Mám žihľavku alebo psychosomatickú reakciu?

saraandsara
11. aug 2021

Ahojte,
Uz dlhsi cas mam take stavy, ze ma zacne svrbiet nejaka cast tela (ruky, krk, nohy,) a po poskrabani sa mi objavi žihľavka, ktora do par minut zmizne.
Niekedy mam take stavy, ze sa cela len skrabem, lebo ma zacalo vsetko vsade svrbiet a objavi sa mi na kozi neprijemna zihlavka.
Nespozorovala som co je spustac (jedlo ci stres?)
Mate s tym skusenost?
Je tu lekarska ci psychologicka poradna?

ebenau
11. aug 2021

@saraandsara Ja som mala presne rovnake stavy mozno aj dva roky a nevedela som co je spustac .. nakolko som bola v zahranici som to nemala kedy riesit tak som skusila antihistaminika a to mi zabralo.. jedna tabletka a tri dni pokoj a po troch dnoch znova to iste …(neskor som zistila ze aj pol tab. Mi staci na tri dni)
Objavilo sa to svrbenie hoc kde obcas to cestovalo po tele .. raz krk .. prsia chrbat nohy ruky po poskrabani viditelna zihlavka … ale nikdy ma nesvbelo cele telo naraz..
uplne zufalstvo som myslela ze takto zit do konca zivota to nedam 🙈😬
Raz som si kupila probiotika ze sak trosku skusim z vnutra preliecit a vitamin C 1000 a mne tie probiotika asi pomohli lebo naozaj po 2 rokoch a uzivania antihistaminik cetrizin som zistila ze po polke tabletke cetrizin 4 dni nic a potom jemnucka reakcia a som si povedala to vydrzim a nedala som si dalsiu a uplne to razom zmizlo …a to som uzivala asi 3 tyzdne tie probiotika
Viem ze to moze byt hoc co histaminova intolerancia alebo ine alergie ale mne sa nic neskor nepotvrdilo…
Nepisem ze mam navod ako to vyliecit zbavit sa toho … pisem o sebe …ale mne to takto preslo tak skuste mozno pomoze 🙏😉…. Sucitim s vami lebo to svrbenie ma privadzalo do sialenstva 🙈

opica_skorica
11. aug 2021

@saraandsara rovnako. A vualá, spúštač je vlastný histamín.
Niekedy vyprovokovaný pokosenou trávou, inokedy len vetrík a svrbenie nemá konca kraja.
Zaberá mi antihistaminikum.

myrra81
11. aug 2021

@saraandsara ja som mala vyse 20 rokov takuto alergiu po vystaveni na slnku

viktorka124
12. aug 2021

U mňa tú žihľavku tiež spúšťa vlastný histamin. Niekedy mi to spustí pot, niekedy vlastné vlasy a ochlpenie, tesné oblečenie, veľmi často potraviny. Takže mám 3 mesačnú eliminačnú diétu a každý deň antihistaminiká zodac.