Mám veľmi nízku váhu - ako zdravo pribrať?

domcii69
23. jan 2021

Ahojte mám 24rokov, som 9mesiacov po pôrode a mám 36kg /165cm
Nedá sa mi pribrať mala som s tým problém samozrejme aj pred pôrodom ale to som mala aspoň 40kg
Máte niekto skúsenosť ako pribrať zdravo na váhe? Nijaké shaky alebo poznáte nijakého výživového poradcu? Samozrejme som chcela ísť osobne ku poradcovi lenže je corona a všetko je zatvorené... A online nerobia 😢už som zúfalá
Jem všetko. A často dosť mi aj chuti jest

deti95060810
23. jan 2021

ešte ťa do nemocnice neposlali? skús Nutridrink - predpíše lekár .

jenny224
23. jan 2021

Toto nie je prípad pre výživového poradcu, ale lekára

karhu
23. jan 2021

nutridrink na nejaky cas, samozrejme popri plnohodnotnej strave, neviem co jedavas, ale cokolvek to je, nestaci to..v tvojom pripade by som jedla vsetko zaradom, zdrave ci menej

jana_eyre_2
23. jan 2021

A tento tvoj problém nerieši lekár? Nemáš parazity, chorú štítnu žľazu, psychicky problém?

mirage
23. jan 2021

Toto je choroba.. zial.. najskor lekar a potom asi psychiater.. "nijaky" znamena ziady.. "nejaky" je spravne

simsalabim
23. jan 2021

@domcii69 a co bezne jedavas? Napis aspon priblizne. A lekar co hovori?

klip0
23. jan 2021

A kolko si mala kg ked si isla rodit?

mogaa
23. jan 2021

@domcii69 ono to nie je ani tak od množstva stravy ale od kalorickej hodnoty.....inak súhlasím, najrýchlejšie riešenie pre teba sú Nutridrinky z lekárne(čokoládové sú fajn)...ale treba ich brať popri normálnej strave, nie miesto jedla.....čiže uplne postačí ak budeš jesť normálne raňajky, obed, večeru a miesto desiatej a olovrantu vypi nutridrink.....ono ak si dáš na desiatu ovocie to je cca 250-300Kj a ak vypiješ taký Nutridrink to je 1200Kj😉nemusia to byť stále nutridriknky, rovnakú službu na desiatu alebo olovrant alebo pred spaním ti urobí sladené kakao, krupičná kaša či miesto olovrantu (ovocia) si dáš vianočku, chleba,zákusok😉pomôcť by ti mohli ja kalorické tabulky, rovnako ako sa s ich pomocou dá schudnúť, vieš s nimi aj pribrať😉dôležité je len aby bol dlhodobo tvoj kalorický príjem vyšší ako výdaj a zákonite priberieš😉

mogaa
23. jan 2021

@domcii69 inak pri takej váhe choď k lekárovi, ak vylúči zdravotné dôvody - napr.problém so štítnou žlazou či metabolickú poruchu tak ti vie aj predpísať nutridrinky na recept aby si ich neplatila....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jay_j
23. jan 2021

@zazvorka87 máš pravdu, ale 36kg pri tej výške je naozaj veľmi málo ☹

danielinaa
23. jan 2021

Poznala som jednu co bola na tom podobne a aj jedla moc a nemohla pribrat. Bola u lekarov a zistili jej, ze jej chybaju nejake 2 hormony, nazov netusim, ale mame ich vsetci , vdaka nim priberame, a preto nikdy nepriberie aj ze je to nezvratne. :( Bola s nami na brigade v cechach, zjedla 6 rozkov na posedenie a za hodinu uz bola strasne hladna ze zas musela jest. Vyzerala ako anorekticka a velmi ju to trapilo, lebo tolko zjest islo aj do penazi a musela jest, lebo ak by nejedla, bolo by jej zle od hladu. Ona sa aj extremne rychlo vyprazdnovala. Chudinka. :(

domcii69
autor
24. jan 2021

Ahojte Bola som hádam na 20tich vyšetreniach od gastra cez alergo.... Naozaj veľa vyšetrení jedine co mam tak slabý krvný obraz chýba mi železo v tele co už dopĺňam tabletami.”
Psycho dôvod ísť ku Psychol....netreba nemám dôvod jest mi chutí vnútorné aj psychicky som v poriadku 😄a ľudia čo mi tu píšu ze som chorá 😄ved ma ani nepoznáte pani dr😄
Mám len rýchli metabolizmus mamka bola rovnako chuda a začala priberať až po 28ke 😄ja som len chcela vedieť ci niesu nijaké nutri drinky alebo ci nemáte niekto skúsenosť s nimi😄

niki5555
24. jan 2021

@mirage myslim si,ze vie rozdiel medzi "nijaky" a "nejaky" to uz je fakt nutne mudrovat nad kazdou blbosťou? Ked uz teda mas potrebu robit tu hodinu slovenciny tak "ziady" nie je nic, pise sa "ziadny"

niki5555
24. jan 2021

domcii69 smer obvodný lekár, predpokladám,že odtial pôjdeš na gastro...ale moja sesternica je extrémne štíhla, dávnejšie s tým behala po rôznych vyšetreniach a na nič sa neprišlo 🤷‍♀️

martinaresutikova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz