Mám úzkosti

17. aug 2024

Prosím pomôžte mi. Mám hrozný tak úzkosti. Čo robiť? Prechádzam rozchodom, mám lieky zatiaľ od obvodového. Čakám na termín u psychiatra. Čo mám robiť?búšenie srdca, tras tela. Nemôžem sa toho zbaviť. Čo mám urobiť

hiddenobject
17. aug 2024

Ahoj, prechadzka na cerstvom vzduchu, beh alebo iny sport skus. Ale ak chces nieco, co zaberie okamzite v danej chvili, neporadim ti. Tiez sa s tym trapim, ale uz je rano, tak pojdem von na chvilku. Prajem ti, aby si sa dala do poriadku 🙏🏻

micusa2222
17. aug 2024

na bicykel, zaplávať si, do posilky, beh...fakt niečo náročnejšie, aby to trošku prešlo...

masandra
17. aug 2024

Pohyb, šport, pestrá strava veľmi pomáhajú, tiež mam úzkosti. Ešte bachledky SOS alebo bachledky na mieru, to sú bylinné kvapky, tie sú veľmi účinné a dobré. Taktiež mi pomohli elixiry od značky Malinna. Sú síce drahšie, ale môžem povedať, že sa mi to výrazne zlepšilo. Naučila som sa vedome predychavat a vedome prejsť každý úzkosť. Niekedy sa mi to nepodarí dokonale, ale ide o to, že sa posúva po malých krokoch vpred. Mala som obrovské úzkosti.

autor
17. aug 2024

Ďakujem dievčatá, konečne je ráno. V noci jeden, trval asi hodinu a tedaz ráno zas. Ja viem, že všetko čo ste písali, skôr mi ide o to, že keď príde v práci alebo v noci. Ako sa ho zbaviť. Tak to bude do konca života?

mamina7070
17. aug 2024

davaj sinloeky od obvodneho ak nezaberaju chod za nim moze ti ich zmenit

hiddenobject
17. aug 2024

Neboj, nebude do konca zivota, ak to nepripustis. Musis najst nieco, co ti robi radost. Rozchod je cerstvy a emocionalne velmi tazky, chce to cas, ale prejde to. Ja mam tiez teraz stavy, ze od 3-4rana nespim. Skus ist na to aj myslou. Povedz si, preco ste sa rozisli. Asi bol dovod a niekto bol nestastny. Nech ti je to utechou, ze ta caka nieco lepsie alebo niekto lepsi v zivote. A odporucam ti vrelo ist aj na svatu omsu, mozno aj spoved absolvovat a povedat o probleme knazovi. Dobry knaz ta vie naozaj povzdbudit lepsie ako lieky….

autor
17. aug 2024

Zase ma chytá ďalší záchvat. Tlak na hrudi, nedokážem vstať z postele 😔

hiddenobject
17. aug 2024

Prinut sa. Musis, nepoddaj sa tomu 🙏🏻 otvor si okno, nadychaj sa vzduchu zhlboka. Mozno ti to nepride vhodne, ale pusti si nieco zabavne. Ja som si hned rano pustila fraisera, aby som sa uvolnila. Skus aj to…

autor
17. aug 2024

@hiddenobject ďakujem ti ❤️

mamina7070
17. aug 2024

pusti si peknu hudbu aknsi veriaca tak napr chvaly od espe

nina004
17. aug 2024

Mne pomáha šport ,veľa športu (beh, plávanie, cvičenie), hudba , spoločnosť a rozprávať sa o rozchode, spánok. Ale najdôležitejšie je ,premôcť sa a niečo z toho urobiť ,keď cítim ,že to začína. Veľmi mi pomohlo na Tom rozchode nájsť aj to dobré, síce som prišla o úžasného chlapa, ale zas viem ,čo od vzťahu chcem a čo nie.

autor
17. aug 2024

Ja mám úzkosti z toho ako to finančne celé zvládnem. Vysoké školy a tak. Síce to je je hudba 5 rokov dopredu ale aj tak. Ďalej idem dole so životným štandardom o dosť

lubossi
17. aug 2024

Dychové cvičenia

autor
17. aug 2024

Uvedomujem si, že je to čerstvé, 3 dňová záležitosť. Takže musím vyriešiť prácu, sťahovanie...nemám na to kapacitu. Bojím sa, že to bude mať vplyv na moju výkonnost. Že urobím v robote chybu a má vyhodia

derdia
17. aug 2024

Neboj sa nebude to tak. Ja som si tiež presla riadnym šialenstvom.vyjdes z toho silná a odvážna. Ale teraz je toho na teba veľa.
Davaj si lexaurin. Kludne ho rozhryz zaberie do 15 minut.
Predbežne ti stačí, a psychiater ti dá potom lieky a bude dobre. Ak to budeš chcieť zvládnuť bez liekov, budeš sa len trapit. A hlavne si nechaj poradiť od tých čo si tým prešli. Lebo tu druhi ani netušia co je to, ked sa bojíš ze zomrieš vtedy.

derdia
17. aug 2024

Daj sa kludne teraz na pn.
Lebo sa môže stať, ze sa zosypes. Ja som sa nedala myslela som, ze to všetko zvládnem.nemala som skúsenosť s tým. A zosypala som sa v praci a šla rovno na pn.

derdia
17. aug 2024

Máš nejakú osobu co teraz bude stáť pri tebe? Ktorej dôverujes a môžeš povedať všetko čo cítiš?

autor
17. aug 2024

@derdia idem k rodičom. Mame môžem ale nechcem ju trápiť. Musím fungovať pre deti. Ja lieky mám. Mám frontin a antidepresíva od obvodového, zatiaľ len 2hy den

luccija
17. aug 2024

Pokým lieky záberu môže sa stav zhoršiť.Chod na PN a dávaj si pravidelne Frontom.Co bude o x rokov teraz nepremyslaj to ti naháňa strach ries len ten deň, ktorý je.

betulinka1
17. aug 2024

Martin Lajprik youtube. Popocuvaj co hovori o uzkostiach, skvele hypnozy na zaspavanie. Ukludni. A musis prist na to ako to stopnúť, resp. prezit bez stresu. Studena voda, upratovanie, nejake youtube videa. Mne pomáhali make up videa, napriklad Janku Hrmovu som mala velmi rada. To bol covid, zatvoreni sme boli, takze ma výber bolo toho kopec. A povedz si, ze to prejde. Ze nejde o zivot. Neboj sa tie uzkosti su intenzívne iba na zaciatku, prvy pol rok je taky intenzívny a potom to zacne ustupovať. Ale nespoliehaj sa len na lieky, nepoddaj sa tomu strachu. Športuj, zmen stravu, medituj, zisti co ti to spúšťa, zvýš davky mineralov a vitaminov aspon na dva tyzdne dvojité davky, ak mozes daj si magnezium.

lubossi
17. aug 2024

Jejda. AD to je ako sedieť na ihlach a pchať do seba tabletky od bolesti aby to tak nepichalo. Daj si den dva voľno a prehadz si vnutorne zivot - tj zadefinuj si priority, veci na ktoré sa zamerať a hlavne veci na ktoré sa nezameriavat keď ich nevieš ovplyvniť

zmrzlinka2021
17. aug 2024

Ber frontin. AD záberu cca po dvoch týždňoch

zmrzlinka2021
17. aug 2024

@lubossi ona potrebuje riešiť akútny stav

otvorena
17. aug 2024

Nemám skúsenosti s tabletkami ale myslím ze to nieje dobre brat . Skus hudbu ,cvičenie bicykel.. pospať si . Pozret film . Niečím si zamestnať myseľ .

autor
17. aug 2024

Ďalší atak 😔. Dneska to je tuším najhoršie. Nevládzem jesť, ja som od pondelka nič nejedla, každý deň polku rožka. Nie som schopná do seba dostať žiadne jedlo. Dnes nevládzem vstať z postele. Viem, mala by som začať baliť, riešiť...ešte nás čaká pokec s deťmi

derdia
17. aug 2024

Tym ze budeš o tom stále hovoriť dostaneš to zo seba von. To plati doslova. Mňa mama tiež podržala v tom najhoršom. A dozvie sa to, a možno vás to ublíži. Mama vie objať aj pochopiť.
A na začiatok sa užíva aj lexaurin. Presne na takéto akútne stavy. Tak nech ti to predpise, moze aj on. Neboj sa viem, o com hovorím.

autor
17. aug 2024

@derdia ako sa zbaviť toho tlaku na hrudi? Prečo stále prichádzajú? Mám ísť na pohotovosť?

hiddenobject
17. aug 2024

Mozem sa opytat, kolko mas rokov? Platenie vysokej skoly myslis pre deti? Ved maju aj otca. Este neries veci 5 rokov dopredu. Sustred sa na pritomnost, aby si sa dala do poriadku 🫂 s triezvou myslou sa problemy riesia lepsie. Takto si len ublizujes a privadzas horsie stavy. Teraz si najdolezitejsia TY! Uz si sa bola von nadychat vzduchu?

autor
17. aug 2024

@hiddenobject 45, otec nemá záujem. Síce platí ale z minima. Bola. Nič mi nepomáha

atinkaa
17. aug 2024

@autorka zavolaj na linku dovery, napr. na Nezabudku https://linkanezabudka.sk/ alebo do IPcka - maju okrem chatovej poradne a mailu aj telefonicku krizovu linku - https://www.krizovalinkapomoci.sk/telefonicka-p...

Hlavne na to neostavaj sama. V najhorsom ano mozes zavolat aj 112 ak to bude panicka ataka tak silna. Ale skus predtym linku dovery a rozhovory, ak mas s kym tak aj s blizkou osobou.

Ludia velakrat pri rozchode potrebuju dat cas a priestor emociam, ich zdielaniu, aktualne je prirodzene ze si nevies predstavit ako to vsetko das, no mozno si uz videla take tie facebookove motivacne obrazky, malokto si predstavi ked je trasa niekam do vysky na nejaky stit celu tu trasu od dola az nahor na jeden nadych a ani ty to teraz tak nemusis. Dolezite je, ze mas plan, pojdes k rodicom, mas chut s tym bojovat, zatial sa len tak rozhliadaj okolo seba - ako taky ten horolezec, co este len planuje cestu, co vsetko ma, co by sa mu este hodilo/pasovalo, co by mu pomohlo alebo kto, mozno kopu veci, ktore ta uistia mas okolo.

Urobi si caj, nieco fajn k nemu. Co mas rada? Co si obvykle davas - ake jedlo, ked ta caka narocny den?
Kludne napis.