Mám zažívacie problémy

28. mar 2022

Ahoj.
Je to trápne,ale je tu niekto,alebo poznáte niekoho takého ako ja?
Chytá ma panika keď mám hnačku. Od detstva som mávala problémy so zápchou. V mladosti som preto začala fajčiť a piť kávu. To bolo ok. Relatívne som hnačky nemávam. Asi pred 6r. som mala tak cca 2 týždne vkusne hnačky,kedy som skončila až v nemocnici. Od tej doby keď dostanem hnačku tak som vyklepana a tým si to podľa mňa ešte zhoršujem. Snažím sa nebrať lieky. Pijem čierny čaj, jem banány,horkú čokoládu a aj keď to skončí (i keď ju dostanem len napr. 2x za deň a trvá to len jeden-dva dní) tak mám strach ísť aj 2 dní von...
Neviete ako sa hnačkam vyhnúť?Dávam si pozor čo jem. Zdá sa mi,že niekedy to dostanem,keď si dám magnézium...

amiaja
28. mar 2022

Urcite kvalitne probiotika a hlavne ziaden stres, ten to len zhorsuje.
Ak uz ta prezenie tak dietnejsia strava a tie probiotika by mali pomoct.

rudolfko0
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rudolfko0
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
travelllerka
28. mar 2022

Hnačku máš zrejme z magnézia, to znamená predávkovanie, ja som tiež tak brala vysoké dávky a ani som nedobehla. Treba si dávku buď znížiť alebo rozdeliť počas dna. Neberies konkrétne magnosolv?

autor
28. mar 2022

@travelllerka
Magne B6 Forte jednu tabletku denne. Nie každý deň. Len výnimočne, keď sa cítim zle.
Normálne hnačky nemávam často- to už by som si asi dala asi slučku.

travelllerka
28. mar 2022

A vyšetril ťa niekto poriadne? Čo ti v nemocnici povedali? Bola si u gastroenterológa? Alebo čo vraví obvodný? Aspon vyšetrenia na celiakiu, intolerancie by som si ja porobila minimálne.

autor
29. mar 2022

@travelllerka vtedy to bola dehydratácia a stres.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz