia, viac otvorená okoliu, lebo nebude len s tebou.
Niečo podobné bolo aj u nás. Ja som sestre neustále jej dcéry - postupne ako sa rodili - brávala k nám, chodila s nimi von, na lyžovačky, víkendy do Tatier, trojtýždňové dovolenky do Ríma.... Hádaj, kto bola ich maminka? Mali a mjú ma rady, ale ich maminka je len jedna, tú si nikdy nedajú. 🙂
Takže sa teš, že máš okolo seba ľudí, ktorí ti pomôžu a nemusíš sa nikomu doprosovať. Teraz sa hlavne zameraj na to, aby si sa čím skôr dala dokopy a zas budete s dcérkou behať po vonku spolu, alebo s babkou po boku. 🙂
venuj sa jej co najviac ked je s tebou doma, aj tak teraz asi najviac case zo dna travi s tebou, ci?
spievaj, drz v naruci, rozpravaj na nu, ukazuj jej hracky...
@hajanka no dnes ju uz o pol deviatej muz zaviezol k sesternici, lebo babky robia a dufam, ze ju privedie co najskor, ja chodim o barliach a nedokazala by som malinku nosit a ona je na to dost zvyknuta, ak nespinka alebo sa nekocikuje, kedze okolo nej bolo vzdy vela ludi a aj je stale, ale vecer a v noci a aj rano inak je stale so mnou samozrejme.... aj som ju vcera dokonca uspala na rukach posediacky a potom s nami lezi v posteli a az ked ideme spat, tak ju prelozi muz do postielky, tu mam priamo pri sebe, aby som ju mohla krmit a zakryvat a hladkat..... ☹
@sofinecka310 tak potom len vydrzat, nech to rychlo ubehne a cim skor sa uzdravis, nateraz s nou trav tolko casu co mozes. Neda sa ti vyjst von (ak by ti niekto pomohol), sadnut na lavicku niekde k domu a tak malu trosku "kocikovat"?
@hajanka no uraz je cerstvy, este idem kvoli dacomu na kontrolu v piatok a potom si aj zistim, kolko sa to lieci atd., potom to budem riesit, uz som s kamoskou a kamosmi na nedelu dohodnuta ist von na piknik s malinkou, kde sa budeme hrat, len aby pocasie bolo v pohode 🙂 a ak sa bude dat, tak to tak poriesim s tym kocikom, i ked to bude dost tazke, lebo byvame v panelaku vysoko a sice vytah mame, ale s kocikom dolu po schodoch nic moc, lebo pred vchodom zas mame schody.... :-/ este zvazujem kupit nahradny kocik a chodit na chalupu ku sestre, len ani soferovat sa neda takto, takze zas budem na niekoho odkazana ..... ☹
@sofinecka310 podla mna si uzasna mama ked myslis v prvom rade na svoju dcerku a hoci chapem co ta teraz trapi, neboj sa, tvoja malicka bude urcite vediet kto je jej mama, ved si s nou predsa vecer, v noci, rano, ked ta najviac potrebuje. Su aj mamicky ktore zial so svojimi babtkami nemozu byt vobec, trebars su cele dni v nemocnici, a aj tak ich babatka poznaju a maju k nim puto. Mama inak VONIA ako vsetky ostatne zeny a tak si ta babatko nepomyli, neboj sa.
@sofinecka310 jasne piknik, to by bolo super, nech vam vyjde pocasie, drzim palce! 🙂
@sofinecka310 čo sa bojíš, to prekleniete, to že ju dočasne kočíkujú babky nezruší tvoje puto s ňou🙂)
Bud uplne v klídku a ked ti ju donesú vela sa s nou maznaj...to si dieťa zapamätá viac ako to kto ju kočíkoval kým ona spala🙂)
A neboj sa!
Držím Ti palečky!Nech ti nožka rýchlo zrastie🙂