Mám vysoký spodný tlak. Treba ísť na pohotovosť?

18. nov 2023

Boli ma uz od 20:00 cca vlavo pod prsnikom ako je srdce, teraz som si zmerala tlak a 135/99 prve meranie hned panika ze spodny je vyssi druhy tlak bol 150/99.Co robit ist radsej na pohotovost?ten spodny tlak ma desi aj ta bolest uz 4 hodiny ju mam ..

roja01
19. nov 2023

Aky mas tep? Kolko uderou za minutu. Normalne je cca 75.
Ak sa necitis dobre a mas bolesti chod na pohotovost.

autor
19. nov 2023

@roja01 tep 78, dala som si magnosolv uz trochu lepsie

nevenka
19. nov 2023

Takyto mavam bezne. Na dobre citenie sa to nie je, ale...Mas lieky? Liecis sa? Ak ano, treba zvazit, ci je liecba dostatocna.
Po porode som na liekoch mala 185/135, to manzel volal RZP, kedze som kojila, nedali mi nic, len magnezium do zily a odchadzali s tym, ze 150/100 je uz dobre a neohrozuje ma to na zivote. Na dalsi den som volala na kardiologiu a lieky mi zmenili...
Takuto pichavu bolest pri tom nemavam, len mam slabost v nohach, tazko sa mi dycha pri vyssom spodnom tlaku. Treba to doriesit cestou obvodneho a pripadne Ta posle na interne alebo kardio, pokial nechodis.
Take pichanie moze byt aj stres, chrbtica a nesuvisi to s tlakom alebo suvisi to tak, ze zacnes mas paniku, stres a tlak ide hore z toho.

magimi
19. nov 2023

Po prvé srdce nie je vľavo pod prsnikom, a ak je problém so srdcom, skôr je to taký tlak alebo zvieranie 😉 myslím si, že ta nieco pichlo (napr. od chrbtice by to mohlo byť, to tak pichá) a to ťa vystresovalo, tak vyskočil tlak, videla si, že je vyšší, tak stres ešte väčší a tlak ešte stúpol. Upokoj sa hlavne.

mogaa
19. nov 2023

V prvom rade sa treba skludniť...normálny postup je dať si magnézium a ak po pol hodine neklesne, dať si ešte ďaľšie magnézium a kludne o ďaľšiu hodinu ďaľšie....potom ak trochu klesne , počkať do rána a merať si tlak...ak vôbec neklesne vtedy je na rade lekár, vždy je možnosť aj zatelefonovať na pohotovosť čo poradia....ale jednorazovo to nie je problém, problém je ak je tlak dlhodobo vysoký, teda nie že mi vyskočí a panikárim....

taktotedanie
19. nov 2023

Zajtra k vseobecnej

mamina7070
19. nov 2023

netreba pohotovost pomial nie si tehotna daj si magnezium a ked tak objednaj sa na preventivnu v vseobecnemu kde mu to spomen