Mám úzkostnú poruchu a chodím na terapie

19. apr 2024

Uz neviem, co so sebou. Mam uzkostnu poruchu, chodim na terapie. Uz som objednana aj k psychiatrovi, ale ma termin az o mesiac. Moje uzkosti sa tykaju chorob, momentalne mam jeden priznak jednej choroby, ktory bedlivo sledujem uz dlhsi cas (takze spojene aj s ocd), je mozne, ze psychikou tam ten priznak stale drzim? Nie je to uplne typicky priznak uzkosti, je to spojene s inou chorobou, len to tu nechcem velmi pisat
..ze sa tak nanho sustredim a davam mu tolko pozornosti, ze nechce zmiznut? Som zufala, uplne zufala, neviem normalne fungovat v nicom, v kuse len myslim na to, ze zomriem

andrea2323
19. apr 2024

Ahoj, ak chceš, tak mi napíš, napíšem ti moju skúsenosť 🙂

77nelinka
19. apr 2024

áno, je to možné. psychika je sviňa

bublinka1426
19. apr 2024

lekar ti dal dake lieky? co ti on na to hovori? ako casto mas terapie?

fakirka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fakirka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ja552
21. apr 2024

Môžes aj povedať o aký priznak sa jedná? Sú veci, ktoré psychika ovplyvniť môže a sú veci ktoré nemôže. Napr keď sa budes báť vkuse že ti prestane biť srdce nespôsobis si tým, že prestane. Všeobecne najlepší liek na úzkosť je zmieriť sa aj s negatívnym scenárom. Ak sa s tým zmieris, tak sa prestanes báť, a keď sa prestanes báť, stratí sa aj úzkosť. Psychiater predpisuje lieky a nemá veľa času, terapeut síce nemôže predpísať lieky ale má čas vypočuť a poradiť, keďže má skúsenosti s veľkým množstvom ľudí, ktorí už prežili to čo vy.

ja552
21. apr 2024

@fakirka je to ale neeticke nakoľko sú to návykové lieky a neriešia príčinu problému.. môžu kľudne viac poškodiť ako pomôcť a k správnemu použitiu by mal dopomôcť odborník