Ahoj.
Je to trápne,ale je tu niekto,alebo poznáte niekoho takého ako ja?
Chytá ma panika keď mám hnačku. Od detstva som mávala problémy so zápchou. V mladosti som preto začala fajčiť a piť kávu. To bolo ok. Relatívne som hnačky nemávam. Asi pred 6r. som mala tak cca 2 týždne vkusne hnačky,kedy som skončila až v nemocnici. Od tej doby keď dostanem hnačku tak som vyklepana a tým si to podľa mňa ešte zhoršujem. Snažím sa nebrať lieky. Pijem čierny čaj, jem banány,horkú čokoládu a aj keď to skončí (i keď ju dostanem len napr. 2x za deň a trvá to len jeden-dva dní) tak mám strach ísť aj 2 dní von...
Neviete ako sa hnačkam vyhnúť?Dávam si pozor čo jem. Zdá sa mi,že niekedy to dostanem,keď si dám magnézium...
Hnačku máš zrejme z magnézia, to znamená predávkovanie, ja som tiež tak brala vysoké dávky a ani som nedobehla. Treba si dávku buď znížiť alebo rozdeliť počas dna. Neberies konkrétne magnosolv?
@travelllerka
Magne B6 Forte jednu tabletku denne. Nie každý deň. Len výnimočne, keď sa cítim zle.
Normálne hnačky nemávam často- to už by som si asi dala asi slučku.
A vyšetril ťa niekto poriadne? Čo ti v nemocnici povedali? Bola si u gastroenterológa? Alebo čo vraví obvodný? Aspon vyšetrenia na celiakiu, intolerancie by som si ja porobila minimálne.
@travelllerka vtedy to bola dehydratácia a stres.
Urcite kvalitne probiotika a hlavne ziaden stres, ten to len zhorsuje.
Ak uz ta prezenie tak dietnejsia strava a tie probiotika by mali pomoct.