Mám vši

5. nov 2021

Baby mna porazi, dcera mojej kamaratky doniesli vši zo školy,zistili to v pondelok,a predtym 2 dni boli u mna..hrali sme sa spolu vela…vcera som sa pozrela do zrkadla a videla som tam behat nieco…samozrejme zacala som vycesavat a ono to vypadlo😩😩 potom som utekala do lekarne kupila sampon aj hreben,na druhy den som zopakovala,ale odvtedy stale citim ze mi tam nieco “uteka” svrbi ma to ked na to spomeniem,ono to je realne citir tie vši ked už utekaju na hlave?? alebo si to namyslam iba?

dskjhfdlkdjhl
5. nov 2021

Treba si dobre precitat navod, zvycajne jedna aplikacia nestaci, treba umyt, vycesat a po tyzdni znovu. A bohuzial, nie kazdy pripravok zaberie. Ale dolezite je dobre vycesat a nezabudnut kuru zopakovat.

pribinak
5. nov 2021

To je psychika, ale okrem hlavy treba ošetriť napr aj postelne veci, uteráky, všetko vyprať aspoň na 60 C

sissy27
5. nov 2021

behať vši určite necítiš 😀 to je skôr pocit, presne tak, ako keď sa s niekým rozprávaš o všiach 😀
Pri všiach svrbí hlava keď sa nacicajú krvi, ale pobehovať ich po pokožke určite necítiš. Ideálne by bolo, ak by ti niekto vedel pozrieť hlavu, či nemáš hnidy.

marcellka32
5. nov 2021

Paranit sadu (obsahuje olej+šampón+hustý hrebienok), olej na hodinu na hlavu, šampónom umyť, mokré vycesavat hustým hrebienkom, zakaždým precesanim utriet do servítky, suché vlasy vyžehliť žehličkou a opakovat celé po 2 dňoch, keďže vsi majú rôzne štádiá vývinu, hnidy

nikpa
5. nov 2021

Nie, nie je to cítiť ako ti behajú v hlave 🙊😀 keď mali deti v škôlke hlisty, tiež som mala paranoju, že ma svrbí zadok ale keď som si dala vyšetriť stolicu, nič som tam nemala. To je len psychika, len sa ti to zdá.

loginexistuje
5. nov 2021

musi ti niekto iny vycesavat vlasy a povyberat hnidy a samozrejme vyprqv postelne pradlo podusky ciapky hrebene v save

nicicka
5. nov 2021

Ja som mala tiež pár rokov dozadu keď to dcéra doniesla zo škôlky. A áno, mala som aj ja takú čo behá...hneď som použila šampón z lekárne, nafarbila vlasy - vraj ťa chémia tomu tiež pomôže a žehlila žehličkou, vraj to pozabíja vajíčka. Pár dní som mala blbý pocit ale nič sa nevrátilo

lavienocka
5. nov 2021

Ja som to cítila ako mi to beha. Kým som ich úplne vynicila a vycesala trvalo to asi 14 dní. Keďže z hnid sa vyliahli malé bolo to hrozne, ale ja som bola úplne zamorena, lebo som ma to prišla neskoro. Keďže mam ekzém vo vlasoch to hrozne svrbenie som pripisovala tomu až kým som nenasla viacej dospelých Vší a boli fakt veľké a mala som veľa vajíčok.

martul
5. nov 2021

Úprimne?! Moja dcéra má vlasy po pás, husté. Vedeli veľa peňazí som nechala v lekárni, mali sme všetko šampóny, zábaly, proste ,, všetko!" Už som bola zrelá na psychiatriu. Nakoniec pomohol obyčajný šampón pre psov. Raz som jej umyla hlavu, na druhý deň všetko vyčerpala mŕtve a bol pokoj.

marcellka32
5. nov 2021

@martul ja som myslela v tom momente, že moju ostriham, tiež dlhé po pás husté, týždeň sa mi o tom snívalo 🤦

kvieta
5. nov 2021

@martul Presne tak aj u nás. pred rokmi dcéra stále nosila zo škôlky vši. Nepomáhalo nič, akurát čo tie prípravky vyčistili, bola peňaženka. Jediné, čo pomohlo a to zakaždým, bolo každé dva dni umývať vlasy šampónom pre psov, ale tiež musí byť proti všetkým vývojovým štádiám. Vlasy boli po ňom úžasne jemné, žiadne poškodenie, ani pokožky.

martul
5. nov 2021

@marcellka32 naozaj viem čo to bolo, bozeeee. Ja som už chodila do rôznych lekární čo som sa hanbila. Všetko z Internetu som vyskúšala. A nakoniec šampón na blchy?!!! Ale pomohol to je hlavné.

mandala77
5. nov 2021

vyšeš si vlasy do umývadla v kúpeľni, tam uvidíš. Ale ak Ti už vypadli nejaké, tak to nebude len pocit.

andrejocka36
5. nov 2021

Skús žehličku na vlasy.

nicicka
5. nov 2021

Fuu, len sa nesplas veľa zastrasujicimi správami. Ja som bola z toho na prasky. Nie je to nič hrozne. Teraz je veľa dobrých produktov v lekárni...ak si nebudeš istá, či ešte máš alebo nie tak zober bielu plachtu, alebo nad hoci čím bledym sklon hlavu a vytras si ju- vysuchaj si rukami vlasy. Ak nič nepopada, si ok...

jana_eyre_2
5. nov 2021

Ja len čítam a svrbí má hlava.. vsi som mala iba ako dieťa ale akonáhle sa o nich vraví tak ma začne svrbiet 😅 to je proste psychika, človek má taký strach z tých zvieratiek že ich cíti aj keď tam nie sú.. zopakuj ešte vymývanie šampónom a určite sa ich zbavis.. bohužiaľ patrí to k životu keď sú deti,.môžu to doniesť kedykoľvek..

liliana212
5. nov 2021

Šampóny zabijú vši dospelé ale hnidy nie. Hnidy treba vlas po vlase povyberať, a toto opakovať. Mne najviac zabral zábal z kokosového oleja (pravdepodobne môže byť hocijaký) ktorý som si nechala na noc a minimálne ešte raz zopakovala. Samozrejme obliečky, oblecenie všetko treba oprat. Žehlička na vlasy takisto môže pomôcť. Mám už čo to zažité 😃

autor
6. nov 2021

Dakujem za rady,hnidy sme nasli ale boli “mrtve”,nepukali🤷🏼‍♀️ to znamena ze uz niesu vši?či?