Dievcata som strasne chora....teplota zapalene hrdlo nadcha a moj syncek ma 10 tyzdnov....velmi sa bojim aby neochorel ako mam tomu zabranit.?
Kúp si v lekárni rúšku, často si umývaj ruky, rozprávaj čo najmenej, nekašli/nekýchaj v jeho blízkosti, často a intenzívne vetraj.
Neboj, nemusí maličký ochorieť 😉
@radanna11 no neviem, či kojíš, ale ak áno, vírus sa mohol dostať cez mliečko už vtedy, keď si na sebe nebadala príznaky choroby a tvoj organizmus začal konať, aby sa choroba u dieťaťa neprejavila. Chodila som na kurzy dojčenia, tak tam nás to učili...Ja keď som bývala chorá, tak ani raz to odo mňa ani jedna dcéra nedostala...A to som s nimi stále, však aj počas dojčenia...Ale snažila som si vtedy často umývať ruky, aj tým dezinfekčným gélom, často som vetrala a snažila sa z toho čo najrýchlejšie dostať....
@anjelik2509 A ako na tých kurzoch vysvetľovali fakt, že sú aj dojčené detičky, ktoré sú sústavne choré? To by ma úprimne zaujímalo.
Prosím neplaš sa. Hlavne sa lieč ty a nestresuj sa čo keby. Prevencia je vetranie, umývanie rúk, nedávať do úst jeho dudku ak má a hlavne liečenie mamičky. Veľa spánku, kloktanie slanej vody(tá super zabíja bacily v ústach) . Mamine prajeme skoré uzdravenie.
Pokiaľ dojčíš, do mlieka idú protilátky, ktoré si tvoje telo vytvára proti chorobe. Preto bábo od teba nemusí ochorieť. Ja som tiež bola chorá, keď som dojčila, ale malá odo mňa neochorela. Ako už hore dievčatá písali. často si umývaj ruky, vetraj, nekašli ani nekýchaj blízko bábätka. A hlavne sa nestresuj, aj keď viem, že niekedy je to ťažké.
@anjelik2509 no suhlasim 🙂, ja ledva zijem a moje deti len nejake tie sopliky.
@lorela no tak to už je kapitola pre odborníkov lekárov....Na sem tam sople a nádchu pomôže aj dojčenie, mlieko je super liek, mám v tom skúsenosti, ale keď je dieťa sústavne choré, je už zrada inde...A netreba útočiť, každá píšeme svoje skúsenosti...
@petrikam
@euka210
no vidíte, že dojčenie pomáha, že si nevymýšľam 🙂
rusko, viem ze je to tazke s plnym nosom, ja som sa tak nakazila od malej, ale tak, ze nas pustili domov z nemocky anja som to schytala a aj manzel, cize on spal inde, ja rusko na ustach aj ked som kojila, furt ruky som umyvala, vetrala a mala uz druhy krat neochorela
ja ked som chora beham s ruskom a kedze maly spi pri mne tak aj s nim spim...nic svetoborne, ani velmi prijemne ale tak tolko pretrim ako by som mala obsakovat este aj choreho maleho...bola som uz parkrat chora ale musim poklopat maly to nechytil ani raz...
je fakt, ze stres nepomoze 🙂 ja som sa isla aj do kocky poskladat len aby som malu nenakazila.. vsetko co som vyssie pisala, materske mlieko dostavala, a raz to chytila a druhykrat nie.. pripadne ona mala detske sopliky, ja som to od nej chytila a myslela som, ze sa poberam na druhy svet 🙂
@radanna11 klud a nohy v teple ako hovori jeden kamos 🙂 myslim si,ze nic vynimocne robit nemusis.. Ak dojcis,dojci dalej.. Ja som raz mala crevnu virozu,dalej som dojcila,nosila,spala s nim v jednej posteli,nedostal to. A takto isto aj ked som mala kiahne. Takze si myslim,ze telo okamzite produkuje protilatky do mlieka. Urcite do mlieka nejde virus,pretoze telo matky funguje tak,ze dietatu ide iba to najlepsie aj keby matka mala umriet na podvyzivu,takze ziadne virusy mu cez mlieko neposiela..
@radanna11 neboj nepanikar deti si cez materske mlieko buduju imunitu, takze len preventivne opatrenia a ak si naozaj "strasne chora" ako pises tak chod k lekarovi nech ti da vhodne liekdy ktore mozes aj pocas kojenia (ak kojis) aby si to zbytocne nepredlzovala napr. ked ti teplota vyskoci tusim na 39 tak by si kojit nemala ked mas zapalene hrdlo a kasles mozes brectanovy sirup, daj si lipovy cas s medom proste liec sa nech to od teba cim skor odide a paralen mozes na znizenie teploty par dni a hlavne aby si sa dobre citila a vladala robit okolo maleho. lebo kedze muz je na sluzobke makat musis okolo neho ty.drzim palceky a vela oddychuj nech sa z toho rychlo dostanes ak je to angina tak slabe atb, ktore mozes aj pocas kojenia inak sa to moze zhorsit a budes musiet vysadit kojenie a dostanes silnejsie atb. takze bacha nato nepodcenuj chorobu ani pri kojeni ak si sama s malym dietatom 😉
dakujem krasne ja ale nekojim co je teda asi horsie ....u lekara som bola antibiotika uzivam rušku som pre istotu kupila ruky umyvam vetram a cakam nech to chytro prejde 🙂 dakujem pekne za rady
@anjelik2509 A prečo si myslíš, že útočím? Využila som len možnosť opýtať sa, lebo si spomenula, že si chodila na kurzy dojčenia.
Teraz skôr útočíš ty na mňa 😉
Skuste dodrziavat vsetky vyssie a urcite dobre mienene rady, no hlavne vela oddychujte, pospite si, ked spinka dietatko a pite dostatocne vela tekutin - vyborny je zazvorovy cajik z cerstveho nastruhaneho korena, naparujte sa nad horucou slanou vodou, alebo si kvapnite do vody par kvapiek eukalyptovej silice, tu si mozete kvapnut aj do aromalampy, dezinfikuje ciastocne aj vzduch, kloktajte salviovy odvar.
Neviem posudit, ci bolo nevyhnute nasadit antibiotika, no castokrat sa da aj angina zvladnut pomocou prirodnych prostriedkov - uz spominany zazvor, salvia, na podporu imunity rakytnikovy sirup, echinacea, hliva ustricova alebo jej vytazok, kolostrum, kapucinka, propolis - silne prirodne atb.
Teplotu pomaha zrazit mätovy olej, ktr. ma schladzjuce ucinky, najlepsie je ho pouzit vo forme zabalu na lytka, a pomaha vnutorne aj pri vykasliavani, nadche.
Okrem spominaneho najdete vela prirodnych zdraviu prospesnych produktov v nasej ponuke,sami mame s nimi dobre skusenosti, pri vybere Vam radi poradime.
Prajeme Vam skore vyzdravenie 🙂
@radanna11
@lorela Ja som tiež pár krát bola chorá a deti to nechytili. A čo sa týka kojenia, nikto nepovedal, že kojene deti nikdy nebudú choré, budú mocné ako Herkules a budú žiť 100 rokov. Len sa uvádza, že materské mlieko je to naj pre dieťa, ale ak matka nemôže kojit, prežije aj na umelom. Ja čo som si prečítala o materskom mlieku, výhody sú, že je ľahšie stráviteľné ako umelé, prispôsobuje sa veku dieťaťu, jeho zdravotnému stavu a hlavne je zadarmo. Ved aj ovocie a zelenina je zdravá a keď budeš aj kilo ovocia jesť denne, nikto ti nezaruci, že nikdy neochories. Rozdiel medzi umelým a materskym mliekom je ako rozdiel medzi mercedesom a daciou, odvezú ťa oboje, ale rozdiel je v kvalite.
@junova Keďže tu nechcem rozvíriť hladinu ohľadne dojčenia - nedojčenia, zdržím sa hodenia svojho názoru do pléna.
Len jednu malú poznámočku; okrem Mercedesu a Dacie je ešte mnoho účastníkov cestnej premávky, ktorí v konečnom dôsledku ovplyvnia to, akú má dieťa imunitu nielen počas dojčenia/nedojčenia, ale aj v ďalších rokoch.
@lorela Veď jasné, imunitu ovplyvni viacero faktorov. Ja len neznášam, keď niektoré múdre mamičky, väčšinou nekojace rypu do kojacich, že veď kojis a decko máš stále choré. Ved to umelé mlieko sa vyrába podľa vzoru materského, tak keď mám plne prsia mlieka, prečo mám dávať 15 eur za um? Neviem, čo tu riešis. Mňa mama Nekojila a nebývala som chorá a brata kojila 3 roky a Býval chorý a teraz čo? Mne sa napríklad teraz po 30 tke zbláznila imunita, stále som chorá a brat je zdravý ako buk. Asi záleží aj na vrodenej imunite, na strave, na strese. Lebo Väčšina chorôb vzniká zo stresov.
ja neriešim nič, ja v tom mám jasno. Ty si sa pýtala prečo sú niektoré kojene deti stále choré.
@lorela no mne to tak prišlo, že to nebolo myslené v dobrom 😀 ale ak som sa zmýlila, prepáč 😉
No chodila, keď som bola prvýkrát tehotná, aj na predpôrodný kurz a bolo to spojené s kurzom dojčenia...Také zaujímavé veci tam hovorili...A hento, že prečo sú aj dojčené deti sústavne choré nehovorili nič, teda aspoň si nepamätám...
tak ja som bola od narodenia dcerky permanentne chora brutal vecne na atb tiez som sa zo zaciatku bala a rusku som nemohla nosit lebo som sa skoro zadusila, pre upchaty nos...dcerka nebola kojena tak som sa bala dvojnasobne a kupodivu vobec nebola chora akoby ta jej imunita bola dost silna tak neviem. samozrejme davaj pozor nedychaj na dieta ked nemusis, tu rusku ak mozes skus
Ruska z lekarne
A nech je s nim co najviac otec mimo teba
Spat inde
Casto vetrat
Caaasto umyvat ruky