Ahojte, mam zle pecenove vysledky podla krvi. Dr mi nic nechcela potvrdit ani povedat dnes cez telefon ze az v pondelok mam prist ale ja to nevyrzim do pondelka som uplne s nervami v riti… viete mi prosim povedat co tie vysledky znacia a ako je to vazne? Lebo ja podla google fakt neviem raaz jedno znaci inde zas druhe…
Mam nadvahu 125kg ale uz som rozhodnuta zacat cvicit..alkohol prilezitoste… sladke nejedavam a moj problem je ze jem az vecer ked mam konecne klud… 😔😔😔
a z coho si nervozny ? kup si ostropestrec mariansky var si caj a hlavne dietu tie hodnoty mas z tej obezity (to uz neni nadvaha) najdi si pecenovu dietu na nete (nejedz vyprazane mastne, kavu alkohol atd)
a vobec nie subtake strasne tie vysledky vzhladom na tu vahu
a ostatne vysledky svedcia pre nejaku beznu virozu podla tych vysledkov aj ked obezita tiez moze zvysovat CRP
@miamia04 nie vobec … beriem len celaskon a vitamin d teraz v zime ako kazdy rok… ach prosim vies nieco k tym vysledkom? Ja som uz uplne hotova… lebo niektore hodnoty mam uplne ze mega vysoke..a dnes mi jedna kolegyna povedala ze to su vysledky hodne na transplantaciu pecene ach nie…tak som si kupila pestrec a este essentiale… ale doplacu mi je…
@jerrynus ktora hodnota je na transplantaciu?
@mamina7070 ja neviem ja som taka ze v tomto sa fakt nevyznam… podla nej mam pecen v prdeli… preto sa radsej pytam lebo ona je taka ze niekedy povie hlupost
@jerrynus nemas je to uplne hlupost jedine co ti odporuci lekar je dieta znizenie hmotnosti a ostropestrec (kupis v lekarni tobolky alebo ako cajovinu
@jerrynus práve preto treba lekárske výsledky riešiť s lekármi a nie kolegyňami
@januska12323 ja som snou neriesila ona pocuvala ked som telefonovala s manzelom este som stala na chodbe …
@jerrynus skor mas stukovatelu pecen, preto taketo hodnoty.
@bublinka1426 minuly rok v oktobri mi vybrali zlcnik… tak asi aj to moze byt nasledok?
ber to ako nieco, co ta ma nakopnut a starat sa o svoje telo lepsie!
@jerrynus dieta. a obmedzit alkohol.
@mamina7070 a este sa spytam ta hodnota
ALT ma byt max 0,58 a ja mam 1.27 to nieje odost prekrocena hodnota?
@jerrynus pri takej nadvahe a stukovatenej peceni je to primerana hodnota
zmen zivotospravu schudni a hodnota sa upravi
@bublinka1426 ten pijem fakt ze prilezitostne
@mamina7070 dakujem ti velmi pekne … dam sem do cetu priebezne vediet ako sa mi dari… ale zacala som uz aj pocitovat bolest v pravo hore nadbrusku…
@jerrynus niekedy su zle aj z liekov, ci prekonana hepatitida..tazko povedat., ale mas nadvahu, urcite stukovatela pecen, ak mas tuk na bruchu a to sa peceni tazko pracuje, smer lekar nech ti predpise lieky, ak na to bude vidiet dovod. ak nemas ine tazkosti....bolest v pravo mavam aj ja, tkae pichanie ale zacalo som drzat dietu nepijem alkohol nefajcim a prestalo ma pichat. no idem na ct brucha lebo ja to pichanie uz mam asi 2 roky..a pritom krvne vysledky mam dobre. a zlcnik cisty.
@bublinka1426
@mmmmn
@mamina7070
@miamia04
@kat_
@bublinka1426
@januska12323
Zienky dakujem vam velmi pekne a ano zacnem hned rano a zmenim stravu aj vahu… takto to fakt nemozem nechat.. dakujem ze ste ma podporili a trochu ukludnili lebo ja som z tych vysledkov bola uplne hotova
Mozem sa spytat, aka strava sa odporuca pri stukovatenej peceni? Dakujem 🙂
@jerrynus sestricka to zle naskenovala ale ak si to priblizite tak tam vidite cisla aj hodnoty