Mám veľké brucho

alofinka
13. jún 2022

Všetko čo zjem mi ide do brucha, nie som stihla ale to brucho je extrém, ráno ešte ako tak ale ku večeru jak tehotná, ja viem ze aj nadváha ale je to možné že mám také velke brucho 5 rokov po pôrode, dosť ma aj nafukuje

lejusinka
13. jún 2022

Treba vycistit creva aby nenafukovalo a celkovo prejst na zdravu stravu.

sapa20
13. jún 2022

Odporúčam probiotika a bez zvýškovú diétu.

simsalabim
13. jún 2022

@alofinka gastro vysetrenie, ak ta moc nafukuje.

anickaaa6aaa
13. jún 2022

No brucho je vysledkom stravy. Samo nenarastlo. A celkovo si pevnejšia. Nie len brucho. Zmenit stravu a hybat sa...

alofinka
autor
13. jún 2022

Mam aj intoleranciu laktózy ale mlieko nepijem ale syry, cottage,mozzarella

dadis
13. jún 2022

@alofinka Ach, je mi ta luto. Skus zacat zdravo zit, pravidelne cvicit-prechadzky, bicykel, v strave vela zeleniny, vylucit zdravotne problemy, zlnicnikove kamene, intolerancie. Tento typ obezity ohrozuje velmi vyrazne tvoje zdravie. Napriklad vvyrazne zvysuje riziko rakoviny, kardiovaskularnych chorob, v tele akoby si mala chronicky zapal. Je to nieco, co mozes priamo ovplyvnit svojou snahou, byt tu pre svoju rodinu dlhsie.

amelie2017
13. jún 2022

Bohuzial mas postavu, ze sa ti sadlo uklada na bruchu. Aj mne. Ako prve proberiem do brucha a ako posledne z neho schudnem. Okrem toho, ze mam na nom tuk, mi tiez rano staci pohar vody a cele sa vyduje. Po porodoch mam velmi oslabene brusne svaly a ziadnu energiu na cvicenie. Sice som uz schudla 15kg, ale brucho stale ako v 5. mesiaci.
Treba upravit stravu, schudnut a spevnit brusne svaly.

nikpa
13. jún 2022

@alofinka dobre som pochopila, že máš intoleranciu laktózy a jedávas syry a iné mliečne výrobky? Ak áno, tak tu môže byť problém tvojho nafukovania. Aj mňa nafukuje ale tebe to brucho visí a to je tuk. Treba zmeniť stravovacie návyky a začať sa hýbať. Bicykel, plávanie, turistika, nordic walking, čokoľvek čo ťa aspoň trochu baví.

amelie2017
13. jún 2022

Prva foto 86kg, druha 71. Brucho stale mam, ale uz sa to zlepsuje. Upravila som stravu a kazdy druhy den 7km rychlou chodzou.

alenka0
13. jún 2022

@alofinka Ja žijem zdravo. Som na diéte. Chudnem všade, ale na bruchu najmenej. Večer som ako tehotná. V podstate ako pavúk 😂😂. Tiež už nemám nervy. Čím viac chudnem, zmenšujú sa mi boky, prsia, stehna, všetko, ale brucho sa zmenšuje len minimálne. Ráno ešte v pohode a večer vždy mám. Bolo to tak vždy. Asi sa na to vykašlem a zvyknem si na to

palculienka40
13. jún 2022

@alofinka Dobrý mám obdobný problém, a pocit, že zadržiavam vodu. všetky výsledky bežné aj ženské hormóny a štítnu mám ok. Môže vám to robiť aj intolerancia na lepok, ale mne zistili vysokú hladinu aldosteronu, ale som si to ako samoplatca dala stresové hormony. Patrí to pod endokrinologa, bežne to nerobia, ale ked už mám zlý výsledok tak to idú riešiť.

petra_bororo
13. jún 2022

@alofinka tiez som mala podobny problem a ze to mozu sposobovat mliecne vyrobky a aj lepok mi bolo povedane u Dr....skus na par dni obmedzit aj vsetko mliecne aj mucne a uvidis ci sa vydujes.....

danielinaa
13. jún 2022

Neviem síce poradiť so schudnutim ale odporúčam spomínané probiotika, vždy som mala problémy so zapchami a velmi tvrdou stolicou, odkedy beriem probiotika, sa to zmenilo. Zápchy pominuli a stolicu mam normalnu..

kittykat22
13. jún 2022

@alofinka ak mas laktozu tak to je z toho. Nemozes ani mlieko a ziadne ml. vyrobky. Ani tie lactose minus - tam vsade je laktoza. To mas z toho. Nechaj si od lekarky predpisat Kinito a ber ho 14 dni rano/obed/vecer s jedlom. Odmeraj si pas na zaciatku a po 14 dnoch. Musis byt na bezlaktozovej diete cely cas. Som si ista, ze uvidis rozdiel.

kikushaa
13. jún 2022

Problem velkeho brucha moze byt aj diastaza? To sisi dala niekde u fyzio checknut?

oliolijanka
13. jún 2022

Ak mas rada mliecne vyrobky, tak jedavaj bezlaktozove. Mozes feta syr alebo grecky jogurt(pozor grecky jogurt, nie jogurt greckeho typu, ci ako to na svk nazyvaju😊)

lidia73
14. jún 2022

toto ale vyzera ze je za tym aj nejaky ten zdravotny problem, to by som asi najskor riesila touto cestou a potom upravou jednalnicka aj ked mas teda intoleranciu.

alofinka
autor
14. jún 2022

kúpila som si tabletky laktázu čo štiepi ten mliečny cukor, strašne ma nafukuje som jak balon, viem že mi treba aj schudnúť ale asi pôjdem aj na gastro

alofinka
autor
14. jún 2022

@simsalabim tam asi treba výmenný lístok?

simsalabim
14. jún 2022

@alofinka na gastro ano.

3petka
14. jún 2022

@alofinka Ja by som najprv riešila nejakú pohybovú aktivitu. Nastaviť si stravu a keď schudneš a bude ťa nafukovať až potom by som riešila doktorov. Takto to skončí tým že ťa naláduje tabletkami ale brucho bude stále rovnaké. A v najhoršom prípade sa začneš vyhovárať že však to mám zo zdravotných dôvodov a tabletky mám ale nezaberajú....

lucmirka124
14. jún 2022

@alofinka mam to take iste, ked sa kusok najem som nafuknuta jak slon, ale ja mam liekov hruzu, no byzeram presne tak isto jak ty,,, co sisi to kupila za tabletky prosim?

alofinka
autor
14. jún 2022

@lucmirka124 Laktazym

alofinka
autor
14. jún 2022

@alofinka mne je dobre len ráno, potom začnem jesť a začne ma nafukovať, ale ani som to neriešila, lebo už som si zvykla že som nafuknutá

simsalabim
14. jún 2022

@alofinka urcite zvaz gasto. Moze to byt kludne aj priznak SIBO.

alofinka
autor
14. jún 2022

@simsalabim to je čo?

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
14. jún 2022

@alofinka vygoogli si SIBO priznaky a uvidis, ci ba teba sedi.

@oliolijanka V mnohom mas pravdu, ALE. Ja si myslim, ze sa stravujem zdravo (aj ked si k tomu daco precitam, viem, ze to nie je moj dojem). Napriek tomu mam rozne gastro problemy - aj laktozovu intoleranciu, aj SIBO, aj kamen v zlcniku 🤷‍♀️ Urcite nezaskodi davat pozor na stravu - moze to len pomoct. Ale popri tom by som absolvovala vysetrenia. Ved liecbu mozes odmietnut. Pri laktozovej intolerancii ci SIBO je strava klucom k zmierneniu priznakov (no stacit nemusi).

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
14. jún 2022

@anickaaa6aaa aj genetiky