Mám uzlinu na krku

llenka014
12. dec 2020

Ahojte už dlhšiu dobu viem že mám uzlinu na krku robili mi odbery krvi výsledky boli ok sono tiež s tým že je to pozapalova uzlina ale neviem z akého zápalu ostala v tele

mishi147
12. dec 2020

@llenka014 aj manželovi sa ukazali male uzlinky na krku vpredu ako je ohryzok sono ok a krv tiez, povedali mu len ze si to ma prizerat

lubiss
12. dec 2020

ja mam tiez kadejak uzliny na krku od mlada aj som chodila po vysetreniach sono a neviem co nic extra sa nenaslo len ze pozapalove...napriklad teraz asi predtyzdnom som si nahodou zase nahmatala taku vacsiu a hned v tom mieste som mala na krku zapalenu vyrazku a vysyp...vysyp je prec a uzlina uz tam nieje som akurat zistila ked som zbadala tuto temu a skusila i tam je :D cize asi hocico moze sposobit ich reakciu aj blby vysyp akne na krku

eluveitie31
12. dec 2020

@llenka014 A nemáš nejaký zápal napr. pod mrtvym zubom (to nemusí byť ani bolestivé, ukáže len rtg.). Alebo po prekonaní choroby niekedy ostávajú...

llenka014
autor
14. dec 2020

@eluveitie31 ahoj ja mávam často zápaly infekcie baktérie po ženskej stránke a nie vždy som to liečila antb

llenka014
autor
14. dec 2020

@lubiss strašne sa bojím z čoho to je .. povedali mi len pozapalovej etiologie .. a k endekrinologivy sa nedostanem neberú nových

llenka014
autor
14. dec 2020

@lubiss no ja mám uzlinu jednu v ľavo pod sankou ako keby cítim ju na dotyk .. a bojím sa z čoho to je a mám pocit že ju mám už dlhšie len doteraz som to neriešila nejak

lubiss
14. dec 2020

@llenka014 na lavo pod sankou hned vlastne za kostou mam aj ja ale je to makke a nie je to uzlina ale zvacsena slinna zlaza moze mat aj 1,5 cm a nic take to neznamena...a to ze je to toto mi povedala pani doktorke na sukromnej sonografii co som si zaplatila predtym nikde nic..mne vzdy povedali pokial nie su uzliny jak slivky netreba robit paniku..ja som sa tiez bala a pozorovala..vysetreli ta skus to vypustit z hlavy sem tam si skontroluj pi nejake protizapalové čaje..nasad vysoke davky vitaminov .

llenka014
autor
14. dec 2020

@lubiss ďakujem za odpoved .. vitamíny jem každý deň snažím sa jesť všetko bio domáce a lieky vitamíny neužívam .. na správe od dr mi píše submandibularna uzlina s prítomnom perfuziou

eluveitie31
14. dec 2020

@llenka014 Ženské zápaly by sa ale neprejavili v oblasti krku. Na krku z nejakej prekonanej infekcie hrdla, ja som teraz napr. mala zväčšenú uzlinu riadne zo zapálenej ušnej dierky od náušnice. Tiež mi pri preventívke našla zväčš. uzliny ešte skôr, tvrdila, že to je neškodné, poslala na sono krku, k zubárovi. A vraj len sledovať.

llenka014
autor
14. dec 2020

@eluveitie31 no ja som zápal hrdla a take veci nemala už možno aj rok takze preto sa obávam z čoho to môže byt

eluveitie31
14. dec 2020

@llenka014 No veď práve aj ja som to MUDr. tvrdila, že som nemala problém s hrdlom ani nepamätám.

llenka014
autor
14. dec 2020

@eluveitie31 no na infektologiu ísť nechcem kvôli pandemii sú tam teraz väčšinou nakazený.. a po akej dobe uzlina zmizla ?

eluveitie31
14. dec 2020

@llenka014 Ja ich tam asi stále mám.....už je to pol roka odkedy mi ich objavila. Ale pravdepodobne som ich tam mala už dlho predtým. Síce mi zistili zápal pod korunkou a to sa vyriešilo už, ale na kontrolu uzlín som už nešla. Bolestivú uzlinu zo zápalu ušnej dierky som mala cca týždeň - tá sa mi ale upravila. Tie ostatné sú nebolestivé.

llenka014
autor
14. dec 2020

@eluveitie31 no ja som už s toho zúfalá vážne