Zdravim, zaujíma ma , či má niekto skúsenosť..
Pred dvomi rokmi som podstúpila operáciu žlčníka , hrozne kolíky každý deň, zakamenovany celý žlčník.. operácia bola v poriadku odvtedy pokoj.. lenže nastali občas dní kedy má to presne bolelo tak moc ako by to bol zasa žlčník.. potom to prešlo , a zasa bol pokoj.. jednu dobu má to držalo dlhšie, urobili vyšetrenie ale všetko v poriadku.. poslali na gastro kde zistili reflux, dostala som lieky užívam ich doteraz , a potom zas to bolieť prestalo .. lenže teraz má to boli už druhým týždňom deň nie deň zasa áno, a ja absolutne neviem čo to je.. máte stým niekto skúsenosti? Respektíve sú aj nejaké doplnky ktoré pomáhajú fungovať lepšie tým žlčovodom aby to nebolelo?
@kristina268 vsimni si co si jedla ked to zacalo boliet
Niektori ludia aj po vybrati zlcnika proste niektore potraviny ci jedla tak ci tak netoleruju a bolesti opisuju ako bolesti ked este zlcnik mali
Hnačky, zvacanie? Pozor na akútny zápal pankreasu. Ale to by asi pri vyšetrení zistili 🤷♀️
Kde presne ťa boli? Treba držať asi diétu, všímať si , po akom jedle sú problémy. Možno je to z reflux.
Treba si sledovat po akom jedne sa ti to deje, a napr. uzivat enzymiy na travenie, pripadne ja mam sos zaludocne kvapky a perfektne mi funguju aj na palenie zahy a pod veci. Mne napr zhorsovali tie lieky na reflux bolesti, neksutocne, mne potom prestalo travit a cela som sa vzdy sfucala. Ale tebe pomohli.. tak vyskusaj to riesit, napr. ako reflux doma = na palenie zahy su tbl cmulacie. Vyskusas. Uvidis. Ale tie zaludocne kvapky ti odporucam, ja mam od phytoneo.
Plus jasne, treba dodrziavat take striedme jedenie, pravidelne, ziadne hladovky ani prejedanie sa... = vyskusaj proste nieco🙂
@earlgrey nie nemám ani hnačky, ani zvracanie mňa len boli presne tam kde žlčník a presne tá istá bolesť .
@kristina268 Choď k lekárovi pre istotu...
@simca06022011 beriem helicid, a teda aspon čo s týka kyseliny tu nepociťujem vôbec.. som dúfala,že keď výberu žlčník tak už bude pokoj.. jediné čo viem je,že mi robí zle cesnak a toho sa vyhýbam..
@kristina268 mala by si ísť na konzultáciu na gastro, lekári zvyknú dávať letáčiky o strave po vybratí žlčníka...treba si aj sledovať po akom jedle nastávajú takéto stavy. Ideálne by bolo sono. Môže sa stať aj to, že sa kamene tvoria ďalej v pečeni a bolesti nastávajú vtedy, keď prechádzajú zlcovymi cestami do tenkého čreva. Ľuďom po vybratí žlčníka sa často stáva, že žlč prechádza aj do žalúdka a spôsobuje tam zápal.
Ja som bola operovaná na žlčník pred viac ako 40 rokmi, problémy som nemala a ani nemám, no na izbe bola so mnou pani, ktorá bola už operovaná na žlčník a po čase sa jej vytvorili kamene v zlčovode, preto musela byť operovaná opäť
Keď máš takéto problémy, respektíve aj keď ti vyoperovali žlčník, treba dbať na určitú životosprávu. Mala by si vylúčiť mastné, vyprážané, nezdravé jedlá dupľom keď máš reflux. Mala by si si dávať veľký pozor na stravu.
A testy na pankreas ti robili?