Dobrý večer chcem sa opýtať pred rokom mi diagnostikovali zlcove kamene 3 malé možno viac neviem je potrebné dať von co možno vyšli samé a dokt zisti ze operácia bola zbytočná neviem co dal
Ked sa raz kamene spravia aj by vysli cez zlcove cesty, casom sa spravia nove. Navyse v zlc.cestach sa mozu zaseknut a potom nastanu take komplikacie, ze dovidenia... zlcnik treba dat von
Ja mam roky rokuce. Na operaciu sa nechystam.
@petulda333 no ci to mam dá preč bojím se ze keď ma otvorí ta nebudú tam
Myslíš, že ťa budú operovať bez zisťovania či je to potrebné?
Ver mi ze tam budu. A cim dlhsie operaciu odkladas, tym viac riskujes taky zapal, ze ked stihnu akutnu operaciu tak budes rada....lebo to moze narast na zlcnik plny hnisu co moze kazdu chvilu prasknut a ty zomries na sepsu 🤦♀️ co ta nechcem strasit ale mozes sa poucit na chybach mojej rodiny
@selena_luna lebo ma presviedčajú ze už vyšli ze dokážu vyst same ponroku
@januska12323 no pred rokom tam boli terasbneviem ci sú obj na operaciu ale neviem cinestebsu
Prečo hľadáš radu tu? Veď rob tak, ako ti povedal ošetrujúci lekár.
@h2 on sa ma pýtal ci chcem ci ne
Lekár sa ťa pýtal, či chceš operáciu?
@h2 ano
Však určite ťa nebudú rezať bez kontrolného vyšetrenia. Ja som mala sono a ešte aj MR pred operáciou, čiže len tak ťa nepošle lekár pod nože.
Tak to je divné. V tom prípade by som povedala, že operácia nie je nutná. Ináč by na nej trval. Aspoň myslím. Ešte som sa nestretla s tým, že by lekár dával pacientovi na výber, či chce operáciu, alebo nie. Veď keď nie je nutná, kto by ju chcel len tak, preventívne?
@divokykonik mne nerobil nič mam.zistene kamene pred rokom a obj ma na marca laparo a ešte sa pýtal ci cem dat von ci ne
@h2 táže nemám ísť neviem vo robit
Robili ti nový ultrazvuk a kamienky tam už nemáš, Alebo piesok? Ak ich nemáš, a nemáš žiadne problémy by som možno počkala, inak by som dala žlčník von.
@reenie nie nerobilo mi nič bolesti mam.ale nie každý deň boli neboli boli neboli dali.mi.len termín a povedal.ze.kqmene nev6idu samelen tolko
@beata_k Kamene tam budu, je to potencionaona prekanceroza, odvaha si to tam nechavat roky
@taktotedanie myslíte že sú tam
A cakas, kym budes mat bolesti kazdy den?? Ja som to tiez odkladala, dostala som sa do fazy, ze mi zachvat sposobil aj pohar vody a zaspavala som o 4 nad ranom a o 5 budik do prace...
Urcite, bala by som sa nechavat si zlcnik - prekanceroza bude z toho rakovina
@aaadkaaa tak asi pôjdem nechcem mat vecie problémy len sa bojím ze už tam.kqmene nebudu
Budu
Kamene nezmiznu, keby aj jeden vysiel von dostanete zlcnikovy zachvat a to je brutal bolest
Pokial toto nemate kamen vam nevycestoval a ostal v zlcniku
A budu sa robit stale, bude z toho rakovina
Zlcnik cim skor von potom budete lutoval
@taktotedanie tak záchvat nemám ale boli ma pod rebrom aj bok ale ne stále 3 dní boli 2 dní dobre
Treba riesit s chirurgom cim skor
To znamena ze tam su
Mne kamene cestovali... Jeden mi upchal vývod do pankreasu, mala som ho zapálený. Bolesť horšia ako žlčníkové záchvaty. Tie kamene ti len tak nezmiznú z organizmu, oni sú pekne v žlčníku a menšie vedia zas pekne putovať tam, kde ich ozaj netreba.
@taktotedanie Ano su tam. Nevidim dovod si odstranovat funkcny organ preventivne.
@beata_k samozrejme vasa vec a vase zdravie
@beata_k tak i ho neodstranujte nechajte no ja som sa rozhodla ze radšej pôjdem
Prepac,ale nerozumiem co chces vediet