Mám veľké problémy s pleťou

15. nov 2021

Žienky, poraďte čo robiť. Začala som mať veľké problémy s pleťou, začali sa mi robiť podkožné vyrážky, nikdy sa mi podkožné vyrážky nerobili. S akné bojujem viac menej od puberty, ale nikdy som to nemala také ako teraz. Dnes sa mi vyhodil ďalší hrbolček podkožný, nebolí a nie je zapálený. Na pravej strane tvare mám pleť horšiu, ale neviem čím to je, telefón si k tvári nedávam, tváre sa vôbec nechytám. Pleť poctivo čistím, používam čistiaci gél, tonikum, krém. Mám 30ku za sebou a pleť horšiu ako v puberte. Čím to môže byť?

autor
15. nov 2021

Do toho ekzém na ruke, ktorý sa nie a nie zahojiť.

lula3108
15. nov 2021

Smer kozna ambulancia a preventivne by som zacala brat poriadne probiotika, ja som vyskusala 4 druhy a jedine probiofix mi zabral a takychto vyrazok je ooovela menej

autor
15. nov 2021

@lula3108 Probiotiká už užívam, ale krátko, zatiaľ nevidím zmeny.

elizme
15. nov 2021

Ahoj, ja som mala podobný problém, aj s ekzemom aj pleťou a zistila som že mne to robili intolerancie. Napríklad u mňa to bola intolerancia na ovos, a čím som sa viac snažila zdravšie jest ( a tým som jedla ovsené vločky skoro všade) mi bolo horšie, aj ekzem sa mi rozširoval. Možno taký malý tip... môže nemusí fungovať.

kkovacovak
15. nov 2021

A na kožnom ti čo na to dali? Robili ti odbery, stolicu atď?

savanna
15. nov 2021

Treba dat pozor aj na to, aby si to neprehanala s kozmetikou, najma s cistenim pleti. Silne cistiace gely /najma s obsahom alkoholu/ mozu plet vysusovat a koza tym padom paradoxne vytvara este viac mazu v snahe hydratovat sa. Mali by sa pouzivat len setrne cisitiace mlieka bez obsahu alkoholu. Problemy na jednej strane tvare - mozno aj tym, ze spavas na jednej strane? Alebo ja som napr. mavala jednu stranu vyrazne horsiu, ked som si v lete pustala na seba z jednej strany ventilator. Vysvetlenie sa urcite najde.

kkovacovak
16. nov 2021

A presne ako píše o tej jednej strane @savanna môže tam byť nejaký iný podnet ako napríklad chlad alebo naopak sedenie v kancelárii s tým že z jednej strany neustále svieti slnko a z druhej naopak nie. Ležanie večer na gauči pri telke na jednej strane, spanie v posteli väčšinou na jednej strane. Všeobecne keď je akné tak by sa mal vankúš meniť často. Každodenné menenie uteráka na tvár by malo byť tiež samozrejmosťou.

allie458
16. nov 2021

Smer kožné, mne kožná velmi pomohla. Potom tiež pravidelne cistit plet, dobra rada je od Vichy Phytosolutions, menit si obliečku na vankuš a mať uterak iba na tvar. Niekedy je na vine aj vnutorna infekcia, helicobacter alebo aj pokazene zuby (to sa ma vsetko kozna pytala), da sa to liecit aj malou davkou antibiotik ale aj lokalne. Treba zistit pricinu ale ak mas podkozne cysticke vyrazky a hlavne okolo brady, sánky tak to zvycajne býva z hormónov. K tej jednej strane tváre, davaj si pozor ci to nie je ta kde drzis mobil pri volani, je na nom velmi vela bakterií treba cistit. Drzim palce 🙂

jujulip
23. mar 2023

Prosím vás pomohlo vám niečo na tu pleť?