Budem vám vďačná za kazdu radu. Uz dlhsie s tym mam problem, ale v poslednom case sa to dosť zhoršilo. Robia sa mi na zadku a bokoch take veľké bolestivé vyrážky. Niektoré su hnisavé, niektore nie. Po každej mi ostane tmavý fliačik. Niekedy ma to tak velmi boli, že ledva sedim. Svrbí na to, potom to škriabem a len zhoršujem. ☹️ V lekárni mi odporučili ichtyolovu masť ale ta príšerne smrdí a vsetko mam od toho špinavé. Skúšala som antibiotiká ale tie zabrali len na chvíľu. Teraz sa mi uz tie vyrážky začali robit aj na bruchu - v striach, ktore mi ostali po tehotenstve.
@duduska25 myslis, že by to mohla byt nejaka intolerancia? Skúšam teraz vysadiť vsetko mliečne. Bielu muku nejem vobec, nefajcim, nepijem, žiadna kava. Nechapem to
Ano aj to by som skusila. Momentalne pijem vela smoothy, okrem toho ze isla vaha dole tak s nou aj vyrazky. Mlieko pijem asi 1x do dna v kave.
Este pozor na pradlo. Velmi mi drazdi zadok cipkovane pradlo alebo aj silonky.
A nenosis nahodou vacsinu casu slim fit rifle? Ja mavam tieto problemy v zime. Ked nosim v lete lahke nohavice, tak to zmizne.
lepok si skusala vysadit? hovori sa, ze za vyrazky prave na zadku moze intolerancia lepku. viac krat som narazila na tuto informaciu (ja lepok nejem, sice z ineho dovodu, ale spominam si, ze kedysi som tiez mavala tento problem - aj ked asi v mensom rozsahu ako ty... a posledne roky vobec)
@kittykat22 praveze mi to začalo teraz, posledne dva-tri mesiace. Slimky nosím minimalne
A kozny lekar co na to?
Z esterickeho hladiska ti pomoze telove mlieko Ameliorate, avsak k lekarovi by si s tym tiez mala ist aby si zistila preco vznikaju.Gafrova mast vytahuje hnis von z vredov, preto ti ju odporucali.
Urcite sa nenatieraj kokosovym olejom, ten je komedogenny a upchava pory este viac.
Moj brat mal tiez s tym problem, ale jemu to museli zakazdym rezat, cistit a sit. Hroza to bola. Pomohol imunolog, bola to nejaka imunitna porucha
tak to nebude tym. Toto mal/ma brat od mojho manzela a ako pisu baby vyssie tak sa mu to upravilo po vysadeni ml. vyrobkov. Vysla mu z testov laktozova intolerancia. A bral aj nejake lieky aby mu to zmizlo - ak chces, napisem jeho mame (je sestricka) co mu na to dala.
Keď sa to zhoršilo v lete...nepotis sa a nenosila obtiahnute a zle materialy,v ktorých nedycha pokožka?
@kittykat22 to je enzým laktaza. Berie sa pred jedenin mliečneho... dá sa v pohode kúpiť v lekárni.
@ivangeline tie lieky? Nie, to nie je ono. To bolo na predpis a je to priamo na liecenie tych bobakov. Laktaza to urcite nie je.
@kittykat22 aha, na tie vyrážky. XD Už chápem.
U mna takato reakcia nastava ked to prezeniem s histaminom. Presne na tych oblastiach sa mi vyhodia.
@borkaborka23 prosim ta, čo to znamená, že to preženies s histaminom?
Napriklad ak jem na vianoce tri dni za sebou kapustnicu, alebo segedin niekedy dva dni po sebe, alebo zjem nieco ine, kde je vysoky obsah histaminu.
A nie sú to vredy?
@ika11123 nie nie
ahoj! Prišla si na to nakoniec z čoho to je? Ja mám tiež to isté, veľké boľavé palivé vyrážky, po nich zostane dlho fialový fľak! Niektoré hnisajúce, niektoré nie! Väčšinou sú na bokoch, hornej časti zadku, na drieku a aj na tenkej pokožke vnútornej časti stehien a rúk! Najprv som si myslela, že sú to nejake štípance, keď som mala len jednu dve! Ale teraz už každý deň nový, a nakoľko sú sviatky, neviem ísť ani k lekárovi! Nič nové nejem, ani nenosím, čo som doteraz nemala! Myslím si, že to bude nejaký zápal alebo infekcia v tele! Tebe zistili niečo? Dakujem
@katka2021 Ano! Gastroenterológ prisiel na to, že mám intoleranciu na kazein (mliečna bielkovina)! Držala som diétu, ale hlavne som sa od mlieka vyhadzala! Syr aj jogurty som mohla, lebo od tých som sa nevychádzala, a potom po pár týždňovej diéte som si dala znova mlieko a už nič! Alergologička mi to potom aj hovorila, že je intolerancia občas taká, že po diéte sa všetko napraví! Môže sa vrátiť ale nepreháňam to, ale ak by náhodou, tak zas budem držať diétu, a dúfam, že sa to znova dá do poriadku! Aké vyrážky má presne vaša dcéra?
Pozor na to co jes. S vyrazkami na zadku mavam problemy aj ja. Ale akonahle mam super obdobie kedy cvicim, zdravo jem, nepijem alkohol nejem bielu muku alebo sladkosti, tak som krasne bez nich. Podla mna treba prehodnotit zivotny styl.