Mám užívať antidepresíva, keď mi bolo zle?

andrejnr
6. jan 2015

Chcel by som poprosit o radu uz dlhsie uzivam antidepresiva bez problemov , len vcera mi bolo od mirzatenu zle , neviem ved nemohol este ani ucinkovat a pocitil som zle poradte ci si ho mam vziat doteraz mi vobec nevadil

miadi
6. jan 2015

ja nemam skusenosti s antidepresivami ale moj nazor na ne je ze by som ich rozhodne nebrala...vedlajsie ucinky dokazane vedu k samovradze! Nemyslim si ze tabletka vyriesi vsetky problemy bolo by to super ale znie to az moc jednoducho ze?
hovori sa ze clovek co ma depresiu nemusi na nu mat realne dovody ma dobry zivot nema ziadny problem a predca je nestastny ja tomu neviem uverit.
ak mas vsetko a nemas problem iba svoje vlastne negativne emocie v tom pripade ide o zahladenost do seba a sebeckost.Clovek sa moze pozabudnut a citit neskutocne stastny a naplneni ak moze pomoct inym.No nie kazdy na to ma prostriedky cas alebo si najprv musi poriesit svoj zivot.Ked urobis niekoho druheho stastnym je to velmi dobry pocit.Ked sa sustredis na niekoho ineho zabudnes na svoje vnutorne burky a mraky. a ak mas nejake problemy tak ich treba riesit aktivne nie tabletkami..Ak ti je z liekov zle prestan ich uzivat!nesadli ti.to sa stava u vselijakych liekov.od anitikonpcie po lieky na tlak.Doktor ti povie vysadit -a predpise ti ine podobne...

bosoriak
6. jan 2015

@miadi Depresia je ochorenie, ktore je sposobene nedostatkom niektorych latok v tele. Nejde o to, co clovek ma a je nestastny, je to choroba ako kazda ina. Ked ma dieta anginu, dostane antibiotika, ked ma clovek depresiu, dostane antidepresiva. Jednoduche. Nejde o "depresiu", ktoru deklaruje kazdy druhy clovek. Nevies, o com hovoris, to nemyslim ako rypanie, bud naozaj rada, ze ty ani nikto z tvojich blizkych depresiu nema.

@andrejnr Akekolvek zmeny liekov treba riesit s lekarom.

ushuaia
6. jan 2015

Kedze uzivas AD dlhodobo...mas uz vytvorenu ,,hladinu,, Taktiez samotny liek, potrebuje cas na vstrebanie ,aby zacal ucinkovat...Mozno si bol pod velkym stresom...Neradila by som sa tu na fore, pokial mi je zname AD predpisuje psychiater, byt na tvojom mieste moja cesta by viedla k nemu, toto je otazka pre lekara, kedze lieky uzivas dlhodobo...vynechanie lieku moze za nejaky cas narobit neplechu...Mozno potrebujes zmenit liek, alebo upravit davku...

bonaqa2013
6. jan 2015

A ti lekár predpísal antidep. tak ich treba brať, pretože lekár vie prečo Ti ich predpísal. Ľudia čo píšu aby si ich nebral, nevedia o čom to je. Tieto lieky sa vysadzujú postupne, a mal by o tom lekár vedieť. Zajtra si liek zober tak ako obyčajne. Ja lieky beriem kadejak, ale nemalo by sa to.

liebling98
6. jan 2015

Antidepresiva ti predpísal lekár a zrejme bol na to dôvod. Ako sám píšeš, zle Ti prišlo skôr, ako mohol liek začať fungovať. Čiže je možné, že zle ti prišlo z niečoho iného a užitie lieku bola len náhodná časová súvislosť.
A pozor! Antidepresiva sa vysadzuju pomaly, znižovaním dávky, nie zo dňa na deň!!!