Ahojte... prosim vas, kto ma skusenosti.... zacala som pracovat v DE v jednej fabrike, kde sa stoji pri pase... vo stvrtok v praci som citila, ze nieco nie je v poriadku... vysla mi zlata zila-mam vonkajsi hemeroid. Nekrvaca ani nesvrby, ale boli a je to hlavne neprijemne. Tiez sa bojim ist na wc. Kupila som si mast a dnes som bola pri lekarke ta mi predpisala dalsiu mast. Este som sa rano aj povracala -to tie nervy a stresy. Pijem vela, sprchujem si to zimnou vodou, hygienu dodrzujem, jem tak aby som mala makku stolicu.... teraz mam pn, ale bojim sa, ze doma ma to prejde a v praci zase vyde a zacne to od znova. Skusam to tlacit dnu, no nejde. Ako dlho sa to hoji? A chir.odstranenie trva len par minut? Ci budem musiet ostat tam?
Ja som sa liecila sama asi tri mesiace mastami a cipkami a skoncila som na chirurgii, tie kremy sa mozu pouzivat max. tyzden, akurat som si pohorsila a pridal sa k tomu exzem a zapal koze. Po vysetreni ma objednal doktor na druhy den na zakrok, trvalo to cele asi 5 minut, nehovorim ze to bolo prijemne. Jedna sa o Barronovu ligaturu, pozri si na nete. Ale bolest trvala asi sekundu a isla som rovno do prace., A odvtedy mam pokoj, je to uz vyse roka.
ano, ambulantne, to naozaj je sekunda samotny zakrok. Ale po dvoch rokoch sa mi to spravilo znovu a musela som to riesit uz klasicky operacne
@tina7729 pozri aj sem do temy:
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/operacia-hemoroidov-skusenosti/
@maella V Nemecku by mali mat krem Hadensa, to mi odporucala moja gynekol. Vraj, je velmi dobra, ale neni na SK, tusim v Nemecku je. Mne pomohli aj Mobivenal tabletky (inak malo co naozaj pomohlo), voda, upravena strava, vlhcene utierky namiesto toaletaku, hygiena atd.