Mám veľké nohy a zle to vyzerá vzadu na kolene

monciika
21. aug 2024

Ahojte, pribrala som dávnejšie už, potrebovala by som len poradiť ohľadom toho, ako v zadu na kolenách odstrániť tuk, cvičiť nemôžem, som na pn a čaká ma operácia kolena takže mám úraz. Snažím sa už dlhsie stravovať lepšie, pijem citrónovú vodu, alebo čistú a pred nedávnom som si všimla keď ma fotili zo zadu, že moje nohy vyzerajú katastrofálne v zadu na kolenách. Máte nejaké rady, ako trochu skrášliť zadok kolien? Ďakujem 😫

dadis
21. aug 2024

@monciika Posli fotku

vladdinka
21. aug 2024

neviem si to akosi predstavit...

veselo_neveselo
21. aug 2024

@monciika Nijak, musis schudnut cela 🙂 Potom to pojde aj z kolien.
Nemozes to mat teraz opuchnute, ked si po uraze, je teplo a nehybes sa?

A inak, chudne sa v kuchyni. Je ovela lahsie tych 200 kcal.denne nezjest, ako ich vysportovat, takze mysli na to.

Daj si o jeden chlebik menej, vynechaj maslo, nedaj si keksik, neoslad kavu/caj, nedaj si pivo, jedno jedlo denne salat...a to sa za den nazbiera.

dadis
21. aug 2024

@vladdinka Ved ani ja. Nenapisala ani vysku a vahu, tak chudnut radit je hlupost (mohla pribrat z podvyzivy do normalu)..fotka by objasnila problem. Ale vseobecne si myslim, ze na nohach, ktore nie su stihle, je detail zo zadnej strany kolena nespravi taky zasadny rozdiel v estetike.

januska12323
21. aug 2024

Pribrala si celá tak aj koleno, neschudneš len tam.

monciika
autor
21. aug 2024

Ahojte no som malá mám 160 cm a 77 kg. Posielam foto čo tým myslím. Podvizivena som nikdy nebola. Pred 4 rokmi som mala normálnu zdravú postavu. Viem že treba chudnúť cela, len teraz to ide ťažšie keď ani cvičiť nemôžem...

monciika
autor
21. aug 2024

Na druhej nohe mam ortézu, preto to tam nevidno..

monciika
autor
21. aug 2024

@veselo_neveselo áno mám napuchnutu tu nohu ale druhu neviem, nezaregistrovala som

svetlonos
21. aug 2024

Len celkovo schudnúť, to nejde len z kolema. A potom sa ti to upraví. Ak si sa dlhodobo stravovala vysokokaloricky, zmen uplne stravu. V ideálnom prípade vyhľadaj dietoliga, nech ti urobi jedalny listok. Ono je ťažké prejsť z rutiny. Hlavne keď pečene kapusta a knedľa chuti lepšie ako pece tofu. Aspom za mna. Skus vylúčiť sladke veci všetky, a tanier rozdel na štvrtiny.
1/4 zelenina
1/4 príloha
1/4 maso/ryba
1/4 salat
K tomu dobrú polievku ale bez zastávky a múky.
Držím palce

monciika
autor
21. aug 2024

@svetlonos už par mesiacov som vyradila sladkosti, prijimam aj viac bielkovín (mlieko polotucne a jogurty) snažím sa obmedzovať aj cestoviny, len niekedy je to ťažké, tak ako píšeš 😅 hlavne keď idem k mame a ona nechápe že trošku som zmenila jedálniček.. ďakujem krásne

svetlonos
21. aug 2024

@monciika
Áno tam to nevysvetlis zial, jedine doniesť si svoje jedlo a ak je to raz za čas, budiš. Sacharidy nemusíš vylúčiť, su dôležité a mne osobne chýbali. Daj si dva malé zemiaky, ako vajicko veľkosti L. Cestovín, ryže150 gramov. Čím viac zeleniny tým menšia chuť na sladké. Aspom 2 litre vody denne. Olej maslo ocot - max 2 pl denne.
Ja som musela dávať pozor koli tehotenskej cukrovke a mala som napísané množstvá čoho koľko. A ako som písala, ak mas aj polievku budeš najedena 🙂.
Mama je isto stara škola a tam čím mastnejsie tým lepšie a dezert musí byť.
Jednoducho tam jedz fakt tak za hrsť u nej alebo ozaj zriedka. O a to mysli dobre a kĺby a zvyšok tela sa poďakuje skôr za rozum v tomto pripade.