Prosím vás ja sa neviem z toho vysomarit. Som 3x očkovana pfizer mám 25 rokov vo februári som prekonala covid. Môžem ísť na 4 dávku vakcíny?
ja mam len 2 davky, poslednu pred rokom v auguste, prekonala som v oktobri...a tretiu uz nechcem
Ja len ze sa valí ďalšia vlna a budú to zas všade kontrolovať. Tak či vôbec budú 3 dávky považovať sa plnú očkovanosť.
Ja som prekonala teraz a pojdem sa dat ockovat hned ako sa bude dat. V okolitych krajinach uz rozbiehaju 4. Davky, v US ockuju druhykrat johnsonom.
Nie, nemôžeš ísť lebo 4. dávka je od 50+
Podla mna rok od poslednej davky sa pocita ako plna zaockovanost. Aspon je to tak v covidpassoch.
@queen_mary
@janai1 ale veď aj tu sa môžem ísť už nie? Píšu že 4-5 mesiacov po prekonaní covid alebo neviem koľko po 3. dávke
Nevieš čítať? Ak nemáš 50+ tak ťa nezaočkujú lebo sa neočkuje
@anonymous87 tak to je riadny shit. No som zvedavá ak sa na nakazim aký budem mať priebeh. 3. Dávku som mala 27. Januára
Veru tak. U nas sa este neda. Skoro vsade inde je to mozne a na dobrovolnej baze. Well 😅 sme pripraveni ako vzdy.
@queen_mary super okolo mňa inak všetci známi akurát pozitívni. Takže už len čakám opatrenia zas
Ale podla mna budes v pohode. Ak si 3x ockovana a uz si covid aj prekonala. Ak sa teda bojis toho priebehu.
Preco? Omicron uz nie je taka hrozba. Ockuje sa prednostne rizokova skupina. Cize u mna je to v pohode. Mam 2 davky. Na 3.pojdem ked sa vakciny pretransformuju aj na omicron/kentaura 🤷♀️
@queen_mary bojím sa toho celého aj priebehu aj obmedzení aj všetko
A teda teraz ked mas okolo seba tolko pozit, nesla by som. Privelke riziko
@anonymous87 ja mam 31, 3 davky, celkovi zijem zdravo a mala som taky priebeh, ze som musela spat v polosede, lebo inak ma neskutocne dusilo. Cize by som asi bola opatrna pri pausalizovani. Je tonpripad od pripadu.
@anonymous87 ja som na 3. Išla radšej ako kázali po uplynutej dobe od 2. Vakcíny aby bola posilnená správne a veru dobre že som šla lebo mesiac nato sme sa nakazili doma. Ja som mala najlahjsi priebeh. Manžel neočkovany bol na tom biedne
@anonymous87 to už podľa mňa neustúpi. Stale je ich viac a viac. Dnes bola mama u lekára tak mi volala že plná čakáreň pozitívnych musela odísť.
@queen_mary ja mam 35, tiez som nemala lahky priebeh 🤷♀️
Nepausalizujem. Vysvetlujem preco je uprednostnena rizikova skupina.
Autorka: musis vydrzat kym otvoria 4.davku aj pre ostatnych. Ak ju teda chces. A vrchol sa ocakava v polke augusta. Ale pisem za seba, pockam si na nove vakciny. Minule Klempa vravel, ze je tu velka moznost, ze nebudu chranit len pred tazkym priebehom ale aj pred nakazenim
Ja som mala 3. dávku tiež v januári, momentálne sa chystám preockovat opäť v januári (podľa situácie aj skôr, keď bude treba), keď budú vakcíny upravené aj
na novšie varianty. U nás prekonali covid všetci v rodine aj v domácnosti, ja som sa ako jediná nenakazila.
@marisoul17 aj ja cakam na novu generaciu vakcin. Snad mal klempa pravdu a vdaka tomu, ze budu upravene aj proti nakazeniu, toto sialenstvo skonci
Zatiaľ očkujú štvrtou dávkou len ľudí nad 50 rokov. V septembri by mala prísť novšia vakcína a tá by mala chrániť pred omicronom. Ja sa chystám tiež na štvrtú, keď budem môcť. Mám tri dávky, poslednú v decembri a teraz na začiatku leta som mala covid prvý krát. Doteraz som odolávala. Priebeh v pohode, ale už skoro mesiac sa trápim s post covidom. Mesiac na PN. Urobím všetko preto, aby som znížila šancu znovu to zažiť.
A môžeš ísť? Ja som bola v tom, že to je len pre určité skupiny. Ináč som na tom rovnako ako ty. Ak budú očkovať plošne štvrtý krát a dr to budú vo všeobecnosti odporúčať, tak pôjdem, nemala som žiadne vedľajšie účinky.
@anonymous87 to by bolo super keby to fungovalo. Dúfam, že ten sviniar zase nezmutuje.
@anonymous87 ak majú prísť nejaké vylepšene tak počkám aj ja. A dúfam že budú už stačiť 4 dávky a neskoncime pri 10tich
Môže byť, že bude preockovanie každý rok ako pri chrípke.
ja som mala 3. dávku v novembri, teraz v júli som covid prekonala, na 4. dávku určite pôjdem, ale neviem či hneď na jeseň, počkám na vyjadrenia lekárov infektológov 🙂
btw ja si myslím že sa budeme preočkovávať každý rok, rovnako ako pri chrípke na aktuálne mutácie