Mám zhoršený zrak do diaľky, ale nechcem nosiť okuliare

victoriadodokova
3. mar 2016

🙂 🙂

worker_falcon
3. mar 2016

Je na to par kniziek, o trenovani zraku. V principe je to o striedani zaostrovania z dialky na blizko a naopak. Kdesi som videl aj dierkovane okuliare, ktore by to mali zjednodusit. S nimi vlastne ostris do dialky, aj ked oko to vnima ako na blizko. Stoji to okolo 8e, ak si dobre pamatam. Nosia sa cca pol hodinu denne, napr. ked si sama🙂

gadgetworld
3. mar 2016

@worker_falcon robíš mi reklamu? Ďakujem 😀
@victoriadodokova dierkované okuliare máme okamžite k odoslaniu. Ľudia majú o ne veľký záujem... http://www.gadgetworld.sk/okuliare

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezka1947
3. mar 2016

@worker_falcon neda sa to zlepsit=tie okuliare navodia pocit,ze vidis cez ne lepsie=fyzika je fyzika,ale je to iba klam
kratkozrakost,dalekozrakost,presbyopia=okuliare
a cim ich budeme viac odkladat,tym si sami ublizujeme=nie,nema to fatalne dosledy 😀
akurat si uzenieme boelsti hlavy a neprijemne pocity,komplikacie v praci,atd...naco?ved optiky su...a pri vyssich dpt aj operacie

sardinka335
3. mar 2016

@victoriadodokova toto je teda tiež otazka hodná označenia ,,perla,,....čo to znamena ,,zhoršený zrak,,? Nepíšeš nakolko je zhoršený, či maš uz nejaku dioptriu, zakrivenia, ale my ti tu mame povedať čo maš robiť...porad sa s očným lekarom, tu nikto nie je odborník a svoje zdravie by som nenechavala len na diskusne fora. Ved si kup čočky čo ti brani? Ak je to väčšia chyba - dnes sa da uspešne operovať. Mne ,,stihali,, zo 7 dio na nulu....

worker_falcon
3. mar 2016

@blankaj
@terezka1947 tak to zase pozor. prečítajte si knižky k trénovaniu očí. A kým nevyskúšate, tak nemôžete tvrdiť, že to nefunguje.
Mimochodom, sám som tomu neveril (resp. som bol lenivý čo i len prečítať knižku venovanú tej problematike) a bol som radšej na operácii. Ale teraz sa čím ďalej viac stretávam s ľuďmi, ktorí s tým majú skúsenosti. Predpokladám, že aj tu na modrom koníkovi sú také baby, čo to skúšali a zaoberali sa tým.
Fyzika je fyzika? a ako fyzikálne vysvetlíš zhoršovanie zraku? "oslabovanie" niečoho? prečo? a nedá sa to znova "zosilniť"?
A že prečo to nemá každý? Veeľa dôvodov - napr. lenivosť, neochota to skúšať, neochota ísť nie "mainstream", neochota skúšať niečo alternatívne, atď. Takúto otázku by sa dalo položiť na kadečo. Napr. prečo napriek "vynálezu" určitej erotickej pomôcky je tak mnoho žien neuspokojených? 😀

worker_falcon
3. mar 2016

@sardinka335 mne iba z 4,5 tuším. a pohoda.

terezka1947
3. mar 2016

@worker_falcon fyzikou som narazala na dierkovane okuliare
a zhorsovanie zraku je podmienene mnohymi faktormi,aj dedicnostou,aj dnesnym zivotnym stylom,atd
a nie,neda sa to zosilnit
napr.taka presbyopia=ta je nabeznejsia,po urcitom roku sa svaly okolo oka jednoducho oklamat nedaju,clovek starne...svaly sa oslabuju,ono trosku sa to da "posunut",teda odsunut okuliare na neskor=este ako tak moooozes svaly "cvicit",ale neubranis sa okuliarom
keby to vsetko bolo naozaj take ucinne,nevymysleli by okuilare a kontaktne sosovky,neoperoval by som,stacilo by cvicit a namiesto do optik by sme chodili do ocnych posilnovni 😉

sardinka335
3. mar 2016

ved preto by som sa v prvom rade poradila s ,,očiarom,, nakolko je moju diagnozu možné riešiť očným trénovaním, ja osobne velmi neverím na zlepšenie cvičením z dio minus 7....ani zlepšenie o 2 dio by mi velmi nepomohlo, takze načo stracať čas...ak ma niekto dajake polky, jednotky...tak ok, ale pri vysokých dioptriách som skeptická.

terezka1947
3. mar 2016

@sardinka335 vies,co?niekedy taka polka je najhorsia...lebo cloevk zaostaruje a zaostruje,namaha sa,z toho su bolesti hlavy,riesia sa migreny...a nakoniec po vysetreniach zistia,ze stacia okuliare
tiez nechapem niektorych ludi
to mas take bludy ako ked mas trebars -3,0 a das si okuliare=vaaaauuu,super vidim,dam si ich dole...ooooo,boze moj ako s ami zhorsil zrak,kazim si oci,mozem nosit okuliare dalej?
ale ved vidim iba tak ako som videla bez okuliarov,ako mozem vidiet-nevidiet pri mojej dpt,nie horsie

sardinka335
3. mar 2016

@terezka1947 tak ako nad tym ani neuvazujem ze s okuliarmi sa mi ,,zlepšil zrak,, sak to je blbost - ak nosim tuto pomocku tak jasne ze vidim...a ked to nemam tak nevidim. Ja som nosila čočky 15 rokov...migreny tiez poznám, celkovo som citliva na oči - hlavu. Resp. od očí ma zvykne bolieť hlava. Kazda dio ma svoje ,,trapenie,,.

terezka1947
3. mar 2016

@sardinka335 veru
ale myslela som to na temy,kt.tu uz boli=baby sa pytali,ci si okuliarmi nezhorsia zrak,lebo ked si ich zlozia,vidia horsie...

sardinka335
3. mar 2016

@terezka1947 boze moooj....to su ludia uz takí sprostí???? A potom ze menej uloh, učenia...figu borovu..ale ked tu čitam niektore otazky tak tiež len čumim čo niektore vypotia.

rheuska
4. mar 2016

Tak nos kontaktne sosovky, alebo chod na operaciu!!!! Alebo sa daj vysetrit u psychologa. Mozno ti po dobrych tabletkach bude jedno, ze si slepe.

mirka822
8. mar 2016

Pokud člověk nechce nosit brýle, ať nosí čočky. Taky jsem je osm let nosila a pak jsem si vybrala pořádné brýle a čočky nosím jen příležitostně a bez brýlí si připadám fakt divně :D

ralficka
8. mar 2016
Používateľ ralficka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ralficka.

niekomu čočky nevadia a niekomu velmi 🙂

mirka822
9. mar 2016

To je také pravda, ale když pomůže vybrat správný typ čoček odborník, tak si na to většina lidí zvykne. Nebo aspoň taková je moje zkušenost z rozhovorů s lidmi, kteří čočky nosí. Ale samozřejmě může být člověk, který to v oku zkrátka nesnese 🙂

candii
9. mar 2016

Sosovky

blackberry4
10. mar 2016

Ja nosím čočky 8 rokov a nemám problém 🙂 vy čo vravíte že nesedia - tak ste si len zatial nenašli vhodné pre seba