Dahojte chcela by som sa poradiť môj tlak je poslednú dobu okolo 130-85 140-90 ráno som dnes mala 140-95 inak mavam tak okolo 85-90 ten spodný bojim sa o seba a bojim sa že to je vysoký tlak …máte nejaké skúsenosti ? Niekde som čítala že vysoký neni niekde že je a treba lieky za každú osobnú skúsenosť budem vďačná
95 je uz vyšší.Nemas nadváhu?
Choď k obvodnej, internistovi môj muž mal taký tlak mal si ho mesiac meriat ráno a internista povedal, že to je v poriadku niekedy mal 80 max 95, ale väčšinou 80-85 na lieky to nebolo
Má schudnúť a tlak sa upravi🙂
Jediná vhodná rada je ísť k lekárovi, aby on zhodnotil resp. hľadal príčiny takéhoto tlaku a riešil to. Liekmi, zmenou životosprávy. NIekomu takýto tlak nič nerobí, u niekoho môže mať fatálne následky. Tlak ako aj iné zdravotné problémy sa liečia u lekára, nie otázkami na MK.
vrchná hranica normálneho tlaku je 140/90. 95 nie je tragické. Treba zistiť príčinu, a tu na MK ti nikto nepovie z čoho to je. Smer- obvodný lekár
Ja som to tiež tak mala v čase korony 😔neskôr som začala cvicit chodiť do fitka a piť 2 litre vody denne a tlak sa zázračne upravil
Chodte k obvodnemu a nezanedbajte stav
Nelieceny krvny tlak vedie nakoniec k smrti, nestracajte cas na MK
To je nic, prechodne ked je takto zvyseny. Ja som po porode mala 185/135, na liekoch 😬. A pri tyreotoxikoze dlhodobo okolo 150/100, kym mi nezabrali lieky.
Takze klud, daj si magnezium nejake silnejsie, to moze byt uz hormonalnou nerovnovahou a chod k obvodnej na komplet vysetrenia. Posle Ta na interne alebo kardio. Neboj nic.
@taktotedanie bola som teraz aj na kontrolu srdca aj na kontrole hlavy mozgu pred pár dňami to mám posledné 4 dni takto
kontrola hlavy, mozgu - to kvôli nejakej diagnoze? Nemôže to byť z toho? Liečiš sa na niečo?
Moze to byt stitna zlaza atd.. ja som to napisala z dlhodobeho hladiska ak by ste nesli na ziadne vysetrenie antalyto stav by vam dlho pretrvaval
Ahoj lekárka pri prevencii zistila podobný tlak ako ty. Následne čoho beriem už rok liek na tlak
mne s tlakom dost pomaha konkretne amitamin® Argiton Cardio zatial neberem ine lieky
Pohyb, menej stresu prestať soliť... A hlavne vysetrit...
Mám 42 rokov