Mám vysunutú platničku

semi1639
3. dec 2023

Dobrý chcel by som sa opytat … či ma s tým niekto skúsenosť … mám vysunutu platničku 6mm … a teraz neviem či to súvisí a tym aj moja tvar .. niekedy mi tŕpne tvar alebo ako to nazvať tlak … tlak pri ľavom oku a tlak na oko červené ucho alebo licna kosť strieda sa to … niejedy kútik ako keby cítim trošku ..vie sa niekto k tomu vyjadriť dikes ?

natall113
3. dec 2023

@semi1639 jasne môže to súvisieť mala som vysunutu platničku o 1cm a celá práva strana tela bola problémová, tlačila mi na miechu

semi1639
autor
3. dec 2023

@natall113 lebo
Nikto mi to zatiaľ nepotvrdil … celá láva u mňa zas a mg mozgu ok ale platnicka 6 mm vonku … idem ešte zubné očné orl a tetania vylúčená na základe testu

natall113
3. dec 2023

@semi1639 u mňa to potvrdili hneď mne tlačila tak na miechu že som trochu ťahala za sebou nohu čo už som ju prestávala cítiť, lekár na konziliu mi potvrdil že ak tlačí na miechu môžem mať niektoré časti tela necitlivé alebo mať rôzne problémy

semi1639
autor
3. dec 2023

@natall113 Kks 1 cm je dosť …. Ja len. 6 mm teda ruku mám slabosť a teda to oko licna kosť a sem tam kútik … ako to riešite ako fungujete ??

natall113
3. dec 2023

@semi1639 ja som išla na akútnu operáciu mne sa vysuvala viac a viac a keď to bolo 1,5 cm som skoro vôbec nechodila, je to 5 rokov od operácie a stále niekedy cítim tú nohu aj rameno a zotavovanie bol masaker.
Hlavne sa nedajte odbyt aby nič nezanedbateli keď máte takéto problémy aby to neskončilo zle

semi1639
autor
3. dec 2023

@natall113 no ja hlavne budem cvičiť sm cviky som mladý 31 rokov nerozmyslam nád operáciou a tu tvar preveriť 🙏

martinkatinka
4. dec 2023

Ja mam vysunutu 9 mm. Zatial sa mi zda, ze bez problemov, obcas boli chrbat, ale to z celodenneho statia v robote.

alienkami
4. dec 2023

Nepíšeš, v ktorej časti chrbtice je platnička vysunutá. Pokiaľ v krčnej, tak tam je súvislosť nanajvýš pravdepodobná.
Ja som mala platničku vysunutú 12mm v driekovej časti a bolesť mi vyžarovala do celej ľavej nohy. Lekárka mi odporučila operáciu, rodičia ma odhovárali (mala som len 18)... Keďže ma to nebolelo stále, len občas (hoci brutálne), tak som operáciu odkladala. Vydržala som to 3 roky. Keď sa bolesť nedarilo tlmiť liekmi, iba injekciami a infúziami (aj to som sa musela šetriť) a začala som strácať citlivosť v nohe... rozmyslela sim si to. Podarilo sa nám vybaviť operáciu v Nových Zámkoch na ortopédii. Narozdiel od neurológie, tam takéto stavy operujú pri lokálnom umŕtveni. Nebudem ti klamať - operácia bola zážitok (nervy a miechu neumŕtviš, ale výhodou je, že pacient komunikuje s lekárom a ten rýchlo zistí, že sa napr.dotkol miechy). Odvtedy prešlo vyše 20rokov a ja som v pohode. Občas zabolí chrbát, a možno sa medzičasom vysunula iná platnička, ale tá nerobí problémy, tak neriešim.

semi1639
autor
4. dec 2023

@alienkami dole oblasti krížov … to som rad že operácia zabrala ale ja chvalabohu bolesti že sem-tam necítim nohu ako slabost ale čo cvičím lepšie 🙏 len to trpnutie na tvári neviem že čo … lebo neurologickéˇ tvrdila že od platničky až do tvare nie … jedine ešte krcna

semi1639
autor
4. dec 2023

@martinkatinka som kuchár poznam to celý deň stať

natall113
4. dec 2023

@semi1639 ja som mala 18 rokov keď ma operovali ale tak u mňa to tlačilo na tú miechu

kacena4
4. dec 2023

dolezite je kde mas vysunutu platnicku ak v krcnej moze to ist do tvare ak krizova nie

alienkami
4. dec 2023

@semi1639 a krčnú chrbticu ti vyšetrili?

luccija
4. dec 2023

@semi1639 keď si kuchár to môžeš mať zlú aj krcnú hlava sklonena...celý deň na nohách.Robiki Ti MRI aj krčnej?

semi1639
autor
4. dec 2023

@alienkami nie tu jedinú ešte nie ale mám žiadanou ak by trebalo

semi1639
autor
4. dec 2023

@luccija nie jedine krčnú som ešte nerobil ani hrudnú