Dievčatá, dnes som bola u kardio.
Povedala mi že mám viac šelestov a nedomykavost chlopne...ale že to má každý druhý človek....nízky pulz 47 zhodnotila tak že moje telo tak funguje. Ja Pani doktorke verím že keď vravela že je všetko ok tak asi sa není čoho báť len ma napadlo či to máte niektorá a či ste Okey
@wanduska327 ja mam selest, nedomykavu chlopnu a blokádu jedného ramienka na srdci. Kedysi som to nemala pár rokov dozadu na to prišli pri EKG pravdepodobne po veľmi silnej chrípke iné vysvetlenie nemajú. Zo začiatku ma sledovali na Sone srdca ale liečiť sa to nedá tak s tým fungujem relatívne v pohode. Jedine odkedy to mam tak mi telo na výkyvy reaguje kolapsom. Keď mam teplotu vyššiu alebo hnačky zvracanie často odpadnem co som nikdy nemala po všetkých vyšetreniach mi bolo povedané ze si mam na to zvyknúť
Mám to aj ja, je to nezávazne, plnohodnotne s tým žijem, len občas som slabá a malátne, rýchlejšie sa unavim. Cítim občas búšenie srdca, raz ročne idem ku kardio, nie je to v podstate žiadna dpeci diagnóza. Minulý rok som s tým prirodzene rodila.
@zuzanazu85
@kvetinka719
@lakebabe
Tak Vám ďakujem za odpovede.
Som kludnejsia, pretože mi to tak nejak narušilo rovnováhu v živote ktorú som dlho hľadala....aké rozmýšľam už dlhšie že začnem cvičiť len sa mi nechce
@wanduska327 určite sa neboj raz za čas ta skontrolujú na EKG a Sone srdca nic viac. Športujem normálne ale zas nie nejaké extremy, keďže mi častejšie busi srdce inak úplne v pohode
@lakebabe A ako sporutuješ? Pretože ja neviem kde začať
@wanduska327 ja vo fitku ale ze úplne slabší režim lebo ja mám aj velke problémy s kĺbmi tak nejaké zázraky tam nerobím
Vždy si dám kardio v kľude bezecky pas alebo stacionár alebo stepper 20-÷30 minút. To je veľmi dobre na srdce. A potom na stroje pocvicim ruky stehna zadok zo začiatku par krát som mala trénera ukázal mi co a ako. Ale cvičím si sama podľa seba žiadne extrémne fitnes výkony.
A v lete často bicykle a túry také kratšie.
@lakebabe Čiže kardio robís normálne...pretože ja keď som skúsila kardio strašné mi začalo biť srdce možno som sa len zľakla neviem ale proste od vtedy necvicim
@wanduska327 jasné aj mne bije dosť srdce ale bicykel robím v nižších témpach v kľude aby sa mi dobre dýchalo to isté bezecky pas nebeham ale rýchla chôdza do kopca aj keď ideme na nejakú menšiu túru tak v kľude bez naháňania. Moze byť že sa aj teraz dosť sledujes zo začiatku som sa tiež, sledovala ale časom to prešlo a nejako si to neuvedomujem
@lakebabe Ale nerieš aj nejaké lieky?
Mne na to žiadne nedali....
@wanduska327 nie na to lieky nie su doktorka mi vysvetlila, že s tým sa v pohode žije vyliečiť sa to nedá jedine odporúčala zdravý životný štýl bez fajčenia alkoholu a hýbať sa ale to prospeje každému aj zdravému ale nelieči to len sledujú raz ročne na Sone teraz idem
dokonca až po dvoch rokoch
@lakebabe Aj mne takto povedala.
Inak ďakujem ti že stále odpíšeš si zlatá veľmi mi to pomáha.
A keď by sa ťa chlopna pokazila potom čo? Umriem?
@wanduska327 joj to nie ona sa nepokazí , určite neumres neboj sa,
toto je častá vada co sa ľuďom stane keď prekonajú veľmi silnú chrípku a nevylezia to, tak mi povedal kardiológ, bol to asi aj moj pripad, ale nestupnuje to, ani to nemá nijaký progres ďalej ani sa to nerozsiruje pred asi 10 rokmi som to ešte nemala podľa EKG a pred 8 rokmi už áno tak aj vedia kedy mi to vzniklo. V podstate nikto to nijako nerieši ani nelieči je to bežná záležitosť.
Srdce aj keď je sval a pumpa, musíš iba pohybom, stačí aj rýchla chôdza,rozpumpovat. Ak bývaš v bytovke/paneláku,vynechaj výtach, svojím tempom po schodoch. Musíš proste dostať telo-srdce do stereotypu pohybu,aj keď sa dakedy nechce 😆. Alebo si pusti doma svoje obľúbené songy a len tak, tancuj,pocvič. Čím skôr srdco naučíš na pohyb,rozpumovanie,tým skôr si zvykne a časom si zvykne, keďže si ho šetrila, ,,znudila". Keď ti doktor nezistil nič,ba ani tabletky nedal, musíš sa len dostať do každodenného pohybu a ,, zobudiť" ❤️.
@zuzanazu85
@lakebabe
Ďakujem Vám .....akurát zaspali deti tak idem troška pocvičit
@wanduska327 držím palce v kľude v pohodicke keď nebudeš vládať chvíľku počkaj a začneš nanovo zdvihne sa ti kondička
@lakebabe Začala som také ľahké cviky chôdza na mieste dala som dnes 20 minút zajtra skúsim 30
@wanduska327 super keď budeš pomaly pridávať telo si zvykne aj srdce sa posilní
@lakebabe To sa teším veľmi ma tvoje slová povzbudili vďaka ti za nich ♥️
@wanduska327 nie je za čo drz sa
@lakebabe Aj ty , dobrú noc
@kvetinka719 ahoj prosim ta ty mas selest mas aj nejake aj ine problemy zo srdcom? ja mam prolaps mitralnej chlopne plus extrasystoly
@sendy111 ahoj, ja mám úplne to iste čo ty 😁
@wanduska327 Ty ale uzivas AD,z toho ten pulz nie?
@kvetinka719 a si v pohode ked vies ze mas selest?
@sendy111 smaozrejme, nemala by som byt? Veď je to úplne nezávazne, aspoň podľa môjho kardiológa
@sendy111 to iste ma miliony ludi. Nic zavazne. Raz za par rokov odsledovat.
@stanulienkat a ked mam prolaps to mam z toho selest?
@iwesska No ja som mala taký pulz aj pred AD
@wanduska327 ma to aj môj brat,berie tabletky na tlak ako 30ročný,šelest je od narodenia.,Len to treba sledovať. Ja mám ten nízky tlak, pomáha ranné cvičenie pred jedením, vypiť pohár ,aj dva čistej vody. Ak piješ kávu,aj tá pomôže. Hlavne pohyb a piť veľa vody.