Ahojte. Mam dcéru bude mať 4r,zacala od septembra chodiť do škôlky.
Mavala bežné choroby 5ta,7ma,20ta choroba vždy som mala strach z teplôt.
Minulý rok nás brala záchranka mala niekoľko infektov a kaslala, soplila veľmi dlho resp choroby sa jej ťahali skoro 2mes a odvtedy mám pocit ze som z nej chorá.
Od septembra nič nemava, len kasel. Ale taky, ze musí mať antb, stalo sa nedávno aj niečo prečo sme museli do nemocnice co ma zase "vystrašilo".
No, mam pocit ze som chorá. Ze mam o ňu taky strach, ze mi ide do plaču, ze mi nechuti jest ak jej niečo je - myslím ten kašeľ. Ak je zdravá mam energie, begame výlety, teším sa zo všetkého a potom príde choroba a ja som odpisana.
Mam muža, ktorý je skvelý, pomáha mi no ja mam pocit ze som nemožná a nezvládam to.
Čaká nás výber mandli a ja neviem ako to celé zvládnem. Jasneze pred ňou nedávam nič poznať, ale cítim sa nemožné, neschopné, labilne.
Ine matky zvládajú také veci a ja som na nič z takejto veci. Myslíte, ze mam ist psychológovi?
Dakujem za odčítanie.
Iné mamy by možno decka s kašľom dali do skolky a bolo im jedno ale ja neviem..
Iné matky zvládajú také veci ...ako vieš?Každý rodič sa boji o dieťa veľa žien až žalúdok boli, keď sú deti choré.Ak Ta to príliš stresuje a si úzkostná tak skús.
@luccija myslela som napr deti, kt majú postihnutie atď
A čo si myslíš, že oni sa netrápia čo bude, ako bude, keď tu rodičia nebudú.Niet väčšieho strachu ako o dieťa.Teplota je dobrá imunita pracuje.Kto má 3,4 deti možno je už otukanejsi a tak to neprežíva.
Ak sa sama nedokážeš trosku prestavit na iné myslenie, kľudne by som psychológa riešila. Fakt možno bude stačiť jedna alebo dve návštevy, dostaneš pár rád ako to zvládnuť, nový pohľad na vec. Podľa mňa to za to bude stáť.
@gemerka17 naozaj si prídem chorá, ze mam zdravé dieťa ktoré kasle a ja som schopná celý deň nejesť a ide mi do plaču.
Neviem ci ten skrat nastal minulý rok a zväčšila sa mi strach, ale prídem si labilna.
Išli sme z ORL a ja som mala slzy v očiach keď nám povedali, ze jej idu mandle vybrať a pritom na druhej strane viem, ze je tisíc detí, ktorým to robia a budú robiť.. A ze jej to pomôže snáď..
Chod k tomu psychologi a uvidíš čo sa dozvies. Sama vieš, že také reakcie nie sú normálne, teda sú o niečo prehnanejsie ako by mali byť. Psycholog ťa fakt nekusne. Musíš skúsiť a podľa mňa je to dobrý nápad.
Neries to, ze ine to zvaldaju. Mozno tiez nezvladaju, len ty to nevies, nevidis. Ked mas pocit, ze tvoje problemy ti prerastaju cez hlavu, tak ich ries. Ries seba bez ohladu na to co ini zvladaju alebo nezvladaju. Ide o teba
Ja som lekárka 😀 a keď moje deti majú grcacku, idem sa zosypat. Zase horúčky môžu mať aj 40-ky a to zvládam s chladnou hlavou, ale tie grcacky....to som v neskutočnom strese, nejem, až má klepe od strachu. Čiže mávajú to aj iné matky, dokonca aj viacmatky (mám 5 detí)
Ak si s tým nevieš poradiť a veľmi ťa to obmedzuje, kľudne vyhľadaj psychológa. Veď na to tu sú.
Ale možno sa skús zamyslieť a skonkretizovat, čoho sa vlastne bojíš....keď si to presne pomenujes, budeš s tým vedieť pracovať.
pri prvom dieťati som až strachom meravela keď bol chorý...dokonca aj v práci mi kolegyňa dohovárala aby som to tak nebrala lebo za chvíľu sa psych, zložím...
asi som moc úzkostlivá..
@magimi neviem, popravde keď sa takto spýtam tak neviem čoho sa bojím. Lebo viem, ze jej vždy antb záveru a kasel je za 3 dní preč. Ja mam o ňu strach celkovo, ze jej proste niečo je 😶
Pred mesiacom mi skolabovala ráno a to mi absolútne neprilepsilo na tomto celom..
Ja tiež nezvladam choroby, nastalo to odkedy sme boli raz v nemocnici … mne sa zdá len trochu tepla a už ma oblieva pot, musím tromi teplomermi skontrolovať či nemá teplotu …. Pomáha mi mat v zásobe dostatok všelijakých liekov, doplnkov…
Ak je to pre teba tak náročné tak chod. Možno tá naučí ako zrelaxovať a nebyť taka zacyklená v strese