Dobrý chcel by som sa opytat … či ma s tým niekto skúsenosť … mám vysunutu platničku 6mm … a teraz neviem či to súvisí a tym aj moja tvar .. niekedy mi tŕpne tvar alebo ako to nazvať tlak … tlak pri ľavom oku a tlak na oko červené ucho alebo licna kosť strieda sa to … niejedy kútik ako keby cítim trošku ..vie sa niekto k tomu vyjadriť dikes ?
@semi1639 ja som išla na akútnu operáciu mne sa vysuvala viac a viac a keď to bolo 1,5 cm som skoro vôbec nechodila, je to 5 rokov od operácie a stále niekedy cítim tú nohu aj rameno a zotavovanie bol masaker.
Hlavne sa nedajte odbyt aby nič nezanedbateli keď máte takéto problémy aby to neskončilo zle
Ja mam vysunutu 9 mm. Zatial sa mi zda, ze bez problemov, obcas boli chrbat, ale to z celodenneho statia v robote.
Nepíšeš, v ktorej časti chrbtice je platnička vysunutá. Pokiaľ v krčnej, tak tam je súvislosť nanajvýš pravdepodobná.
Ja som mala platničku vysunutú 12mm v driekovej časti a bolesť mi vyžarovala do celej ľavej nohy. Lekárka mi odporučila operáciu, rodičia ma odhovárali (mala som len 18)... Keďže ma to nebolelo stále, len občas (hoci brutálne), tak som operáciu odkladala. Vydržala som to 3 roky. Keď sa bolesť nedarilo tlmiť liekmi, iba injekciami a infúziami (aj to som sa musela šetriť) a začala som strácať citlivosť v nohe... rozmyslela sim si to. Podarilo sa nám vybaviť operáciu v Nových Zámkoch na ortopédii. Narozdiel od neurológie, tam takéto stavy operujú pri lokálnom umŕtveni. Nebudem ti klamať - operácia bola zážitok (nervy a miechu neumŕtviš, ale výhodou je, že pacient komunikuje s lekárom a ten rýchlo zistí, že sa napr.dotkol miechy). Odvtedy prešlo vyše 20rokov a ja som v pohode. Občas zabolí chrbát, a možno sa medzičasom vysunula iná platnička, ale tá nerobí problémy, tak neriešim.
@martinkatinka som kuchár poznam to celý deň stať
dolezite je kde mas vysunutu platnicku ak v krcnej moze to ist do tvare ak krizova nie
@semi1639 jasne môže to súvisieť mala som vysunutu platničku o 1cm a celá práva strana tela bola problémová, tlačila mi na miechu