Mám vonkajší hemeroid

maella
15. mar 2016

Ahojte... prosim vas, kto ma skusenosti.... zacala som pracovat v DE v jednej fabrike, kde sa stoji pri pase... vo stvrtok v praci som citila, ze nieco nie je v poriadku... vysla mi zlata zila-mam vonkajsi hemeroid. Nekrvaca ani nesvrby, ale boli a je to hlavne neprijemne. Tiez sa bojim ist na wc. Kupila som si mast a dnes som bola pri lekarke ta mi predpisala dalsiu mast. Este som sa rano aj povracala -to tie nervy a stresy. Pijem vela, sprchujem si to zimnou vodou, hygienu dodrzujem, jem tak aby som mala makku stolicu.... teraz mam pn, ale bojim sa, ze doma ma to prejde a v praci zase vyde a zacne to od znova. Skusam to tlacit dnu, no nejde. Ako dlho sa to hoji? A chir.odstranenie trva len par minut? Ci budem musiet ostat tam?

guinevre
15. mar 2016

@maella V Nemecku by mali mat krem Hadensa, to mi odporucala moja gynekol. Vraj, je velmi dobra, ale neni na SK, tusim v Nemecku je. Mne pomohli aj Mobivenal tabletky (inak malo co naozaj pomohlo), voda, upravena strava, vlhcene utierky namiesto toaletaku, hygiena atd.

radlinka
16. mar 2016

@maella mozes to mat zo stresu, ale aj z toho ze je to fabrika a mozno si prechladla. Zajdi si do lekarne a kup si krem a cipky. Pripadne aj na predpis sa da po porade s odbornikom.

kaya60
16. mar 2016

Ja som sa liecila sama asi tri mesiace mastami a cipkami a skoncila som na chirurgii, tie kremy sa mozu pouzivat max. tyzden, akurat som si pohorsila a pridal sa k tomu exzem a zapal koze. Po vysetreni ma objednal doktor na druhy den na zakrok, trvalo to cele asi 5 minut, nehovorim ze to bolo prijemne. Jedna sa o Barronovu ligaturu, pozri si na nete. Ale bolest trvala asi sekundu a isla som rovno do prace., A odvtedy mam pokoj, je to uz vyse roka.

tina7729
29. okt 2019

@kaya60 Môžem sa opýtať to ti robili ambulantne?ja mám von zrejme hemeroid veľký ako fazuľa nejde zatlačiť dnu teda keď ho zatlacim tak hneď vylezie von

kaya60
29. okt 2019

ano, ambulantne, to naozaj je sekunda samotny zakrok. Ale po dvoch rokoch sa mi to spravilo znovu a musela som to riesit uz klasicky operacne