Už rok mám na krku na jednej strane zväčšenú uzlinu, nad kľúčnou kostou v pravo. Na druhej stranu uzlinu necítim pri poznáte. Bola som na krvi a krvný obraz mám v norme. máte aj vy dlhodobo zväčšené uzliny na určitom mieste? Pod sankou mám už roky zväčšené, to ani neriesim, ale tuto nad kľúčnou kostou som našla cca pred rokom. Doktorka že ak je krvný obraz v norme, je to OK, ale aj tak mám zly pocit.
Na krku mám 4-5. Tiež som to začala riešiť ako pribudla nová. Krvný obraz ok,sono ok, orl tiež. Ak budú stále rovnakej veľkosti, mám sa znova pýtať na odber alebo rovno hematológiu
dobrý deň vám prajem vedel by mi niekto pomôcť čo mám urobiť mám strašný strach že mám rakovinu zle sa mi prehlta a mám pocit že mám cudzie teleso v krku čo s tým
mam ale mám aj fotku aké to mám pozri sa nemám to pekne
ale ja mám aj chorú štítnu žľazu tak že či to nemôže byt to lebo mám strašný strach nad ničím iným nerozmýšľam
áno áno hneď zajtra ráno tam idem ale akože nemôžem spávať kvôli tomu
dúfam že to bude len zo stresu alebo zväčšená štítna žľaza
Treba aspoň ešte ultrazvuk. Môj syn má mnoho rokov na krku. A robí sa každý polrok aj ultrazvuk aj krv. Ja by som sa bála a nieto ešte rok ju mať. Ja mám na krku z predu a orl chodím aj ultrazvuky. Zajtra zas idem ku inému orl lebo polyka sa mi ťažko už.
@tomas2471 ja to isté mám. Všade možne chodím. Orl toľkokrát a zajtra idem znovu a už k inému. Zle sa mi prehĺta. Tiež mám na sanke uzliny. No som totálne nervózna z toho. Začalo mi to pred 4 rokmi.
@tatiana149 ach, keď to človek číta iba samá rakovina všade, buď ústnej dutiny, alebo lymfóm.. tiež som na prášky z toho :(
@tatiana149 ale nemyslíte, že keby to bolo niečo vážne, že by sa to za tak dlhý čas 4 roky nejak prejavilo? Už fakt neviem že čo to je vlastne
@tomas2471 mne náhodou vyšla rakovina buď štítnej žľazy alebo hrtanu. Mám všetky príznaky. Zajtra budem múdrejšia. Ale stres mám riadny. Veď sa dusím čo prehltnut nemôžem. Všade hovoría že z refluxu, tetanie, laktózy atď.....furt nič. Tak zajtra u iného orl snáď sa dozviem čo mi je. Hlas tiež furt zachripnuty
@tomas2471 ja sama neviem už čo si myslieť. Veď 4 roky s tým chodím. Už mám disfagiu čo je problém s prehĺtaním. Ide ms poraziť.
@tatiana149 dajte mi prosím vedieť ako ste dopadla, budem vám držať palce.. a nerobili vám sono krku? Alebo niečo také? Na internete bolo ako krk/hrtan a hlasivky pozerali kamerou.. Strach a psychika úplne človeka ničí:(
@tomas2471 robili mi sono. Vraj nič. No ja sa bojím zajtra. Aj gastro som kôli tomu prekonala ale furt to mám no
@tomas2471 tak som dopadla super. Našiel mi 7 diagnózy a tamten nenašiel nič. Ale mám veeeelmi narušenu prepazku vybocenu úplne. Všetko mám ok. Hrtan aj hltan mám už chronicky ale dobre. Žiadne nádorové zmeny niesu. Primár mu všetko vysvetlil odkiaľ mi prichádzajú hlieny a vlastne že hlieny chránia pred chorobami a fakt ja niesom nikdy chora, nekaslem ani nič. Čiže mne môže zato narušená prepazka od kedy mi robili drenaz cez ústa kolo nosa az okolo oka až ku hlave. Lebo taký zápal som raz malá. Trošku mu ju týmto vybocili
@tatiana149 tak to je ozaj super, teším sa že je všetko v poriadku, teda že to nieje nič vážne, ozaj super ❤️ Dá sa povedať že mi trochu odľahlo, no budúci týždne aj mňa čakajú Lekári, tak uvidím. Ale super, tak Vám odľahlo 😊
@tomas2471 odľahlo mi teda. Fakt. Ale doktor sa mi venoval a každu vetu mi presne opísal. Aj presne to ako to cítime s tými hlienami. Konecne niekto co to vie pochopiť. Takých by malo byť viac škoda že len pár sú
Uzliny okolo kľúčnej kosti treba kontrolovať aj na sone. Ak ťa obvodná nechce poslať, objednala by som sa ako samoplatca.