Mám zlomenú nohu a 3,5 mesačné bábätko

sofinecka310
26. mar 2012

Na podobné stránky ako je koník radšej nechodím, ale teraz už neviem, čo mám robiť. Je možné, že noha sa mi bude liečiť dlhšiu dobu a mám výčitky svedomia. Moja maličká má len 3 a pol mesiaca, nekojím je na UM. Nemám problém dať ju rodine, lebo mám babky, čo veľa pomôžu a majú malú radi, nemám s nimi žiadne konflikty, dokonca sesternica, ktorá má už odrastené detičky sa mi o malú často stará, teda chodí ju kočíkovať a raz za čas u nej aj malinká prespí bez problémov. Niekedy (aj keď ju strašne ľúbim moju malinkú), som rada, že mi s ňou má kto pomôcť, je to klasické bábo, občas plače, potom zas nadídu pekné dni. Zo začiatku som trpela popôrodnou depkou, keďže som trpela úzkostnou poruchou už predtým, depka však v pohode zmizla. Ale ako vravím, stále som rada, keď mi malinkú niektokto (len rodina, nie hocikto!!!) zoberie na pár hodín na prechádzku. Problém je však v tom, že mám nohu v sadre, čiže malú má často buď jedna alebo druhá babka alebo sesternica, spinká s nami doma, manžel pracuje. Neviem, ako dlho sa to bude liečiť, ale nie som schopná sama sa postarať ani o seba, nie ešte o môjho anjelika, som z toho smutná a mám výčitky, že malinká je často preč. Nechcem ju stále držať doma, pretože je od malinka zvyknutá poobede spinkať na prechádzke v kočíku a teraz je ešte aj krásne.... Čo mám robiť, čo ak si odo mňa odvykne a nebude ma mať rada, čo ak si pomýli, že kto je jej mama, je mi z toho všetkého smutno....Som zlá mama? ☹

danjelca
26. mar 2012

@sofinecka310 čo sa bojíš, to prekleniete, to že ju dočasne kočíkujú babky nezruší tvoje puto s ňou🙂)
Bud uplne v klídku a ked ti ju donesú vela sa s nou maznaj...to si dieťa zapamätá viac ako to kto ju kočíkoval kým ona spala🙂)
A neboj sa!

Držím Ti palečky!Nech ti nožka rýchlo zrastie🙂

sofinecka310
autor
26. mar 2012

@danjelca dakujem, len ona stale nespi, oni sa s nou tiez hraju mojkaju atd.... aj sesternica, aby si potom nezmylila, ze kto je mama, toho sa len bojim ☹
ale vdaka za povzbudenie

danjelca
26. mar 2012

@sofinecka310 ale prosím ta má 3 mesiačiky..kým sa ty zahojíš to su také 2 mesiace a potom s nou budeš stále.
Fakt sa neboj toto obdobie je v tom, čo ešte spolu zažijete uplne minimálne🙂

malapepka
26. mar 2012

@sofinecka310 Podľa mňa si skvelá mama, ktorá pri svojich ťažkostiach stále myslí na dcéru, aby sa mala a bolo jej dobre. A to si jej zabezpečila. Práveže v tom vidím aj výhody. Dieťa vždy vie, kto je jeho mama, to puto sa nedá len tak pretrhnúť. Ale má pri sebe ľudí, babičky, tetu, ktoré ju majú rady a dcérka ich bude mať tiež rada, bude smelšia, viac otvorená okoliu, lebo nebude len s tebou.
Niečo podobné bolo aj u nás. Ja som sestre neustále jej dcéry - postupne ako sa rodili - brávala k nám, chodila s nimi von, na lyžovačky, víkendy do Tatier, trojtýždňové dovolenky do Ríma.... Hádaj, kto bola ich maminka? Mali a mjú ma rady, ale ich maminka je len jedna, tú si nikdy nedajú. 🙂
Takže sa teš, že máš okolo seba ľudí, ktorí ti pomôžu a nemusíš sa nikomu doprosovať. Teraz sa hlavne zameraj na to, aby si sa čím skôr dala dokopy a zas budete s dcérkou behať po vonku spolu, alebo s babkou po boku. 🙂

hajanka
26. mar 2012

venuj sa jej co najviac ked je s tebou doma, aj tak teraz asi najviac case zo dna travi s tebou, ci?
spievaj, drz v naruci, rozpravaj na nu, ukazuj jej hracky...

hajanka
26. mar 2012
sofinecka310
autor
26. mar 2012

@hajanka no dnes ju uz o pol deviatej muz zaviezol k sesternici, lebo babky robia a dufam, ze ju privedie co najskor, ja chodim o barliach a nedokazala by som malinku nosit a ona je na to dost zvyknuta, ak nespinka alebo sa nekocikuje, kedze okolo nej bolo vzdy vela ludi a aj je stale, ale vecer a v noci a aj rano inak je stale so mnou samozrejme.... aj som ju vcera dokonca uspala na rukach posediacky a potom s nami lezi v posteli a az ked ideme spat, tak ju prelozi muz do postielky, tu mam priamo pri sebe, aby som ju mohla krmit a zakryvat a hladkat..... ☹

hajanka
26. mar 2012

@sofinecka310 tak potom len vydrzat, nech to rychlo ubehne a cim skor sa uzdravis, nateraz s nou trav tolko casu co mozes. Neda sa ti vyjst von (ak by ti niekto pomohol), sadnut na lavicku niekde k domu a tak malu trosku "kocikovat"?

sofinecka310
autor
26. mar 2012

@hajanka no uraz je cerstvy, este idem kvoli dacomu na kontrolu v piatok a potom si aj zistim, kolko sa to lieci atd., potom to budem riesit, uz som s kamoskou a kamosmi na nedelu dohodnuta ist von na piknik s malinkou, kde sa budeme hrat, len aby pocasie bolo v pohode 🙂 a ak sa bude dat, tak to tak poriesim s tym kocikom, i ked to bude dost tazke, lebo byvame v panelaku vysoko a sice vytah mame, ale s kocikom dolu po schodoch nic moc, lebo pred vchodom zas mame schody.... :-/ este zvazujem kupit nahradny kocik a chodit na chalupu ku sestre, len ani soferovat sa neda takto, takze zas budem na niekoho odkazana ..... ☹

kvojtanikova
26. mar 2012

@sofinecka310 podla mna si uzasna mama ked myslis v prvom rade na svoju dcerku a hoci chapem co ta teraz trapi, neboj sa, tvoja malicka bude urcite vediet kto je jej mama, ved si s nou predsa vecer, v noci, rano, ked ta najviac potrebuje. Su aj mamicky ktore zial so svojimi babtkami nemozu byt vobec, trebars su cele dni v nemocnici, a aj tak ich babatka poznaju a maju k nim puto. Mama inak VONIA ako vsetky ostatne zeny a tak si ta babatko nepomyli, neboj sa.

hajanka
26. mar 2012

@sofinecka310 jasne piknik, to by bolo super, nech vam vyjde pocasie, drzim palce! 🙂