Mám zapálený prsník

villanella
30. apr 2012

čo mám robiť....čitala som vela článkov jeden povie prikladať si horuce obklady,druhy studene,tak sa pytam vás čo vám pomohlo.....mam hrčku v prsníku,bolí iba pri dotyku a miesto kde je tá hrčka je začervenane,nemám žiadne biele hrčky na bradavke ani nič podobne,kedže moja gynka príde až vo štvrtok tak sa pytam váás....vopred váám velmi pekne dakujem

diwa
30. apr 2012

@villanella ja mam tiez zapal prave teraz..a nie prvy..mne nasadila prvykrat lekarka na pohotovosti Zinnat a preslo to..Pred vyse tyzdnom som dostala zas zapal a zas mi predpisala Zinnat, dve krabicky..dobrala som len jednu, ze ked ma zas chyti zapal, nebudem musiet utekat lekarovi..ale asi sa mi prave to,ze som to nedobrala cele vypomstilo..davam si studene obklady, teple by som nezvladla, uz aj tak mam cely prsnik ako v ohni.vraj pomaha nastruhany zemiak prikladat, mne nepomohlo. podla mna pomozu jedine antibiotika. ☹

villanella
autor
30. apr 2012

....ja to maam tiež od dneska a gynka mi pride až vo štvrtok....no ak mi to do zajtra neprejde pojdem aj ja na pohotovosť......ale dakujem pekne 😉

miracle
30. apr 2012

Na zapal pomahaju studene obklady, urcite nie teple!!! Vraj pomahaju aj popucene kapustne listy do podprsenky a hlavne odsavat alebo odstriekavat mliecko

leleh
30. apr 2012

pomaha aj nahrubo natriet tvaroh, vraj prsia si totalne vytiahnu vlhkost a tvaroh zoschne a pomoze uvolnit zapal a zatvrdnutie, poradila mi to laktacna poradkyna tak skus 😉

sorciera24
30. apr 2012

trosku pomliazdene kapustne listy!

mojkamirka
30. apr 2012

mne minule pomohlo prilozit na prsnik tvaroh z chladnicky a na to dat plienku

kofolka12
30. apr 2012

Mne vždy pomohol kapustový list. Mala som ho stále nachystaný v mrazničke. Trocha rozmasírovať v sprche pred kojením a poloha pri kojení taká, aby bradička bábätka smerovala k tej hrčke.

saranata
30. apr 2012

@villanella tak v prvom rade ked sa to náhodou zhorší alebo začnu teploty tak chod na pohotovost alebo aj k obvodnej, a hlavne odsavaj , tvaroh je fajn, a ak by bola teplota nad 39 st tak nedojči dieta len odsavaj
ja som to mala takto a strašne rýchlo mi potom vyletela teplota na vyše 40st a lekárka mi hned dala ATB, nepodcen to, drz sa

katkav
30. apr 2012

studeny obklad, potom ako si kojila, najlepsia odsavacka je tvoje babatko, vycuca ten zapal 😉 odstriekat mliecko v sprche, ak by si si studenymi obkladmi velmi znizila tvorbu mliecka, teply obklad ti ho zase spusti. Aj studeny tvaroh na prsnik je dobry alebo kapustovy list do podprsenky 😉

martuska75
30. apr 2012

pred kojením dobre rozmasírovať v sprche, zmeniť polohu pri dojčení aby bábatko viac ťahalo odtial. Okrem toho mi zaberali obklady z octanovej masti.

villanella
autor
30. apr 2012

...baby dakujem velmi pekne za rady......vyskušam asi všetky nech viem čo mi pomože....

6mia6
30. apr 2012

Mne tiež nič nezabralo len atb zinnat. Zabral prakticky okamzite. Inak celú noc studené vinné obklady. Ráno som radšej letela má pohotovosť.

estterka
30. apr 2012

ja by som kontaktovala laktacnu poradkynu zo stranky mamila.sk . moze za tym byt vselico,aj upchaty mliekovod co nie je to iste ako mastitida. laktacna poradkyna vam poradi najlepsie. keby ja pocuvam svoju gynekologicku,co zvolila nespravnu liecbu pri inom probleme pocas dojcenia-uz by som davno nedojcila. bohuzial,velakrat sa stava,ze nevedia spravne odhadnut situaciu ☹

strapco13
30. apr 2012

@villanella teple pred dojcenim studene pod..treba dobre vysat /babtkom/ tu hrcu..brada babatka nech smeruhe k hrce, tak sa vysaje najlepsie
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/upchat...

villanella
autor
1. máj 2012

@strapco13 dakujem pekne za radu ale ja už nedojčim.....iba odsavam....

strapco13
1. máj 2012

@villanella no kednedojcis..tak pred odsavanim teplym obkladom nahriat a dobre rozmasirovat
a neuvazovala si vratit dueta spat na prsnik? da sa to..ale treba odhodlanie a vacsinou a osobnu pomoc laktacnej poradkyne.... www.mamila.sk - tam najdes kontakt

adkoalauri
1. máj 2012

odsávať, odsávať a odsávať, aj keď to bude bolieť

januliku
1. máj 2012

@villanella Ahoj. Ak sa ti urobi cerveny kruh, ktory je na dotyk bolavy a vyskoci ti este teplota az na 39, tak mas najskor upchaty mliekovod. Mala som to a viem co to je. Nic nepomahalo (obklady, tabletky, ani "odsavac" manzel). Isla som napokon na vysetrenie a tam mi to sestricka rozmasirovala. Treba to nahriat a ROZMASIROVAT, ale poriadne natvrdo, az do bolesti. Dlanou, kruzivymi pohybmi, od kraja prsnika smerom k bradavke.Mne tiekli od bolesti az slzy. A poradim ti, kup si odsavacku, mne to zachranilo kojenie. Drz sa. Papa

lubicakovac
1. máj 2012

mne sa na 2. den po pôrode hrozne naliali prsníky a malý to ešte nevedel všetko skonzumovať 🙂 no a ked som si pýtala odsávačku od sestričiek ale tie mi ju nadrzo nedali, že to tak má byť, a to prvé dni je vždy tak, na druhý deň mi opuchli a ked to videla doktorka, tak ju skoro z nich porazilo, a nakoniec mi dávali octanové zábaly, šikovné sestričky

no k veci, v stručnosti = mne osobne pomohlo ručné odstrekávanie mlieka, resp. ked už to nešlo ručne, tak kombinovane aj s odsávačkou, lebo mi doktorka povedala, že mi tam nesmie ostať staré mlieko, takže ked sa malý napapal a zaspal, ja som sa ešte pol hodinu zabávala a za hodinu a pol som mohla znova 🙂 to bolo hektické obdobie

lubicakovac
1. máj 2012

a čo sa týka tých ostatných rád ako tvaroh, kapusta, o tom som tiež počula ale neskúšala, lebo nebolo kedy 🙂 ale myslím že odsávanie je najúčinnejšie aj ked asi bolestivé, ale zvykneš si 🙂 a čo sa týka vzniknutých hrčiek, tie by sa ti tým odsávaním a masážou mali vztrebať a ak nie, tak ťa pošle doktor na sono, ja som bola tiež ked som stratila mlieko, a všetky mi zmizli, a to som mala jednu 2 mesiace

villanella
autor
1. máj 2012

@strapco13 ja už nekojim skoro od začiatku,ja som kojila iba 6-tyždnov,lebo bola leniva ťahať tak sme musely isť na flašky

villanella
autor
1. máj 2012

@adkoalauri a asi ako často odsavať....???? lebo ked odsavam každe tri hodiny vobec mi skoro nič nejde,par kvapiek,aj ručne ked to robim......odsavam už aj krv ako mam ten prsnik podraždeny.... ☹

lubica69
1. máj 2012

@strapco13 @kofolka12 kočky píšete aby bradička bábätka smerovala k tej hrčke A keď je tá hrča pri bradavke???
Neviete mi poradiť?

lubica69
1. máj 2012

@villanella mne odsávanie počas zápalu vôbec nepomohlo 😢 Najprv som odsávala keď sa dalo ale mliečko sa zas dorobilo V nemocke mi bolo povedané,že zápal ustúpi sám do 48 hodín Takže som počkala a naozaj ustúpil Po 48hodinách sa už aj malá naň chytila

lubica69
1. máj 2012

Len mi ostala hrča pri bradavke a neviem ako na ňu a ako sa jej zbaviť 😢

aduskatt
1. máj 2012

@villanella ja by som riesila pohotovost.....som myslela, ze od piatku do pondelka vydrzim s babskymi receptami a radami a nakoniec to dopadlo tak, ze hrca, ktora bola naplnena hnisom mi praskla smerom von, takze asi ako ked vybuchne sopka.koza potrhana, mnozstvo hnisu sa mi vylialo a vysledok bol ten, ze mi ostala natrvalo skareda jazva a stratilo sa mi mlieko z toho prsnika.......drzim palce, aby si dopadla lepsie, ale ja po mojej skusenosti by som necakala, ci nahodou nieco pomoze.....

zaneta123
1. máj 2012

@lubica69 skús zmeniť polohu pri dojčení. mne na tú hrču pomohla futbalová poloha, malý odmietal cez deň vysať ale v noci som mu ho strčila v tejto futbalovej polohe a krásne tá hrča povolila 😀 😀

villanella
autor
1. máj 2012

@aduskatt na pohotovosti som už bola a dali mi antibiotika,ale mam pocit že to nejak neustúpa,mam to od pondelka,ale hrčka tam je staale a stale je dosť velka.....ja už sa bojim toho najhoršieho ☹

strapco13
1. máj 2012

@villanella tak si priloz kapustny list http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... postup ako ho spracovat..mozes aj na cely den
mozes octanovku prilozit
ak mas partnera, ktoremu to nevadi, moze skusit odsat on
ani rucne to nevies pod teplou sprchou rozmasirovat a odstriekat?

strapco13
1. máj 2012

@lubica69 cize mas hrcku na dvorci? to ale nie je upchaty mliekovod, ale zlaza na dvorci, s tym nic nerobit, maximalne potriet mlieckom
ale ak je pri dvorci tak proste brada ide smerom k tomu